ΕΞΟΔΟΣ

Τα 4 καλύτερα σημεία της Αθήνας για να ζήσεις τη μαγεία των Χριστουγέννων

Ο Buddy στην ταινία 'Elf'- μια από τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες που έχουν γίνει ποτέ, αναλαμβάνει να στολίσει το κατάστημα όπου (νόμιζαν οι υπόλοιποι ότι) δούλευε για να υποδεχτεί τον Άγιο Βασίλη. Η στιγμή που ανάβει τα λαμπάκια και όλος ο όροφος λαμποκοπάει από τα στολιδια θα είναι για πάντα μια από τις αγαπημένες μου γιατί με συγκινεί και με κάνει να νιώθω πάλι παιδί.

Ναι, τα Χριστούγεννα μπορεί να μην τα χαιρόμαστε πια όπως όταν ήμασταν παιδιά γιατί δουλεύουμε, είμαστε κουρασμένοι και έχουμε τρελά έξοδα ΑΛΛΑ μπορούμε πάντα να ξεκλέψουμε λίγο χρόνο για να χαθούμε στη μαγεία τους.

Αν λοιπόν νιώθεις το christmas spirit σου σε χαμηλά επίπεδα και θέλεις ένα μικρό boost ώστε να υποδεχτείς το σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων μπορείς αφενός να τραγουδήσεις δυνατά τα κάλαντα,

αλλά και να επισκεφτείς τα παρακάτω σημεία της πόλης.

1. Cap Cap, Πανόρμου 26, Αιγάλεω

Το Cap Cap είναι ο απόλυτος προορισμός όταν θέλεις να ξεφύγεις από τη ρουτίνα και τις δυσκολίες της καθημερινότητας και φυσικά δεν γινόταν να μας αφήσει χωρίς ειδικό μενού και στολισμό τις μέρες των Χριστουγέννων. Το Home Alone έχει την τιμητική του και τα υπέροχα αλμυρά αλλά και γλυκά πιάτα του θα σε βάλουν σε christmas mood πριν πεις ‘Merry Christmas ya filty animal’.

Φυσικά αν μένεις στα βόρεια και δεν προλαβαίνεις να πας μέχρι το Αιγάλεω, μπορείς να βρεις τα υπέροχα γλυκά του Cap Cap στο καινούριο κατάστημα στην Κηφισιά (Αγ. Τρύφωνος 26)!

17 days until Christmas! #capcapgr #xmasclock #countdown

A video posted by HomeAlone (@capcapgr) on

#fireplace #fire #warm #cold #winter #christmas #christmastime #igers #igers_greece #athenslifo #athenslifo #athens #sunday #capcap

A photo posted by fb: Katerina tzanetakou (@katerina_tzanet) on

2. The Noel Bar, Κολοκοτρώνη 59Β, Αθήνα

”Χορεύαμε το Last Christmas σαν τρελοί”, έλεγε το μήνυμα που είχα λάβει μες στο καλοκαίρι (!) και τότε ήταν που συνειδητοποίησα ότι πρέπει- ΠΡΕΠΕΙ να πάω στο Noel. Από τη στιγμή που θα περάσεις την πόρτα, το christmas spirit θα σε πλημμυρίσει και δεν θα θέλεις να πιεις πουθενά αλλού τα κοκτέιλ σου τις γιορτές (και όχι μόνο). Ακόμα και αν είσαι παλιοgrinch δεν θα μπορέσεις να αντισταθείς στα υπέροχα πιάτα και τη ζεστή ατμόσφαιρά του, στην τελική baby it’s cold outside, που να τρέχεις.

Hermanos, δηλαδή αδέρφια. Ετσι ονόμασε το ποτό που «κατέβασε» στον ελληνικό τελικό του Bacardi Legacy ο «δικός μας» Νίκος Τριανταφύλλου, ένα όνομα που δε διάλεξε τυχαία. Για αυτόν, το ποτό με τα δύο ρούμια της Bacardi -Carta Blanca και 8 anos- το γλυκό βερμούτ, το Sherry και τα vanilla cherry bitters, αντιπροσωπεύει όλες τις αξίες που κρατούν δυνατή μια οικογένεια όταν δοκιμάζεται από τις δυσκολίες της ζωής. Τις πέρασε και η δική του οικογένεια, τις έχει περάσει και η οικογένεια της Bacardi. Το ίδιο το ποτό αλλά και η ιστορία του δεν άφησε κανέναν αδιάφορο, έτσι από χθες ανήκει στους 4 Ελληνες φιναλίστ που πάνε κατευθείαν στον ευρωπαικό τελικό! Και δε χαιρόμαστε μόνο γιατί ο Νίκος είναι ένας εξαιρετικός μπάρμαν, που δουλεύει σκληρά και φιλότιμα πίσω από τις δικές μας μπάρες, αλλά κυρίως γιατί είναι ένα σπάνιο παιδί. Συγχαρητήρια, Νίκο, είμαστε περήφανοι! Συγχαρητήρια επίσης στα άλλα τρία παιδιά που διακρίθηκαν μαζί του, Θοδωρής Καισιδης, Τεο Κωνσταντινίδης, Λορετα Τοσκα. καλή επιτυχία σε όλους. #noelfamily

A photo posted by Noel (@thenoelbar) on

3. Christmas factory, Τεχνόπολις, Γκάζι

Αν θέλεις να κάνεις χαρούμενο το πιτσιρίκι σου τότε πρέπει να αφιερώσεις μια ολόκληρη μέρα στο Christmas Factory που έχε στηθεί στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι. Εκεί θα βρείτε θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών, διαδραστικά εργαστήρια, ΠΟΛΛΑ γλυκά (πάντα χρειάζονται) και θα κάνετε βόλτες με τρενάκι, το καρουζέλ και τη ρόδα, ενώ θα στείλετε (έστω και καθυστερημένα) το γράμμα στον Άγιο Βασίλη.

4.  Little Kook, Καραϊσκάκη 17

Σε περίπτωση που λατρεύεις τα πολλά λαμπάκια (well, hello θέλεις να γίνουμε φίλες;) το Little Kook θα γίνει το happy place σου! Από τη στιγμή που θα περάσεις τις πόρτες του και γευτείς τα γλυκά και τα ροφήματά του θα νιώσεις ότι μεταφέρθηκες σε κάποιο παράλληλο- παραμυθένιο σύμπαν όπου όλα είναι όμορφα και στραφταλιζέ.

Christmas spirit#mood #christmasallaround

A photo posted byXristianna (@xristianna_thanou) on

Πρωινες γουρουνιες

A photo posted by Notis (@notis_karnezis) on