TRAVEL

Spyrou Skopelos Experience ή αλλιώς πώς να αγαπήσεις περισσότερο τη Σκόπελο

Spyrou Skopelos Experience

Όλοι αυτοί οι λόγοι που θα σε κάνουν να πας στη Σκόπελο -αν δεν το έχεις κάνει μέχρι σήμερα- ή γιατί όχι και να ξαναπάς για διακοπές -αν τύχει και έχεις περάσει από το καταπράσινο νησί- είναι εδώ. Το συν στους λόγους αυτούς; Η αξέχαστη εμπειρία που θα σου αφήσει η διαμονή σου σε μία από τις τέσσερις ξενοδοχειακές μονάδες του Spyrou Skopelos Experience.

Σκιάθος κι Αλλόνησος πλαισιώνουν αυτό το πανέμορφο νησί των Βόρειων Σποράδων. Η Σκόπελος, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις ήδη, είναι ένας προορισμός για κάθε τύπο ταξιδιώτη. Νέοι άνθρωποι, οικογένειες, φυσιολάτρεις και «εραστές»των θαλάσσιων σπορ αλλά και της περιπέτειας είναι μόνο μερικοί από όσους μπορώ να σου απαριθμήσω και να σου εγγυηθώ ότι θα περάσουν άψογα κάνοντας τα αγαπημένα τους πράγματα στο νησί.

Ποιο είναι όμως το κλειδί για να έχεις ενέργεια να κάνεις όλα τα παραπάνω και ακόμα περισσότερα όσο απολαμβάνεις τις διακοπές σου; Σωστά μάντεψες. Η διαμονή σου. Είναι ένα από τα σημαντικότερα -αν όχι το σημαντικότερο- κομμάτι των διακοπών σου, καθώς χάρη σε αυτήν θα μπορείς να ανακτάς τις χαμένες δυνάμεις και να είσαι κάθε μέρα έτοιμη για νέες περιπέτειες.

Spyrou Skopelos Experience

Spyrou Skopelos Experience

Ο Όμιλος Σπύρου είναι αναμφίβολα η καλύτερη επιλογή στον τομέα διαμονή, αν σκεφτείς ότι δραστηριοποιείται στο νησί από το 1978. Ξεκίνησε με ένα μικρό οικογενειακό ξενοδοχείο και σήμερα έφτασε να είναι η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή μονάδα της Σκοπέλου.

Spyrou Skopelos Experience

 

Σέβεται απόλυτα και αγαπά τον τόπο που τον αναδεικνύει και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κύριος Γιώργος Μιχάλης, Γενικός Διευθυντής του Ομίλου στο τριήμερο εκδηλώσεων για τα 40 χρόνια λειτουργίας από την ίδρυση του στη Σκόπελο: «Θεωρούμε αυτονόητη υποχρέωσή μας να προβάλλουμε όχι μόνο τις δικές μας επιχειρήσεις, αλλά συνολικά τη Σκόπελο, αφού την όποια επιτυχία μας την οφείλουμε σε αυτήν».

Spyrou Skopelos Experience

 

Με περισσότερες από 12 παραλίες για κάθε γούστο, άλλες κοσμοπολίτικες κι άλλες ήρεμες και απομονωμένες, απ’ άκρη σ’άκρη η Σκόπελος είναι μαγευτική. Ανάμεσα τους, μάλιστα, και η παραλία Καστάνη, γνωστή και ως «Mamma Mia», η οποία έγινε ιδιαίτερα γνωστή από τα γυρίσματα της ομώνυμης χολιγουντιανής παραγωγής που έγιναν εκεί.

Η ιστορία της μεγάλη και οι αρχαιολογικοί χώροι που διαθέτει, επίσης, αρκετοί. Από τον Ναό του Ασκληπιού στη Νοτιοανατολική πλευρά του νησιού μέχρι τα Σεντούκια στους βράχους του όρους Καρυά, η Σκόπελος είναι ένα ανοιχτό βιβλίο στα χέρια αυτού που προτίθεται να τη διαβάσει.

Τι είναι ένας τόπος, όμως, χωρίς τα τοπικά του προϊόντα; Είναι μισός. Και κάθε άλλο παρά μισή είναι η πανέμορφη Σκόπελος, που είναι γνωστή για την πληθώρα αγαθών που διαθέτει αλλά και για την κορυφαία στριφτή της τυρόπιτα. Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα, τα ψάρια, οι ελιές, το λάδι, το μέλι, το κρασί και το τυρί είναι μερικά μόνο από τα προϊόντα για τα οποία φημίζεται το νησί αυτό.

Spyrou Skopelos Experience

Spyrou Skopelos Experience

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η «Spyrou Skopelos Experience» έχει εμπλουτίσει τη διαμονή στα ξενοδοχεία της, δημιουργώντας τρία νέα γαστρονομικά εστιατόρια, τα οποία αφενός «εκμεταλλεύονται» όσο το δυνατόν περισσότερο τα τοπικά προϊόντα και δίνουν γεύση νησιού στην γαστρονομική εμπειρία του κοινού, ενώ αφετέρου πλαισιώνουν αρμονικά τις υπηρεσίες ευεξίας που προσφέρει ο όμιλος.

Η «Spyrou Skopelos Experience» διαθέτει πολλές επιλογές διαμονής στα ξενοδοχεία τριών έως πέντε αστέρων της, τα οποία βρίσκονται στις ομορφότερες τοποθεσίες του νησιού. Ανταποκρίνεται σε όλες τις απαιτήσεις του κοινού, καθώς απευθύνεται τόσο σε αυτούς που αναζητούν προσιτά δωμάτια, στούντιο, πολυτελείς σουίτες και διαμερίσματα κατάλληλα για οικογένειες, όσο και σε ζευγάρια που επιζητούν τον ρομαντισμό και την πολυτέλεια.

Spyrou Skopelos Experience

Spyrou Skopelos Experience

Το καλοκαίρι ήρθε, ο καιρός είναι κάτι παραπάνω από σύμμαχος κι εσύ δεν έχεις τίποτα άλλο να κάνεις από το να κλείσεις τα εισιτήρια και τη διαμονή σου και να ξεχυθείς να ανακαλύψεις την καταπράσινη Σκόπελο.

Γιατί όχι, αν υπάρχει έξτρα χρόνος και χρήματα, να μην εξερευνήσεις και τα κοντινά νησάκια. Εσύ ακόμα να φτιάξεις τη βαλίτσα σου;

 

Κεντρική φωτογραφία: Spyrou Skopelos Experience