ΕΞΟΔΟΣ

H Aτζέντα του Σαββατοκύριακου: 5 προτάσεις για να βγεις έξω

Δύο πολυαναμενόμενα live, μία ωραία γευστική άφιξη και δύο κινηματογραφικές συναντήσεις που δεν χάνονται, συνθέτουν το μωσαϊκό των προτεινόμενων εξόδων για αυτό το Σαββατοκύριακο που ως γνωστόν ξεκινάει πάντα από Παρασκευή βράδυ.

Ο Kavinsky στο Fuzz

Ο άνθρωπος που δημιούργησε ένα από τα πιο αγαπημένα κινηματογραφικά soundtracks του σύγχρονου σινεμά- μιλάμε για τον Kavinsky και το Drive- επιστρέφει στην Αθήνα και το Fuzz, στο πλαίσιο του Europavox Festival (20-21/4). O διάσημος Γάλλος μουσικός, παραγωγός και dj θα εμφανιστεί την Παρασκευή πλαισιωμένος από μερικούς ακόμα καλλιτέχνες της ευρωπαϊκής ηλεκτρονικής σκηνής (Zamilska, NOEP, Olga Kouklaki).

Outview Film Festival στην Ταινιοθήκη

Το Outview Film festival επιστρέφει στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος από τις 19-25/4 και είναι αφιερωμένο στα κινήματα που μας αφορούν, τα οποία ξεπήδησαν από τη δεκαετία του ’80, όπως το Queercore, τη σκηνή του Voguing και την πιο δυναμική έκρηξη του παγκόσμιου LGBTQI+ κινήματος. Με τις φετινές θεματικές συζητήσεις (Ισότητα Απέναντι στις Γυναίκες στο Χώρο του Κινηματογράφου, Hospice Care, Gentrification / Εξευγενισμός, Ελληνικό Queer Σινεμά, My Body – My Home) ο πιο διαφορετικός κινηματογραφικός θεσμός της πόλης αποδεικνύει έμπρακτα πως αγκαλιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, αφουγκράζεται τις σύγχρονες ανάγκες και παλεύει για έναν κόσμο μέσα στον οποίο όλοι θα μπορούμε να ζούμε ισότιμα.

Ο Warhaus στο Gagarin 205

«Το ‘παιδί’ του Nick Cave, του Tom Waits και του Leonard Cohen». «Το απόλυτο soundtrack για μια σειρά σαν το Peaky Blinders». «Ένας τρόπος για να εθιστείς χωρίς να ακουμπήσεις ποτά, τσιγάρα ή ουσίες». Αυτοί είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησαν οι μουσικόφιλοι για να υποδεχτούν τη μουσική των Warhaus, του (σχεδόν) solo project που δημιούργησε ο Βέλγος Maarten Devoldere των Balthazar. Ο αεικίνητος μουσικός παρουσιάζει το προσωπικό του project μαζί με την Sylvie Kreush των Soldier’s Heart στο Gagarin 205, το βράδυ της Παρασκευής. Μαζί του οι Tango with Lions.

100 Χρόνια Ingmar Bergman σε Άστορ και Ανδόρα

AP Photo/File

AP Photo/File

O πιο σημαντικός Σκανδιναβός σκηνοθέτης από καταβολής κινηματογράφου, γεννήθηκε πριν έναν αιώνα. Με αφορμή αυτή την επέτειο λοιπόν τα Άστορ και Ανδόρα φιλοξενούν οκτώ ψηφιακά αποκατεστημένα δημιουργήματα του Ingmar Bergman στο αφιέρωμα «Μια αιωνιότητα και Ένας Αιώνας: Μπέργκαν 1918-2018» από τις 19 έως και τις 22/4. «Περσόνα», «Καλοκαίρι με τη Μόνικα», «Φθινοπωρινή Σονάτα», «Φάννυ και Αλέξανδρος», «Saraband». Το Σάββατο στις 19:00 παρών στο Άστορ και ο βιογράφος του σκηνοθέτη, Mikael Tim.

Big Kahuna στο Χαλάνδρι

Sunday be like #thebigkahuna #burgers #foodporn

A post shared by Ladylikegr (@ladylike.gr) on

Το αγαπημένο στέκι στο Κεραμεικό μόλις απέκτησε «κλώνο» στο Χαλάνδρι. Ακόμα περισσότερα μπέργκερ από αστακό και κροκόδειλο λοιπόν. Το 2ο Big Kahuna εστιάζει σε ακόμα περισσότερες γευστικές προτάσεις και είναι self service.