ΚΑΦΕΣ

Πίνεις σκέτο τον καφέ σου; Αυτή η έρευνα δε θα σου αρέσει καθόλου

Αν πίνεις τον καφέ σου γλυκό αυτή η έρευνα θα σε δικαιώσει και θα σε κάνει να απενοχοποιηθείς για τις έξτρα θερμίδες με τις οποίες φορτώνεις τον οργανισμό σου.

Αντιθέτως, τα αποτελέσματα αυτής δεν θα αρέσουν καθόλου στους λάτρεις του πικρού καφέ, καθώς σύμφωνα με το Πανεπιστημίου του Innsbruck στην Αυστρία, πρόκειται για άκρως σκοτεινές προσωπικότητες.

Δείγμα 953 ενηλίκων Αμερικανών έως 35 ετών, οδήγησε τους επιστήμονες στο συμπέρασμα πως όσοι αγαπούν τις πικρές γεύσεις κρύβουν μέσα τους ένα… τέρας, καθώς έχουν μεγάλες πιθανότητες να εκδηλώσουν κάποιας μορφής ψυχοπάθεια. Οι άνθρωποι που συμμετείχαν στην έρευνα, αφού πρώτα απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με τη γεύση που προτιμούν, συμπλήρωσαν και έναν ερωτηματολόγιο – κλειδί, του οποίου οι απαντήσεις ανέλυαν  την προσωπικότητα των ερωτηθέντων.

Το συμπέρασμα ήταν πως όσοι δήλωσαν πως προτιμούν τα γλυκά, εμφάνισαν πολύ θετικά στοιχεία προσωπικότητας, σε αντίθεση με εκείνους που αρέσκονται στην πικρή γεύση του καφέ, της μπύρας ή του σέλινου. Οι τελευταίοι, παρουσιάστηκαν με μεγαλύτερα ποσοστά ναρκισσισμού, θυμού και επιθετικότητας, με την πικρή γεύση να συνδέεται περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη με τις ψυχικές διαταραχές.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αναμένεται να δημοσιευτούν στο περιοδικό Appetite.

Μήπως τώρα έχεις κάθε λόγο να φας εκείνη την πάστα που λιγουρευόσουν;