ΕΞΟΔΟΣ

Τι συμβαίνει όταν πας για 1η φορά σε Escape Room και έχει θέμα τη Euroleague

Φαντάζομαι πως η πλειονότητα των γυναικών χάνει την παρθενιά της σε κάποιο δωμάτιο. Έτσι γενικά σε ένα δωμάτιο. Όχι στο δωμάτιο με θέμα τη Euroleague, στο οποίο βρέθηκα κλειδωμένη και έπρεπε να λύσω τους πιο παράξενους γρίφους, να συρθώ σε πατώματα και να κυλιστώ κάτω από λέιζερ προκειμένου να βγω!

Σίγουρα αυτή η πρώτη φορά θα μου μείνει αξέχαστη. Το dream team του Ladylike.gr ήταν γεγονός. Εγώ, η Δήμητρα, η Δέσποινα και η Νάνσυ ήμασταν στις επάλξεις, δίχως ιδέα από μπάσκετ, αλλά με φοβερή ευρηματικότητα καθότι γυναίκες και με εμένα να είμαι το μαύρο πρόβατο της ομάδας, αφού αν δεν έχεις ξαναπαίξει σε escape room, δεν είναι και ό,τι καλύτερο για τους άλλους που προσπαθούν όντως και με απόλυτη σοβαρότητα, να πάρουν το κύπελλο της Euroleague και να αποδράσουν μέσα στη μία ώρα που τους δίνεται. Σ’ εκείνες, γιατί για μένα ο χρόνος κυλούσε διαφορετικά.

Ήταν αρκετές οι φορές που περιφερόμουν ασκόπως και ατάκτως μέσα στο δωμάτιο πανικού – όπως μου αρέσει να το αποκαλώ. Χάιδευα όλες τις επιφάνειες μπας και ανακαλύψω το μαγικό εκείνο κόλπο που θα μας επιτρέψει να αποδράσουμε. Φυσικά και δε συνέβαινε τίποτα.

Υπήρξαν βέβαια στιγμές – έχω και μάρτυρες τις άλλες – όπου κάτι η τύχη του πρωτάρη, κάτι που έβλεπα πολύ “Παιχνίδια χωρίς σύνορα” όταν ήμουν μικρή, κάτι που πάντα μου άρεσε και λίγο ο Μαγκάιβερ, είχα κάποιες εκλάμψεις οι οποίες αποδείχτηκαν σωτήριες. Δε θα μπω σε λεπτομέρειες προς αποφυγή των spoilers.

Κομβική δεν ήταν η συμμετοχή μου σε επίσης αρκετές στιγμές, όπου προτίμησα να μείνω λίγο πιο πίσω από τη δράση και να χαρίσω στο φακό ορισμένες φάτσες εκπάγλου καλλονής. Οι εικόνες παρακάτω προήλθαν από κάποια στιγμιαία εσωτερική αναζήτηση, την απέχθειά μου για τον άνθρωπο που εμπνεύστηκε κάτι τόσο σαδιστικό όσο ένα δωμάτιο απόδρασης με θέμα το μπάσκετ, αλλά και την ύπαρξη και την κληρονομικότητα γενικότερα που δεν με έκαναν λίγο ψηλότερη ώστε να έπαιζα τουλάχιστον μπάσκετ και να καυχιόμουν ότι έχω αυτό το προσόν στο team, πέρα από τα πιο εντυπωσιακά μαλλιά. Πράγμα αρκετά άχρηστο εν προκειμένω – απλά ήθελα να νιώσω λίγο καλύτερα.

Ιδού η εσωτερική αναζήτηση

Και εδώ η απέχθεια

Μην αναρωτιέσαι αν βγήκαμε. Φυσικά. Δε θα δεχόμουν να είμαι μέλος μιας ομάδας που θα έχει γευτεί την ήττα. Το σηκώσαμε το κύπελλο, και μάλιστα ήμουν εγώ αυτή που είχε ετούτη τη χαρά.

Μοναδικό το συναίσθημα ενώ σερνόμουν στο πάτωμα και γκρίνιαζα ότι μου κατεβαίνει το παντελόνι. Ή τότε που πονούσε η μέση μου και δε μπορούσε να σκύψω. Ή την άλλη στιγμή που ανέβαζα βιντεάκια στο instagram, όπως αυτό.

Εξαιρετικά χρήσιμη η συμμετοχή της @marionised στην απόδραση από το Euroleague Escape Room #not

Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης Ladylikegr (@ladylike.gr) στις

Δηλώνω φοβερά έτοιμη να ηγηθώ του επόμενου team που θέλει να αποδράσει από κάποιο αντίστοιχο δωμάτιο, παρόλο που η υπομονή δεν είναι το φόρτε μου. Με την επιμονή τα πάμε λίγο καλύτερα.

Δοκίμασε κι εσύ να κάνεις μια βόλτα από το Turkish Airlines Euroleague Escape Room στο χώρο του Game Over, στον 1ο όροφο του Village Shopping & More στου Ρέντη. Μπορείς να κάνεις την κράτησή σου ΕΔΩ.

Photo Credits: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson