TRAVEL

Οι πιο αγχωτικές πόλεις του κόσμου για το 2017. Μάντεψε σε ποια θέση βρίσκεται η Αθήνα

Η μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την Zipjet και δημοσίευσε το CNN βασίστηκε σε παράγοντες όπως η οικονομική κατάσταση των πολιτών, η ψυχική και σωματική υγεία, η συχνότητα της ηλιοφάνειας μέσα στον χρόνο, οι διαθέσιμοι χώροι πράσινου μέσα στην πόλη, η πρόσβαση σε δημόσιες συγκοινωνίες, το χρέος της χώρας στην οποία ανήκουν. Σωστά μαντεύεις. Η Αθήνα κατέχει σημαντική θέση στη λίστα με τις πόλεις που αγχώνουν τα παιδιά τους.

Ο κατάλογος αριθμεί περί τα 150 τοπωνύμια, ξεκινάει με τις πιο χαλαρές αστικές περιοχές του πλανήτη και τερματίζει με εκείνες τις τοξικές που στρεσάρουν τους πολίτες σημειώνοντας απογοητευτικές επιδόσεις σε όλους τους προαναφερόμενους τομείς.

Πολύ κακά περνάνε αρχίζω και φοβάμαι στις εξής 10 πόλεις (η αρίθμηση από το κακό στο χειρότερο):

1. Μανίλα (Φιλιππίνες)

2. Νέο Δελχί (Ινδία)

3. Καράτσι (Πακιστάν)

4. Ντάκα (Μπαγκλαντές)

5. Τεχεράνη (Ιράν)

6. Κάιρο (Αίγυπτος)

7. Ντακάρ (Σενεγάλη)

8. Λάγος (Νιγηρία)

9. Καμπούλ (Αφγανιστάν)

10. Βαγδάτη (Ιράκ)

Μην βιαστείς να κάνεις τη διαπίστωση πως η Αθήνα είναι κουλ, γι’ αυτό και δεν υπάρχει στη λίστα. Η πόλη μας εντοπίζεται στην 121η θέση, ακριβώς κάτω από τις Βρυξέλλες και πάνω από την Κωνσταντινούπολη, οι οποίες έχουν υποφέρει από τρομοκρατικά χτυπήματα, εξ’ ου και η κατρακύλα. Εμείς εδώ υποφέρουμε από άλλα ως γνωστόν. Το Ναϊρόμπι και η Κουάλα Λουμπούρ θεωρούνται λιγότερο στρεσογόνες πόλεις από την Αθήνα, η οποία σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα είναι η πιο αγχώδης πόλη της Ευρωπαϊκής Ένωση και η 3η της Ευρώπης.

Στον αντίποδα τα πιο ζεν αστικά κέντρα του κόσμου (από το καλό στο καλύτερο). Η Γερμανία μετράει 4 πόλεις.

1. Γκρατς (Αυστρία)

2. Αμβούργο (Γερμανία)

3. Σίδνεϊ (Αυστραλία)

4. Εδιμβούργο (Ηνωμένο Βασίλειο)

5. Μπορντό (Γαλλία)

6. Μόναχο (Γερμανία)

7. Βέρνη (Ελβετία)

8. Ανόβερο (Γερμανία)

9. Λουξεμβούργο

10. Στουτγκάρδη (Γερμανία)