TRAVEL

5 ταξιδιωτικοί προορισμοί που δεν το περίμενες, αλλά δεν κοστίζουν μια περιουσία

Υποθέτω πως κι εσύ έχεις σημειώσει σε ένα κιτρινισμένο πια, χαρτί, τους κορυφαίους προορισμούς που θα ήθελες να επισκεφθείς κάποια στιγμή στη ζωή σου. Πιθανότατα όταν θα έχεις πολλά λεφτά, ας πούμε.

Γιατί όμως μέχρι να συμβεί αυτό, να μην κανονίσεις ένα άλλο ταξιδάκι σε εξίσου εντυπωσιακά και ιδιαίτερα μέρη, που όμως δεν κοστίζουν μια περιουσία; Υπάρχουν ευτυχώς ορισμένα σημεία στον κόσμο, τα οποία δεν έχουν κατανοήσει την τουριστική τους αξία, ή ευτυχώς θεωρούν ότι πρέπει να παραμένουν προσιτά, παρά την απαράμιλλη, εξωτική ομορφιά τους.

Η πτήση μάλλον θα είναι το πιο ακριβό κομμάτι αυτού του ταξιδιού, αφού άπαξ και φτάσεις εκεί, μπορείς να βρεις πολύ φθηνές λύσεις διαμονής και φαγητού.

Χανόι, Βιετνάμ

Το φαγητό στο δρόμο είναι σαν να τρως στα καλύτερα εστιατόρια, απλά δε σου κοστίζει σχεδόν τίποτα. Τα ξενοδοχεία στο ιστορικό κέντρο της πόλης είναι πολύ φθηνά και μια εκδρομή στο Ha Long Bay – ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, είναι κάτι παραπάνω από υποχρεωτική.

Σεβίλλη, Ισπανία

Κι όμως, Δυτική Ευρώπη και φθηνά μπορεί να συμβεί, στη Σεβίλλη. Πείνασες; Τα tapas ξεκινούν από δύο ευρώ, οι τουριστικές attraction είναι τσάμπα ή πολύ φθηνές και η διαμονή σε πολύ φυσιολογικές τιμές. Προτίμησε να την επισκεφθείς Οκτώβρη, Νοέμβρη επειδή τότε έχει λιγότερη ζέστη.

Φαράγγι του ποταμού Τάρα

Το ποτάμι που χωρίζει το Μαυροβούνιο και τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, είναι μια μοναδική εμπειρία. Μπορείς να κάνεις rafting διάρκειας τριών ωρών – πράγμα που δε θα ξεχάσεις ποτέ στη ζωή σου.

Μαρακές, Μαρόκο

#marakesh #marrakech #fas #morocco #africa #afrika #sony #photo #photography #photographer #widenyourworld #turkishairlines #skylife #photooftheday #koutoubia #mosque #masjid #camii

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Orhan DURGUT (@orhandurgut) στις

 

Με πολλά όμορφα και φθηνά ξενοδοχεία, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στο Μαρόκο, είναι ιδανική για να εξερευνήσεις την αγορά με τα στοιχεία από τις κουλτούρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Μην ξεχάσεις πως ό,τι κι αν θες να αγοράσεις, επιβάλλεται να το παζαρέψεις στην τιμή.

Παραλία Tofo, Μοζαμβίκη

Can we just hide out here until Monday is over? @carleyscamera

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SUITCASE (@suitcasemag) στις

 

Εξωτική η παραλία Tofo θα σου μείνει αξέχαστη. Θέλει λίγο κόπο μέχρι να φτάσεις, αλλά εκεί θα βιώσεις την απόλυτη ηρεμία, θα φας φρέσκα θαλασσινά από τοπικούς ψαράδες και – αν τολμάς – θα δοκιμάσεις να κάνεις καταδύσεις. Αν πας low season θα βρεις πολύ καλές τιμές δωματίων που περιλαμβάνουν πρωινό και μοναδική θέα του Ινδικού ωκεανού.