TIPS

4 εναλλακτικές ιδιότητες του μηλόξυδου

Έχω τσακωθεί άπειρες φορές για το κατά πόσο πρέπει ή όχι, να βάζουμε ξύδι στην χωριάτικη σαλάτα ή στις φακές (όχι δε θα το κάνουμε και τώρα), αλλά ποτέ δεν ήξερα ότι το μηλόξυδο μπορεί να χρησιμεύσει και σε άλλα πράγματα πέρα από το να καθαρίσεις ας πούμε τα επίμονα λίπη.

Έλα όμως που είναι ιδιαιτέρως χρήσιμο και για εσένα την ίδια και τον οργανισμό σου. Μήπως να το προτιμάμε περισσότερο την επόμενη φορά;

Δες τι μπορεί να κάνει για σένα το ξύδι και πάρε ένα έξτρα μπουκάλι όταν ξαναπάς στο super market.

1. Ξεβούλωσε τη μύτη σου

Το οξικό οξύ προλαμβάνει τα βακτήρια που προκαλούν ρινική συμφόρηση. Επίσης περιέχει κάλιο, το οποίο αποδυναμώνει τη βλέννα. Ανάμειξε ένα κουταλάκι του γλυκού με ένα ποτήρι νερό και πιες το για να ανακουφίσεις τη ρινική σου κοιλότητα.

2. Αποχαιρέτα την πιτυρίδα

Το οξύ δεν επιτρέπει στους μύκητες που προκαλούν την πιτυρίδα, να αναπτυχθούν. Ανάμειξε 1/4 της κούπας μηλόξυδο με άλλο τόσο νερό και ψέκασε το κρανίο σου. Τύλιξε το κεφάλι σου με μία πετσέτα και μείνε έτσι από 15 λεπτά μέχρι μία ώρα. Ξέπλυνε. Επανάλαβε δύο φορές την εβδομάδα.

3. Ξεφορτώσου την ακμή

Οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του ξυδιού, λειτουργούν σαν φυσικό τονωτικό της επιδερμίδας, και βοηθούν ώστε να ελέγξεις την ακμή. Τα οξέα μαλακώνουν και απολεπίζουν την επιδερμίδα, μειώνουν τις κοκκινίλες και εξισορροπούν το ΡΗ της επιδερμίδας.

4. Βοηθά στην απώλεια βάρους

Οι επιστήμονες πιστεύουν πως το μηλόξυδο παρεμβαίνει στην πέψη του αμύλου από τον οργανισμό σου, κι έτσι τελικά εισέρχονται λιγότερες θερμίδες στην κυκλοφορία του αίματος. Το οξικό οξύ μειώνει την όρεξη, ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και μειώνει την κατακράτηση υγρών.