ΕΞΟΔΟΣ

Πεινάτε; Στην Κάντζα αδερφές μου, στην Κάντζα!

Θα μπορούσα να συνεχίσω και με άλλα πετυχημένα αστεία όπως το "την Κάντζαμε", αλλά δε θα το κάνω. Ο λόγος είναι ότι το Brokies Mood Bar δε χρειάζεται περίτεχνα (;) λογοπαίγνια για να κάνει εντύπωση, αφού αρκεί μόνο μια βόλτα μέχρι την Κάντζα για να σε πείσει ότι άξιζε τον δρόμο (ο οποίος δεν είναι και τόσο μακρύς για να ξέρουμε και τι λέμε).

Από το κέντρο λοιπόν, το αυτοκίνητό σου μπορεί να σε βγάλει μέσα σε δεκαπέντε λεπτά στην Κάντζα και συγκεκριμένα στη Λεωφόρο Λαυρίου στο νούμερο επτά. Εκεί θα βρεις δύο εισόδους – η μία για τους λάτρεις του αλκοόλ, και η άλλη για τους πεινασμένους. Μάντεψε ποια πόρτα διαλέξαμε να ανοίξουμε εγώ και η Δήμητρα Τσιγγενέ. Του εστιατορίου, πολύ σωστά.

Αντικρύσαμε λοιπόν έναν τέλειο, industrial χώρο, με ανοιχτή κουζίνα και χαμηλό φωτισμό – αυτόν που πρέπει δηλαδή, ώστε να μην πέφτει και άπλετο φως στη θερμιδική αμαρτία που λαμβάνει χώρα στα τραπέζια του Brokies Mood Bar κάθε μέρα.

Εν αρχή ήσαν τα cocktails – για να ζεσταθούμε και να πάρουμε τον χρόνο μας με το μενού. Τον κατάλογο των cocktails έχει δημιουργήσει ο συνιδιοκτήτης Δημήτρης Μενεγάκης, και σε αυτόν θα βρεις μοναδικές παραλλαγές πολύ κλασικών ποτών, όπως το Negroni και το Old Fashioned.

(Εντωμεταξύ ήρθαν και κάτι mini wraps με καπνιστό μπέικον και τυρί Μετσόβου, και φοβερές τυρομπαλίτσες με μαρμελάδα βερύκοκου – ιδανικές για να παίζουμε (τυρο)μπαλίτσα μέχρι να έρθουν τα κυρίως.)

Την κουζίνα και το μενού με τα πιάτα του Brokies, επιμελήθηκε ο chef Μανώλης Πιθάρας, δίνοντας στους θαμώνες επιλογές και για τα καθημερινά τους γεύματα, αλλά και για τo brunch του Σαββατοκύριακου. Σε όλα τα πιάτα έχουν αξιοποιηθεί πολύ ιδιαίτερα ελληνικά και κυρίως μεσσηνιακά προϊόντα, όπως το φοβερό ταλαγάνι (μας τρέχουν τα σάλια και μόνο που το σκεφτόμαστε), το οποίο έχει ταιριάξει υπέροχα με το signature burger του μαγαζιού – το οποίο και σε εμένα προσωπικά έχει μείνει αξέχαστο, αφού είναι από τις λίγες φορές που μου άρεσε τόσο ένα μπιφτέκι. Μήπως φταίει που ήταν πρόβειο;

Η συνέχεια είχε πολλά πέρα-δώθε πιάτων, αφού δοκιμάσαμε τα πάντα, και ενώ δεν υπήρξε τίποτα που να μας απογοητεύσει, ήταν ορισμένα που ξεχωρίσαμε και μπορούν πολύ εύκολα να αποτελέσουν μια αφορμή για να πείσεις τον οποιονδήποτε αγαπάει το καλό φαγητό, να σε συνοδεύσει μέχρι την Κάντζα για να κακομάθετε λίγο τους ουρανίσκους σας.

Εδώ, η Δήμητρα κι εγώ, τρώμε η κάθε μία με τον δικό της τρόπο το επικό χοιρινό κοντοσούβλι με sauce lime και πατάτες.

Επίσης, καθότι αγαπώ ιδιαιτέρως τον τελευταίο χρόνο το μπιφτέκι με κιμά από κοτόπουλο, νιώθω την ανάγκη να κάνω ειδική μνεία σε αυτό που σερβίρει το Brokies με ψητά λαχανικά και sauce μουστάρδας. Φοβερό, μοναδικό, ανεπανάληπτο.

Για το φινάλε έχουμε κρατήσει ίσως το καλύτερο όλων – ΤΟ ΓΛΥΚΟ. Κορμός με sauce σοκολάτας γάλακτος και φράουλες και εντάξει δενπεριγραφωαλλο.

Κι επειδή και αυτό είναι πολύ σημαντικό, να σου πω πως οι τιμές είναι φυσιολογικότατες και καθόλου απαγορευτικές. Άλλωστε το “Brokies”, το σκέφτηκαν οι ιδιοκτήτες Γρηγόρης και Δημήτρης, έχοντας στο μυαλό τους τη λέξη “broke”. Κάτι οι απένταροι και το οικονομικό κραχ της Αμερικής που ενέπνευσε τη διακόσμηση του χώρου, κάτι το απόλυτο win-win στη σχέση ποιότητας τιμής, το Brokies είναι ξεκάθαρα the place to be για τις μέρες που βαριέσαι το κέντρο. Και για τις υπόλοιπες δηλαδή.