VIRAL

H απόδειξη ότι κάθε γυναίκα θα μπορούσε να κυβερνήσει τον κόσμο είναι εδώ

Κάπου στο φανταστικό κόσμο του ίντερνετ, κάποιος σκέφτηκε να δοκιμάσει να αναδημιουργήσει την ιστορία με μια πιο φεμινιστική ματιά. Τι ακριβώς εννοώ;

Κάποιος χρήστης του reddit, έκανε αυτό το face swap που έχει γεμίσει τις τελευταίες μέρες το newsfeed μας στο facebook που όλοι θέλουν να δουν πώς θα ήταν ο εαυτός τους στο αντίθετο φύλο, κι έτσι ουσιαστικά χρησιμοποίησε τις εικόνες όλων των προέδρων των ΗΠΑ,ώστε  να δούμε πώς θα ήταν ως γυναίκες.

Το αποτέλεσμα είναι φανταστικό και άκρως αληθοφανές για αρκετές περιπτώσεις.

“Κάποιος χρησιμοποίησε την εφαρμογή που αλλάζει φύλο και έφτιαξε γυναίκες προέδρους και ένιωσα πολλά πράγματα όταν το είδα. Συγκεκριμένα, πόσο οικεία δείχνουν όλα αυτά τα πρόσωπα. Αυτές οι κυρίες μοιάζουν με κάθε αφεντικίνα, κάθε καθηγήτρια ή δασκάλα που μπορεί να είχα. Με έκανε να αναρωτηθώ πώς θα  ήταν η ζωή μου αν είχα μεγαλώσει γνωρίζοντας ότι μπορώ να γίνω πρόεδρος  μια μέρα. Το κλισέ “να έχεις την αυτοπεποίθηση ενός μέσου, λευκού άντρα” υπάρχει για κάποιο λόγο. Οι μέσοι, λευκοί Αμερικάνοι άντρες, ανατράφηκαν γνωρίζοντας ότι μπορούν να γίνουν ηγέτες και αυτό αλλάζει την εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου και τη σχέση σου με την εξουσία. Αυτό είναι μαγεία και είμαι ευγνώμων που τα πράγματα αλλάζουν επιτέλους. Ας βγούμε εκεί έξω να δουλέψουμε ώστε να εκλεγούν περισσότερες γυναίκες και μαύροι. Τέλος χρόνου, αγόρια”

 

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Alex Brandon