LIFE

Με το νέο Huawei P20 Pro θα βγάλεις φωτογραφίες από άλλη διάσταση

Μέχρι σήμερα ίσχυε ο εξής κανόνας: αν ήθελες να βγάλεις άψογες φωτογραφίες υψηλού επιπέδου, τότε θα έπρεπε να έχεις κάνει μαθήματα φωτογραφίας και φυσικά να έχεις προμηθευτεί μία επαγγελματική φωτογραφική και κανά δυο φακούς να αλλάζεις, ανάλογα με τις απαιτήσεις της λήψης. Άλλος φακός για τα κοντινά πλάνα, άλλος για τα μακρινά που απαιτείται πολύ zoom. Έτσι, λοιπόν, κατέληγες να κρατάς στα χέρια σου τη φωτογραφική σου, τους επιπλέον φακούς σου και κάπου εκεί έπρεπε να κάνεις τον ταχυδακτυλουργό για να χρησιμοποιείς και το κινητό σου τηλέφωνο που διαρκώς χτυπά και σε αναζητά.

 

Όλα αυτά βέβαια μέχρι… χθες, μιας και η Huawei δημιούργησε την απόλυτη σειρά smartphones για φωτογραφίες που θα ζήλευε και ο πιο έμπειρος επαγγελματίας. Φυσικά μιλάμε για τη νέα σειρά Huawei P20 και πιο συγκεκριμένα για το Huawei P20 Pro, με την τριπλή του κάμερα και με επαναστατικές ικανότητες στον τομέα της φωτογραφίας (δες εδώ τις φωτογραφίες που τραβήξαμε στο Παρίσι, όπου και έγινε η παρουσίαση της επαναστατικής σειράς) που επιτρέπει στον καθένα από εμάς να τραβήξει κορυφαίες φωτογραφίες, απλά με ένα «κλικ».

 

Η λέξη κλειδί που καθιστά το Huawei P20 Pro τόσο ξεχωριστό και επαναστατικό είναι το γεγoνός ότι διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δε χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας για να βγάλεις σωστές και αξιοσημείωτες φωτογραφίες, μιας και το ίδιο το smartphone διαθέτει τις γνώσεις, που ενδεχομένως δεν έχεις εσύ, πάνω στη φωτογραφία και στις παρέχει χωρίς καν να του τις ζητήσεις. Το κορυφαίο εργαλείο της τεχνητής νοημοσύνης θα αναγνωρίσει τη σκηνή που θέλεις να αποτυπώσεις, τα θέματα και το φωτισμό και θα ρυθμίσει κάθε παράμετρο πριν εσύ τραβήξεις τη φωτογραφία. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μέχρι και 20 θεματικά προγράμματα, έτοιμους συνδυασμούς ρυθμίσεων που θα σου επιτρέψουν να τραβήξεις φωτογραφίες φαγητού, λουλουδιών, ζώων, ανθρώπων να χορεύουν, τοπίων και ηλιοβασιλεμάτων. Το καλύτερο όλων είναι ότι δε χρειάζεται να επιλέξεις το παραμικρό, μιας και η τεχνητή νοημοσύνη θα το κάνει για λογαριασμό σου.

 

Τη στιγμή που εσύ προσπαθείς για παράδειγμα να φωτογραφίσεις τέλεια τη δύση του ηλίου και αναρωτιέσαι τι ρυθμίσεις να επιλέξεις για να βγει σωστά η λήψη, έρχεται το ίδιο το smartphone και εντοπίζει τι ακριβώς φωτογραφίζεις και επιλέγει από μόνο του τις σωστές. Όσο τρελό κι αν σου ακούγεται, συμβαίνει. Το ίδιο το smartphone θα σου εξηγήσει ποιο είναι το καλύτερο κάδρο για τη λήψη και παράλληλα θα εγγυηθεί ότι μια βιαστική σου κίνηση δε θα την καταστρέψει. Ξέχνα τις θολές φωτογραφίες που έβγαζες μέχρι τώρα. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να προβλέψει το σημείο στο οποίο θα βρεθεί το θέμα σου, φροντίζοντας να εστιάσει εκεί ακριβώς. Οι αλγόριθμοι της τεχνητής νοημοσύνης θα σε βοηθήσουν και κατά τη λήψη βίντεο, προσφέροντάς σου εξαιρετικά αποτελεσματική σταθεροποίηση εικόνας, ακόμα κι όταν βρίσκεσαι εν κινήσει.

Όπως καταλαβαίνεις, οι συσκευές της σειράς Huawei P20 Pro προκάλεσαν επανάσταση στις φορητές συσκευές, καθώς είναι οι πρώτες που δε διαθέτουν απλά πανίσχυρα εργαλεία, αλλά εξηγούν στον χρήστη πώς να τα εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ουσιαστικά, λοιπόν, έρχονται να γεφυρώσουν το χάσμα που υπήρχε για χρόνια ανάμεσα στους επαγγελματίες φωτογράφους και τους απλούς, φίλους της φωτογραφίας και να τους βοηθήσουν να βγάλουν τέλειες φωτογραφίες, χωρίς κόπο.

 

Σε αυτό το σημείο να σου πούμε πως χρησιμοποιώντας το νέο Huawei P20 Pro θα πεις αντίο μια για πάντα στις κουνημένες φωτογραφίες. Οι μηχανικοί της Huawei σε συνεργασία με τη Leica, εξόπλισαν το Huawei P20 Pro με μία πρωτοποριακή κάμερα που θέτει νέα στάνταρντ στη φωτογραφία εν κινήσει. Αποτελείται από τρεις φακούς και ισάριθμους αισθητήρες, οι οποίοι συνεργάζονται αρμονικά για τη δημιουργία υψηλής ποιότητας εικόνων που μέχρι τώρα ήταν αδύνατον να προσφέρει ένα smartphone. Πλέον δε θα χρειαστεί να ξανασβήσεις φωτογραφίες που σου άρεσαν πολύ αλλά δυστυχώς ήταν κουνημένες. Yaaaas!

Και πάμε στον επόμενο καημό που είχαμε όλες από τα smartphones μας και δεν ήταν άλλος από το γεγονός ότι με το που σκοτείνιαζε δεν μπορούσαμε να βγάλουμε φωτογραφία της προκοπής. Η Huawei βρήκε λύση και σε αυτό. Χάρη στις προηγμένες τεχνολογίες της Huawei και της Leica, το Huawei P20 Pro μπορεί να ανταποκριθεί άψογα ακόμα και στις πιο σκοτεινές συνθήκες –εν αντιθέσει με τα συμβατικά smartphones. Θα σου πούμε απλά ότι φωτογραφίσαμε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου που διαμέναμε στο Παρίσι τη θέα, μέσα από το παράθυρο και με ελάχιστο φωτισμό και παρόλα αυτά η φωτογραφία βγήκε πεντακάθαρη και με εντυπωσιακή ευκρίνεια.  

 

Και για εσένα που θέλεις να πας ένα βήμα παραπέρα τις φωτογραφίες σου και να παίξεις σαν επαγγελματίας με την κάμερά σου, έχουμε να σου πούμε πως το διάφραγμα μεγάλου εύρους του Huawei P20 Pro χαρίζει το λεγόμενο bokeh, ένα φυσικό εφέ θολώματος παρασκηνίου το οποίο προσδίδει στις λήψεις ένα επαγγελματικό προφίλ και έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα –και που στο παρελθόν ήταν σε θέση να προσφέρουν μόνο οι ακριβές SLRs. Τώρα πια θα μπορείς μόνο με το smartphone σου να θολώνεις το σημείο που επιθυμείς και να δίνεις έμφαση εκεί που επιθυμείς.

 

Μία ακόμα λειτουργία που όχι μόνο τοποθετεί το Huawei P20 Pro σε θέση ισχύος έναντι του ανταγωνισμού αλλά ανοίγει διάπλατα νέους ορίζοντες, είναι το εντυπωσιακό υβριδικό ζουμ 5x. Με απλά λόγια, αν κατά τη διάρκεια της βόλτας σου, εντοπίσεις μακριά στη θάλασσα μία πολύχρωμη βάρκα και θέλεις να την απαθανατίσεις, αυτό που με οποιοδήποτε άλλο smartphone θα έμοιαζε απλά με μια πολύχρωμη κουκίδα, με το Huawei P20 Pro θα βρίθει λεπτομερειών, συνθέτοντας μία πεντακάθαρη λήψη.

Και για το τέλος σου αφήσαμε το πιο παιχνιδιάρικο χαρακτηριστικό. Aν σου αρέσουν τα slow motion videos, τώρα με το νέο Huawei P20 Pro θα βγάλεις τα καλύτερα, καθώς χάρη στη λειτουργία Super Slow Motion και με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, θα τραβήξεις τα πιο εντυπωσιακά slow motion video. Το κύμα της θάλασσας που σκάει στα βράχια, ο σκύλος σου που πιάνει το κόκαλό του στον  αέρα, η κολλητή σου που στριφογυρίζει γύρω από τον εαυτό της και έρχεται ξαφνικά προς το μέρος σου, είναι μερικές μόνο από τις στιγμές που θα ήθελες να τις επιβραδύνεις και να τις απολαύσεις με έναν λίγο πιο ιδιαίτερο τρόπο. 

 

Με το Huawei P20 Pro στα χέρια σου μπορείς να αποτυπώνεις κάθε συναίσθημα, κάθε χρώμα, κάθε στιγμή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να κρατήσεις τις όμορφες αναμνήσεις σου για πάντα.

Και το καλύτερο; Χωρίς άγχος για το πώς να τις αποτυπώσεις, χωρίς σκέψη, χωρίς καμία δυσκολία. Όλα γίνονται τόσο απλά και φυσικά σα να είσαι ο πιο έμπειρος επαγγελματίας.

Ήρθε η ώρα να μπεις στο παιχνίδι. Τι λες;

*Το HUAWEI P20 Pro είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα σε Twilight, Black και Midnight Blue αποχρώσεις με τιμή 879 Ευρώ (συμπ. ΦΠΑ).