WELLNESS

3 ατάκες για να τον ψαρώσεις στο πρώτο ραντεβού

Καλώς ήρθες και πάλι στον παιχνιδιάρικο, ριψοκίνδυνο κόσμο του dating. Για άλλη μια φορά ετοιμάσου να ζήσεις μία εμπειρία που λογικά θα θυμάσαι για πάντα- ευχάριστα ή δυσάρεστα θα δείξει, είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζεις-. Αυτό το πρώτο ραντεβού, όπως κάθε αντίστοιχη συναναστροφή, ήταν, είναι και θα είναι μια πρόκληση που αξίζει να χαρείς, είτε ο λεγάμενος είναι κάποιος που δεν θα ξαναδείς ποτέ ξανά στη ζωή σου, είτε ο μελλοντικός πατέρας των παιδιών σου.

Και μετά τη θεωρία, πάμε στην πράξη. Τι (του) λες στο πρώτο ραντεβού; Πώς να παίξεις μπαλίτσα; πας επιθετικά ή κινείσαι αμυντικά με αέρα Καζεμίρο; (σ.σ. Καζεμίρο: Βραζιλιάνος αμυντικός που παίζει στη Ρεάλ Μαδρίτης).

Κανόνας πρώτος: δεν υπάρχουν κανόνες.

Την αλήθεια, αυτήν ψάχνεις, αυτή θα καταθέσεις, χωρίς όμως να ξεχνάς ότι είναι πρώτο ραντεβού, η αρχική γνωριμία κι αυτό που πρέπει να μείνει κι από τις δύο πλευρές είναι μια αληθινά καλή εντύπωση με λίγο από μυστήριο και προσμονή γι’ αυτό που έρχεται. Ο εαυτός σου, ναι, αλλά με ένα twist. Είπαμε, παιχνίδι. Κάν’ τον λοιπόν να ρίξει τα χαρτιά του στο τραπέζι με φράσεις και ατάκες που μπορούν να γίνουν αφορμή για ωραίες κουβέντες και αυθόρμητες αντιδράσεις. Ε, (ξε)ψάρωσέ τον ντε.

Το νέο τηλεοπτικό spot της ΕΨΑ, μας έβαλε σε σκέψεις κι έδωσε έμπνευση για τις ατάκες που θα γραφτούν παρακάτω.

 

«Θέλω να γυρίσω όλο τον κόσμο»

Αν θεωρείς τα ταξίδια σε μακρινούς προορισμούς μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής, το δηλώνεις με μία υπερβολή για να κόψεις αντίδραση. Εφαρμόζεις την ίδια τακτική για οτιδήποτε σου αρέσει πολύ. Μπορεί να είναι οι συναυλίες «εμένα που με βλέπεις δεν χάνω συναυλία», ή οτιδήποτε άλλο γεμίζει τη ζωή σου. Στόχος δεν είναι απλά ή τόσο να τον εντυπωσιάσεις, όσο να δεις πόσο συμφωνεί μαζί σου. Αν για παράδειγμα αποκριθεί ότι «τα ταξίδια είναι κούραση», ότι «η Ελλάδα είναι η πιο όμορφη χώρα του κόσμου, άρα τι να πας να δεις» και πως «χίλιες φορές καλύτερα στο Δομοκό που έχει και σπίτι ο παππούς του», ε τότε θα ήταν καλό για σένα να λάβεις υπόψιν το δεδομένο. Πριν ανέβεις στο ροζ συννεφάκι σου, βεβαιώσου ότι ξέρει κι εκείνος να «πετάει».

«Δεν ψάχνω έναν άντρα για να νιώσω καλά»

Εκεί που θα τον ακούς να μιλάει περί σχέσεων και άλλων τέτοιων δαιμονίων δαγκώνοντας ελαφρώς το καλαμάκι της ΕΨΑ Pink Lemonade που πίνεις- και – υπό την προϋπόθεση ότι η κουβέντα ευνοεί την ακόλουθη ατάκα- κάνεις τη δήλωση. Με χαμόγελο και γλύκα, καμία επιθετικότητα, δεν έχουμε πόλεμο, δεν θέλουμε ένταση. Επαναλαμβάνω, αυτή η ατάκα θέλει προσοχή. Θα την ξεστομίσεις εάν και εφόσον η κουβέντα πάει στις σχέσεις και σε πιο προσωπικά δεδομένα, να έχει δοθεί μία αφορμή για να ξεδιπλώσεις το χαρτί με το μανιφέστο. Είπαμε, θες να τον ψαρώσεις, να δεις πώς θα αντιδράσει. Ένας άντρας που πατάει γερά στα πόδια του και είναι ώριμος θα αντιληφθεί ότι αυτό που εννοείς είναι πως ο ιδανικός άντρας για σένα δεν είναι αυτός που θεωρεί ότι μια γυναίκα τον έχει ανάγκη για να νιώσει πλήρης, αλλά εκείνος που θα την εμπνεύσει να γίνει καλύτερη σαν άνθρωπος, χωρίς καν να το προσπαθήσει.

«Μ’ αρέσουν αυτά που φοράς»

Τα μάτια του, για παράδειγμα, του τα ‘χει προικίσει η φύση, δεν είναι προσωπική του επιλογή. Για το παντελόνι και τα παπούτσι όμως που επέλεξε για να έρθει να σε συναντήσει, ευθύνεται αποκλειστικά ο ίδιος. Κάν’ του το κομπλιμέντο κάποια στιγμή που δεν θα το περιμένει, κι όχι ως ανταποδοτική φιλοφρόνηση σε κάτι καλό που είπε εκείνος για σένα. Τότε θα έχει ψαρωτική αξία. Στα ξαφνικά, να χρειαστεί να πιει 3 γερές γουλιές από το  τσάι με λεμόνι του για να του φύγει η αμηχανία. Να του μείνει αξέχαστο το κομπλιμέντο. Και μετά άλλαξε θέμα κατευθείαν, κάτι άσχετο, πέτα του ένα «αλήθεια μήπως ξέρεις πού έγιναν τα πρώτα αναψυκτικά με στέβια στην Ελλάδα;» και μην προβληματιστείς αν σε κοιτάξει με απορία. Κάτι ακόμα που δεν θα περιμένει και στανταράκι θα τον εντυπωσιάσει. Πες του «στο Βόλο», και πέτα το μικρόφωνο.

Συνολικά να είσαι απλά ο εαυτός σου, ο αυθόρμητος, ο ντροπαλός που ξαφνικά μεταμορφώνεται στο πιο θαρραλέο κορίτσι του κόσμου. Που κοκκινίζει στο κομπλιμέντο, που γελάει με το ωραίο αστείο, που χαίρεται τόσο να ακούει εκείνον, όσο και να μιλάει για τον εαυτό της. Στον πλανήτη του dating επιβιώνουν τα αληθινά κορίτσια που εφαρμόζουν στρατηγική μόνο στα σημεία. Γιατί στόχος δεν είναι να παρουσιάσεις κάτι που δεν είσαι, αλλά τον εαυτό σου με τον πιο ελκυστικό τρόπο και το λιγότερο κραυγαλέο τρόπο.