ΕΡΕΥΝΑ

Αυτό το τεστ θα σου πει πόσο αρέσεις στους άλλους

Θυμάσαι στο σχολείο που όταν φτερνιζόταν κάποιος του λέγαμε έναν τριψήφιο, αθροίζαμε τα νούμερα, τα αντιστοιχίζαμε με ένα γράμμα από το αλφάβητο και τότε αυτό ήταν το πρώτο γράμμα του ονόματος του τύπου που σε σκεφτόταν; Σήμερα που η επιστήμη έχει προχωρήσει, κάτι αντίστοιχο και καθόλα έγκυρο, μπορείς να κάνεις με το σχήμα του προσώπου σου και το δικό σου όνομα.    

Σύμφωνα με μια έρευνα που μας έρχεται από το πανεπιστήμιο του Otago στη Νέα Ζηλανδία, οι άνθρωποι είναι πιο αρεστοί στους άλλους, όταν το όνομά τους ταιριάζει με το πρόσωπό τους – δηλαδή οι πιο στρογγυλοπρόσωποι πρέπει να έχουν πιο μικρά και εύηχα ονόματα όπως το “Κάτια”, ενώ όσο περισσότερες οι γωνίες του προσώπου, τόσο πιο “κοφτερό” και το ταιριαστό όνομα, όπως το “Χριστίνα”.

Αν θες κι εσύ να μάθεις πόσο αρέσεις στους άλλους, σύμφωνα με αυτή την παράξενη μαθηματική σχέση ανάμεσα σε πρόσωπο και όνομα, τότε σου έχουμε το τεστ από τον Guardian για να βεβαιωθείς.

1. Βαθμολόγησε τον εαυτό σου με βάση το σχήμα του προσώπου σου

Πρόσωπο με γωνίες: 3 βαθμοί

Στρογγυλό πρόσωπο: 1 βαθμός

Κάτι ενδιάμεσο: 2 βαθμοί

2. Υπολόγισε το μικρό σου όνομα (γραμμένο με λατινικούς χαρακτήρες) βάζοντας βαθμούς στα φωνήεντα

A: 2 βαθμοί

E: 3 βαθμοί

I: 3 βαθμοί

O: 1 βαθμός

U: 1 βαθμός

Τώρα βγάλε τον μέσο όρο. Για παράδειγμα, για το “MARION” έχουμε: Α:2, Ι:3, Ο:1 (2+3+1)÷3= 6÷3=2 (είμαι μαθηματικό μυαλό, I know)

3. Yπολόγισε τη διαφορά

Κάνουμε την αφαίρεση ανάμεσα στο σκορ του προσώπου και το σκορ του ονόματος, αφαιρώντας από το μεγαλύτερο νούμερο το μικρότερο. 2-2=0 για μένα

4. Όσο μικρότερο το νούμερο, τόσο πιο πολύ αρέσεις

Τα αποτελέσματα κυμαίνονται από 0 έως 2. Αν το αποτέλεσμά σου είναι 0, τότε ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που είναι περισσότερο αρεστοί.

Πάντως, σύμφωνα με αυτό το τεστ, στο οποίο έβγαλα μηδέν, θέλω να μου αφιερώσω το εξής: