ΓΑΜΟΣ

Η διακόσμηση της γαμήλιας δεξίωσης: Οι τάσεις που κυριαρχούν

shutterstock

Η προετοιμασία ενός γάμου είναι μία χρονοβόρα και αρκετά περίπλοκη διαδικασία. Σκέψου την ως ένα παζλ. Για να φτάσεις στη λύση πρέπει να επιλέξεις τα σωστά κομμάτια την κατάλληλη στιγμή και να τα κουμπώσεις μεταξύ τους. Θα ακολουθήσεις μία συγκεκριμένη πορεία στα μέσα της οποίας βρίσκεται και η διακόσμηση του γαμήλιου τραπεζιού αλλά και του χώρου που θα γίνει το πάρτι, το γλέντι, το τσακίρ κέφι. Και λέω πως η διακόσμηση βρίσκεται στα μισά γιατί για να καταλήξεις πρέπει πρώτα να έχεις αποφασίσει ποιο θα είναι το στιλ του γάμου. Μία ομοιομορφία ως προς το θέμα είναι κομματάκι αναγκαία για να είναι αισθητικά ομοιόμορφο το αποτέλεσμα. Βέβαια, δικός σου ο γάμος, δικές σου και οι αποφάσεις. Ό,τι σε κάνει να νιώθεις ωραία, αυτό είναι και το σωστό. Η στιγμή σας θα έχει το γούστο σας για αυτό και οι τάσεις είναι ενδεικτικές και λειτουργούν περισσότερο ως κατευθυντήριες γραμμές.

Ο στολισμός του τραπεζιού

Κλασικό στιλ

Αν το στιλ που έχετε επιλέξει είναι το κλασικό τα πράγματα είναι αρκετά εύκολα καθώς το λευκό και το χρυσό κυριαρχούν ως χρωματικές επιλογές. Ντελικάτες πρασινάδες, που καταλαμβάνουν μικρό μέρος του τραπεζιού, θα δώσουν ένταση χωρίς να μονοπωλήσουν. Η ελιά, ο βασικός και το δενδρολίβανο ως είναι στο μυαλό σου ως μία σικ επιλογή. Το κλασικό στιλ είναι συνυφασμένο με το μίνιμαλ για αυτό όσο λιγότερα, τόσο καλύτερα.

 

Tropical στιλ

Το τροπικό στιλ είναι πολύ συνηθισμένο στους καλοκαιρινούς γάμους αλλά πολύ εύκολα μπορείς να πας από τη μία άκρη στην άλλη και να «φορτώσεις» το τραπέζι τόσο ώστε αισθητικά να μην είναι όμορφο. Παίζεις πολύ με τους ανανάδες είτε ως κεντρικό κομμάτι της διακόσμησης, είτε ως λεπτομέρεια.

 

 

Boho στιλ

Για τους ανέμελους έρωτες το boho στιλ είναι ιδανικό. Αν παντρεύεστε σε νησί τότε η επιλογή είναι μία. Μικρά ανθάκια, χαλαρά στησίματα, στεφανάκια και ελευθερία. Εσείς και οι καλεσμένοι σας θα νιώσετε άνετε και βολικά. Μπορείς αντί για καρέκλες να έχεις και μεγάλες μαξιλάρες. Τα κεριά μην ξεχάσεις. Όσο νυχτώνει θα δίνουν μία ονειρική νότα στην ατμόσφαιρα.

 

 

Ρομαντικό στιλ

Οι πιο ρομαντικές ψυχές αγαπούν το vintage για αυτό και οι λεπτομέρειες του τραπεζιού θα παραπέμπουν σε τραβηγμένη φωτογραφία από Polaroid που βρέθηκε μετά από δεκαετίες μέσα σε ένα μπαούλο. Πολλά λουλούδια και χρώματα. Βρες τα λουλούδια που είναι της εποχής και κάνε ιδιαίτερους συνδυασμούς. Τα πιάτα, τα ποτήρια και τα μαχαιροπίρουνα θα ήταν ωραίο να ταιριάζουν χρωματικά με το λουλουδάτο ντεκόρ.

 

 

Έντονα χρώματα

Άσε τη φαντασία σου ελεύθερη και φτιάξε μία διακόσμηση εφάμιλλη των πιο λουλουδάτων κήπων. Πέρα από τα μπουκέτα που μπορεί να υπάρχουν σε κάθε τραπέζι, μία καλή ιδέα είναι να κρεμάσεις πρασινάδα και λουλούδια πάνω από τα τραπέζια. Θα δημιουργήσουν αμέσως μία ζεστασιά.

 

 

 

Total white

Υπάρχουν και τα κορίτσια που έχουν φανταστεί το γάμο τους στα λευκά. Πρόκειται για ένα χρώμα που ταιριάζει περισσότερο στην καλοκαιρινή διακόσμηση. Το πράσινο είναι ένα ωραίο χρώμα για να «σπάσει» η ομοιομορφία. Κομψό αποτέλεσμα ακόμα κι αν στο τραπέζι υπάρχουν μόνο μικρά βάζα με λευκές τουλίπες.

 

 

 

 

Η αρίθμηση

Η αρίθμηση είναι σημαντική ως προς το διαδικαστικό κομμάτι της γαμήλιας δεξίωσης. Αν τα τραπέζια δεν είναι αριθμημένα ακόμα και με 40 καλεσμένους θα επικρατήσει μίνι χαμός. Οι ιδέες είναι πολλές και μπορείς να διαλέξεις ανάλογα με το γούστο σου. Από τις δικές μας αγαπημένες εκδοχές το νούμερο μέσα σε ένα βάζο γεμάτο λουλούδια.

 

 

 

Οι λεπτομέρειες

Οι λεπτομέρειες θα κάνουν το χώρο σου όμορφο και φιλόξενο. Αν πιάνουν τα χέρια σου κι έχεις χρόνο μπορείς κάποιες από αυτές να τις φτιάξεις και μόνη σου. Τα κρεμασμένα λουλούδια από κορδέλα ή σπάγκο είναι από τα πιο όμορφα πράγματα που έχουμε δει. Τόσο απλό και συνάμα τόσο ρομαντικό.

 

 

 

 

 

Η είσοδος

Για το welcome των καλεσμένων μία κατασκευή με τα ονόματά σας είναι η εύκολη λύση. Αν πάλι θέλεις να δώσεις το κάτι παραπάνω μπορείς βάλεις σε ένα πλαίσιο κοινές σας φωτογραφίες ή να έχεις για τους καλεσμένους ένα ιδιαίτερο δώρο. Καπέλο για τους άντρες και βεντάλιες για τις γυναίκες.