Γιατί το πρόσωπό σου βγαίνει ''κάπως'' στις selfies;

Main Image

Η επιστημονική εξήγηση που αισθάνεσαι περίεργα βλέποντας τον εαυτό σου στην selfie φωτογραφία.

Στήνεσαι, γυρνάς το φακό, βγάζεις, τη βλέπεις και κάτι δεν σου "κάθεται" καλά. Τι πάει λάθος στο 99% των selfies; Δεν φταίνε τα μουτράκια σου, δεν είναι το υπερ-παράλογο κόμπλεξ που έχεις μ' αυτά και δε σ' αρέσει τίποτα. Είναι κάτι πιο βαθύ απ' αυτό. Ο λόγος που έχεις αυτό το περίεργο, στραβό βλέμμα/ύφος με τ' αλλοιωμένα χαρακτηριστικά στη selfie, ενώ έχεις κάνει τα πάντα ώστε να το αποφύγεις είναι άλλος σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Βασικά όλα είναι στο μυαλό μας (τι πρωτότυπο). Η εξήγηση είναι πως όσο συνηθισμένοι είμαστε να αντικρίζουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη, άλλο τόσο μη εξοικειωμένοι είμαστε-εμείς και οι εγκέφαλοί μας- σ'αυτή την "ανεστραμμένη" εικόνα του εαυτού μας, η οποία αποτελεί μία αντανάκλαση διαφορετική από εκείνη του καθρέφτη. Πιο συγκεκριμένα, οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως είμαστε συναισθηματικά απροετοίμαστοι σ' αυτό το ασύμμετρο είδωλο του εαυτού μας, γι' αυτό και οι περισσότερες selfies μας φαίνονται "κάπως". Μας πιάνει σύγχυση. Σ' αυτό έρχεται να προστεθεί και μία ενδεχομένως κακή ποιότητα φακού στο κινητό, που στρεβλώνει επιπλέον την εικόνα του προσώπου μας στη selfie.

ADVERTISING

Πώς κρίνουμε λοιπόν μία selfie ως καλή για ν' "ανέβει" στο λογαριασμό μας στα social; Κυρίως από το πώς έχει βγει ό,τι δεν είναι πρόσωπο, π.χ. το μαλλί, το background, η γκριμάτσα...

ADVERTISING

Πώς συνηθίζεις την εικόνα σου στη selfie; Αν το 'χεις καημό, μάλλον ο μόνος τρόπος είναι η επανάληψη. Όσο πιο πολλές selfies, τόσο πιο εύκολα θα το συνηθίσεις, αν και τότε θα σε πουν νάρκισσο (άλλη επιστημονική έρευνα αυτή).

ADVERTISING
oscars header logo
Sponsored by sponsor nova logo

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΑΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΟΣΚΑΡ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Ποιες ήταν οι ελληνικές ταινίες που διεκδίκησαν αυτή την τεράστια διάκριση;

ΟΔΗΓΟΣ ΟΣΚΑΡ 2018: ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΤΕΛΕΤΗ

Πού, πώς, πότε και κυρίως ποιοι διεκδικούν τα Χρυσά Αγαλματίδια του 2018; Όσα πρέπει να έχεις κατά νου πριν τη μεγάλη τελετή.

ΟΣΚΑΡ: ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑ ΒΡΑΒΕΙΟ (ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ)

Ο Leonardo Di Caprio πρέπει να νιώθει πολύ όμορφα που επιτέλους δεν ανήκει σε αυτή τη λίστα.


SITE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 24MEDIA
© 2018 LADYLIKE. ALL RIGHTS RESERVED.