LIFE

Το μπουγέλο φέρνει γέλιο

Είχα να παίξω μπουγέλο ακριβώς δέκα χρόνια. Όσα έχουν περάσει από τότε που τελείωσα το σχολείο. Το μπουγέλο είναι συνδεδεμένο στο μυαλό μας με το τέλος των σχολείων. Πράγματι στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς εφοδιαζόμασταν με νερόμπομπες, μπουκαλάκια, ποτήρια, ποτιστήρια και νεροπίστολα και τρέχαμε να ξεφύγουμε από τους καθηγητές που προσπαθούσαν να βάλουν ένα στοπ στον εμφύλιο που λάμβανε χώρα στο προαύλιο.

Από τη Ναστάζια Καπέλλα

Αυτή ήταν η τελευταία μου ανάμνηση από το μπουγέλο, έτσι ήμουν πολύ χαρούμενη που θα το ξαναζούσα στο Waterboom Festival 2018, ένα φεστιβάλ αφιερωμένο σε αυτό.

 

Ήταν λοιπόν Σάββατο 30 Ιουνίου και ώρα 18:00, όταν οπλισμένη με όρεξη -για αρχή- έφτασα έξω από την Τεχνόπολη και συνάντησα τον Γιάννη και το Δημήτρη.

Μπαίνοντας στον χώρο, μας περίμενε ένα νεροπίστολο, μία πλαστική θήκη για το κινητό και μία κορδέλα κόκκινη ή μπλε, για να διαλέξεις το στρατόπεδό σου. Εγώ πήρα την κόκκινη για το Ladylike και ο Δημήτρης και ο Γιάννης πήραν την μπλε για το Oneman.

 

Στον χώρο υπήρχαν σε πολλά σημεία πλαστικές πισίνες για να γεμίζεις το νεροπίστολό σου. Εκεί έπρεπε να είμαι έξτρα προσεκτική, γιατί όποιος γέμιζε το όπλο του ήθελε επί τόπου να κάνει την πρώτη επίθεση. Γύρω από την πισίνα έπεφτε το περισσότερο μπουγέλο.

Οι υποψιασμένοι και έμπειροι μπουγελίστας φορούσαν μόνο το μαγιό τους. Εμείς είχαμε μια καλοκαιρινή ένδυση εκτός από τον συνάδελφο Γιάννη Μπαϊρακτάρη που αποφάσισε να έρθει στο μπουγέλο με μακρύ τζιν παντελόνι. Φυσικά δεν τον λυπηθήκαμε καθόλου. Η ζεστή, καλοκαιρινή μέρα βέβαια σε στέγνωνε γρήγορα και έτσι πάλι γινόσουν στόχος των πολεμόχαρων ενόπλων.

 

Eκτός από το αμιγώς μπουγέλωμα το Waterboom είχε και άλλους λόγους να το ευχαριστηθείς. Η Ντορέττα Παπαδημητρίου και ο Δημήτρης Ουγγαρέζος παρουσίαζαν τα πάνω από 40 live acts της σκηνής του Waterboom, ενώ ο ArVa και ο Πουρνάρας δίναν παλμό στο event.

 

 

Ταυτόχρονα το φεστιβάλ σε άφηνε ακόμη λιγότερο να βαρεθείς, αφού εκτός από το μπουγέλωμα και από τους Djs και τα live acts, είχε έξτρα F2G νεροδραστηριότητες για να χαρείς. Baseball που αντί για μπάλα βαράς νερόμπομπα και human table football, το οποίο είναι αυτό που ακούγεται, δηλαδή ποδοσφαιράκι με ανθρώπους.

Ποιο ήταν το συμπέρασμά μου; Δεν θα είσαι ποτέ αρκετά μεγάλος ώστε να μην ευχαριστηθείς ένα καλό μπουγέλο.