Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να αφήνεις το λάδι πάνω στον πάγκο της κουζίνας

Main Image

Αυτή η θέση, μπορεί να είναι πρακτική, αλλά είναι η χειρότερη.

Θέλεις από συνήθεια; Θέλεις επειδή σε βολεύει; Θέλεις επειδή σου αρέσει το μπουκάλι και χρησιμεύει και σαν διακοσμητικό; Αφήνεις το λάδι με το οποίο μαγειρεύεις πάνω στον πάγκο της κουζίνας και, δη, δίπλα στην εστία. Όντως βολεύει γιατί πού να ανοίγεις το ντουλάπι κάθε φορά που θέλεις να προσθέσεις στο φαγητό, αλλά, όπως αποδεικνύεται, αυτή η ιδέα δεν είναι και τόσο καλή.

Το ελαιόλαδο (είτε το παρθένο, είτε το έξτρα παρθένο), σε αντίθεση με το κρασί, όσο παλιώνει δεν γίνεται πιο ποιοτικό. Για να καταλάβεις ένα σφραγισμένο μπουκάλι ελαιόλαδο διατηρείται, χωρίς να χάσει σε γεύση και ποιότητα, έως και δύο χρόνια από την ημερομηνία παραγωγής του ενώ αν το αποσφραγίσεις πρέπει (ιδανικά) να το καταναλώσεις μέσα σε έξι μήνες.

ADVERTISING

Το να αφήνεις το μπουκάλι με το ελαιόλαδο εκτεθειμένο στο φως και τη ζέστη (είτε από τη θερμοκρασία που επικρατεί, είτε από τη θερμότητα της κουζίνας) αλλοιώνει τη σύστασή και το το άρωμα του, δίνοντας του, σταδιακά, μια γεύση ξυδιού. Παράλληλα, το οξυγόνο με το οποίο έρχεται σε επαφή, μένοντας εκτεθειμένο στην ατμόσφαιρα της κουζίνας, φροντίζει να τονίζει ακόμα περισσότερο αυτή την αίσθηση.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να φυλάς και να αποθηκεύεις το λάδι σε ένα δροσερό και σκιερό μέρος, στους 14-18 βαθμούς Κελσίου.

ADVERTISING

Έτσι εξηγείται γιατί οι μαμάδες το βάζουν πάντα στο ντουλάπι κάτω από το νεροχύτη.

ADVERTISING
oscars header logo
Sponsored by sponsor nova logo

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΑΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΟΣΚΑΡ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Ποιες ήταν οι ελληνικές ταινίες που διεκδίκησαν αυτή την τεράστια διάκριση;

ΟΔΗΓΟΣ ΟΣΚΑΡ 2018: ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΤΕΛΕΤΗ

Πού, πώς, πότε και κυρίως ποιοι διεκδικούν τα Χρυσά Αγαλματίδια του 2018; Όσα πρέπει να έχεις κατά νου πριν τη μεγάλη τελετή.

ΟΣΚΑΡ: ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑ ΒΡΑΒΕΙΟ (ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ)

Ο Leonardo Di Caprio πρέπει να νιώθει πολύ όμορφα που επιτέλους δεν ανήκει σε αυτή τη λίστα.


SITE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 24MEDIA
© 2018 LADYLIKE. ALL RIGHTS RESERVED.