TRAVEL

Παραλίες γυμνιστών στην Αττική: Γδύσου πρόχειρα και βγάλε το μαγιό σου

“Και μου ‘ρχεται ζαλάδα, να ξέρω πως γυρίζεις, γυμνός μεσ’ στην Ελλάδα και να με βασανίζεις” – δεν περίμενα ποτέ ότι θα κάνω quote Έφη Σαρρή σε κάποιο κείμενό μου, αλλά να που η ζωή με εκπλήσσει για ακόμα μια φορά.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που ο καλός σου ή εσύ, νιώθετε την ανάγκη να κολυμπήσετε γυμνοί, δεν χρειάζεται να πάρετε τους δρόμους και να ψάξετε κάπου μακριά για παραλία γυμνιστών. Από τη στιγμή που κάποιος μπορεί να σε καταγγείλει για προσβολή δημοσίας αιδούς (τς τς εύθικτοι άνθρωποι), πρέπει να βρούμε τις πλαζ εκείνες που επιτρέπεται να βγεις από τα ρούχα σου, χωρίς κανένας να θιχτεί και δίχως να υπάρχει καμια πιθανότητα να εμφανιστεί αστυνομία.

Πρόκειται για τις παραλίες εκείνες που παρέχουν άσυλο στους λουόμενους οι οποίοι προτιμούν να “τα πετάξουν”, γιατί στην τελική ποιος ο λόγος να μας καταπιέζει ένα τόσο μικρό κομμάτι ύφασμα όσο το μαγιό; Σάμπως όλοι ίδιοι δεν είμαστε μέσες – άκρες κάτω από τα ρούχα μας;

Έχοντας αυτό στο μυαλό, πάρε αντηλιακό, πετσέτα, καπέλο, γυαλιά ηλίου και κανένα βιβλίο και πάμε να σου μάθω τις παραλίες στις οποίες μπορείς να κυκλοφορείς γυμνή, ανενόχλητη.

Λιμανάκια

Κατεβαίνοντας στη στάση Β’ Λιμανάκια μεταξύ Βουλιαγμένης και Βάρκιζας, κατηφορίζεις το μονοπάτι που θα βρεις και ξεκινάς ήδη να γδύνεσαι. Θα συναντήσεις κάτι πλατιά βράχια σε βραχώδεις κολπίσκους, όπου μπορείς να αφήσεις τα ρούχα σου και να βουτήξεις ανενόχλητη και απομονωμένη.

Κόλπος Riba’s

Εκεί κοντά στα Λιμανάκια, είναι και το νυχτερινό κέντρο Riba’s, στη Βάρκιζα. Κατεβαίνοντας – με κάποια προσοχή – στη βραχώδη παραλία που βρίσκεται από κάτω, θα συναντήσεις έναν καλά κρυμμένο κόλπο, ο οποίος φιλοξενεί τόσο γυμνιστές, όσο και ανθρώπους που προτιμούν να κρύψουν τα απαραίτητα με ένα μαγιουδάκι.

Λεγρενά – ΚΑΠΕ

Ακολουθώντας τις ταμπέλες που υπόσχονται να σε οδηγήσουν στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, λίγο πριν την πόλη των Λεγρενών, συναντάς σκαλοπάτια. Τα ακολουθείς, περνάς το εγκαταλελειμμένο αναψυκτήριο και συνεχίζεις μέχρι να βρεθείς σε μια αμμώδη παραλία. Κάνεις δεξιά και ακολουθείς το μονοπάτιπίσω από τα βράχια για να βρεθείς στην πλαζ όπου τα μαγιό μπορούν να αποτελέσουν παρελθόν.

Μαύρο Λιθάρι

Στα όρια Σαρωνίδας και Αναβύσσου, μπορείς να πετάξεις τα ρούχα σου και να κολυμπήσεις γυμνή. Ανάμεσα στις τρεις παραλίες, οι γυμνιστές συνήθως επιλέγουν εκείνη στην οποία βρίσκεται ένα ξενοδοχείο και κάνουν τελικά τις βουτιές τους στο βόρειο τμήμα της.

Ναός του Ποσειδώνα

Βρίσκεσαι στον αρχαίο ναό του Ποσειδώνα και κοιτάζοντας τη θάλασσα, στρίβεις αριστερά. Φτάνεις έτσι σε μια παραλία με βότσαλα, μετά από μια σχετικά δύσκολη κατάβαση. Εκεί, υπάρχει ένας μεγάλος βράχος ο οποίος “χωρίζει” την παραλία στα δύο και από τη μία πλευρά κάποιος έχει χαράξει τη λέξη “Γυμνός”, γεγονός που σου δείχνει και το μέρος όπου επιτρέπεται να κολυμπήσεις χωρίς το μαγιό σου.

Μαραθώνας

Η παραλία του Μαραθώνα προσφέρεται για γυμνισμό, ενώ συχνά μπορεί να πετύχεις εκεί και λάτρεις του ελεύθερου κάμπινγκ με τις σκηνές τους (παρόλο που απαγορεύεται).

Βραυρώνα

Δύο χιλιόμετρα μακριά από το μουσείο της θεάς Άρτεμις θα βρεις μια υπέροχη παραλία στην οποία κολυμπάς ελεύθερα χωρίς μαγιό. Πηγαίνοντας από Μαρκόπουλο προς Πόρτο Ράφτη, κάνουμε αριστερά για αρχαιολογικό χώρο Βραυρώνας. Πριν τις κατασκηνώσεις Χαμολιάς, κάνουμε αριστερά. Αφήνουμε εκεί το αυτοκίνητο και ακολουθούμε το μονοπάτι μέχρι τον βραχώδη κολπίσκο γυμνιστών.

Μαρίκες

Στη Ραφήνα υπάρχει μια παραλία που ονομάζεται Μαρίκες, αλλά εκεί δεν επιτρέπεται ο γυμνισμός. Εμείς μιλάμε για έναν κολπίσκο, τον οποίο θα βρεις αν κινηθείς προς τη δεξιά άκρη της παραλίας, ανέβεις τα σκαλοπάτια και περάσεις πίσω από τα βράχια. Όπως με κάθε επίγειο παράδεισο, έτσι και με αυτόν, θα δυσκολευτείς στη διαδρομή, αλλά όταν φτάνεις έχει πολλή σκιά και δροσιά, ενώ μαζεύει αρκετό κόσμο.

Μπουκουρίμα

Στρίβεις στην πινακίδα η οποία σε στέλνει στην Κακιά Θάλασσα από τη Λεωφόρο Λαυρίου. Αριστερά στην οδό Άρεως και συνεχίζεις ευθεία μέχρι το τέλος της ασφάλτου. Στα δεξιά σου έχει έναν χωματόδρομο, ο οποίος σε οδηγεί σε αυτή την παραλία της Κερατέας όπου μπορείς να απελευθερωθείς από τα περιττά ρούχα.

Ραμνούντας

Θα κινηθείς προς τα ανατολικά αυτή τη φορά και θα χρειαστείς περίπου 65 χιλιόμετρα μέχρι να φτάσεις, αλλά τα καθαρά νερά και η ησυχία της παραλίας αυτής στην αρχαία πόλη της Ραμνούντας θα σε αποζημιώσει. Κάτω από το Ιερό Νέμεσις, θα βρεις αυτή την άγρια παραλία που περιμένει να σε υποδεχτεί όπως σε γέννησε η μαμά σου.