ΑΠΙΣΤΙΑ

Serial Cheater: Πώς θα καταλάβεις ότι έχεις μπλέξει με κάποιον που είναι κατά συρροή άπιστος

Θα σου ακουστεί ακραίο αλλά για φαντάσου όταν γνώριζες κάποιον και πριν συνάψετε οποιαδήποτε σχέση, αντί για τον αριθμό του, να σου έδινε πολύ φυσικά και αβίαστα τον αριθμό της πρώην του προκειμένου να ξέρεις εξ' αρχής που μπλέκεις και τι στραβό έχει αυτός ο τύπος. Θα μου πεις έτσι θα χανόταν η μαγεία, αλλά με αυτό τον τρόπο φίλη μου θα γλιτώναμε πολλά δράματα. Όπως το ατυχές συμβάν να έχεις πέσει στην περίπτωση του serial cheater.

Γιατί χειρότερο από το να σε απατήσουν μια φορά είναι να σε απατούν κατ’ εξακολούθησιν. Η σοφή παροιμία “once a cheater, always a cheater” δεν βγήκε τυχαία. Αυτός που θα το κάνει μια φορά, θα το ξανακάνει. Και θα το ξανακάνει.

Δεν βλέπεις τι έγινε με τον μπερμπάντη τον Tristan Τhompson λίγο πριν η Khloe Kardashian γεννήσει; Λογικά δεν μιλάμε για έναν τύπο που ξύπνησε μια μέρα και, εντελώς αναπάντεχα, του γεννήθηκε η ιδέα να τσεκάρει τι παίζει στα κλαμπ της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του επιστημονικού ιδρύματος Nature America, όσες περισσότερες φορές απατήσει κάποιος και προσπαθήσει να το κρύψει, τόσο λιγότερες ενοχές νιώθει και τόσο πιο πιθανό είναι να το κάνει ξανά και ξανά. Γιατί; Επειδή ο εγκέφαλος προσαρμόζεται στην εξαπάτηση. Αυτό επειδή η αμυγδαλή, το κέντρο συναισθημάτων του εγκεφάλου, κάθε φορά που επαναλαμβάνεις μια «αμαρτία» μειώνει τα αρνητικά συναισθήματα που μπορεί να αισθανθείς γι’ αυτήν. Οπότε μετά από λίγο καιρό απλά δε νιώθεις.

Shutterstock

 

Φυσικά και ζούμε σε μια εποχή που ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Μπάστα όμως. Η ελευθερία του να φτάνει μέχρι εκεί που δεν πληγώνει κάποιον.

Για να μη γίνεις κι εσύ Khloe και τρέχεις τελευταία στιγμή να μαζέψεις τα κομμάτια σου, αυτές είναι οι ενδείξεις ότι ο άνθρωπος που χρησιμοποιεί το δεύτερο μαξιλάρι του κρεβατιού σου δεν είναι και ο πιο (αξιο)πιστός τύπος.

1. Το πιο προφανές: Το έχει ξανακάνει στο παρελθόν

Κάποια στιγμή, ευκαιρίας δοθείσης, να τον ρωτούσες, για τις προηγούμενες σχέσεις του και τον τρόπο που αυτές τελείωσαν. Ακόμα και μια φορά να το έχει κάνει αυξάνονται κατακόρυφα οι πιθανότητες να το ξανακάνει. Μπορεί να μην το προκαλέσει ο ίδιος, αλλά όταν βρει πρόσφορο έδαφος δεν θα αντισταθεί.

2. Φοβάται να δεθεί

Και αυτό φαίνεται ακόμα και όταν κάνετε σεξ όπου η αγαπημένη του στάση είναι το doggy style. Δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτή τη στάση, απλώς δεν έχει καμία οπτική επαφή (οk εκτός αν την κάνετε μπροστά σε καθρέφτη). Γενικά, όταν ένας άνθρωπος αποφεύγει να ζήσει μερικές πιο ρομαντικές ή που σας φέρνουν πιο κοντά στιγμές, οι πιθανότητες είναι ότι φοβάται να ανοιχτεί και να δώσει είτε επειδή με αυτό τον τρόπο θα σου δείξει την ευάλωτη πλευρά του, είτε επειδή ανά πάσα στιγμή μπορεί να σ’ τα πάρει πίσω.

3. Όλες όσες ξέρει είναι «φίλες» του

Ναι. Δε λέμε να μην έχει φίλες. Δε λέμε επίσης ότι όποιος έχει φίλες είναι άπιστος. Αυτό που λέμε είναι όπου ακούς πολλές (ασυνήθιστα πολλές) φίλες, κράτα μικρό καλάθι.

4. Δεν έχετε προσδιορίσει τι είναι αυτό που έχετε. Ακόμα.

Βγαίνετε. Αλλά ο καιρός που θεωρείται «καινούργιο» αυτό που έχετε, έχει περάσει προ πολλού. Ωστόσο, εκείνος βρίσκεται ακόμα σε mood σαν να είστε μαζί μια εβδομάδα. Το ότι αποφεύγει ή δεν σε βοηθάει να ξεκαθαρίσετε αυτό που έχετε, πιθανώς, να οφείλεται στο ότι θέλει να νιώθει ελευθερία στις κινήσεις του (με τις άλλες γυναίκες).

5. Δεν τον ξέρεις καλά

 

Τον ξέρεις, αλλά όχι εις βάθος. Δεν έχετε συζητήσει ποτέ για πιο «βαριά» θέματα ή δεν σε έχει ρωτήσει ποτέ πώς αισθάνεσαι για μια τάδε ή δείνα κατάσταση, δεν σου έχει μιλήσει ποτέ για κάποιο προβληματισμό του. Για την ακρίβεια είναι σαν να μην έχει καν προβλήματα.

6. Δεν τσακώνεστε

Χωρίς να θέλω να δαιμονοποιήσω τις ήρεμες σχέσεις, θέλω απλώς να αφήσω την ιδέα ότι οι τσακωμοί (σε λογική συχνότητα και όχι κάθε μέρα!) έχουν θέση σε μια υγιή σχέση. Όταν τσακώνεσαι με τον σύντροφό σου λύνεις θέματα, λυτρώνεσαι από αυτά και, τελικά, βοηθάς τη σχέση να ανέβει επίπεδο. Η ολική απουσία τσακωμών δεν δείχνει ηρεμία, αλλά -βασικά- απάθεια.   

7. Αλλάζει ξαφνικά συνήθειες ή την συμπεριφορά του προς εσένα

 

Όσο και να θέλει κάποιος να κρυφτεί, οι πράξεις του πάντα αποκαλύπτουν την αλήθεια. Έτσι ενώ εκείνος μπορεί να προσπαθεί να κρύψει αυτά που κάνει εν αγνοία σου (και όντως να το κάνει καλά), αυτό που δεν μπορεί να κρύψει είναι όσα δεν κάνει πια για εσένα τόσο στην καθημερινότητα σας, όσο και όταν κάνετε σεξ.

8. Παραείναι καλός μαζί σου

Είναι γνωστό μοτίβο σε ταινίες και σειρές. Κάποιος απατάει κάποιον άλλον και αρχίζει να τον γεμίζει δώρα για να καλύψει τις πράξεις του. Στάχτη το λένε και το ρίχνουν στα μάτια. Αν, κατά καιρούς και για συγκεκριμένα διαστήματα, ο σύντροφός σου μετατρέπεται στον Mr. Perfect και μετά επιστρέφει στην γνωστή του εκδοχή, ίσως δεν πρόκειται για εκρήξεις καλοσύνης ή αγάπης, αλλά για την ανάγκη του να εξιλεωθεί από τις τύψεις.

9. Ζει για να δουλεύει

Ναι υπάρχουν δουλειές (και πιθανώς να βρίσκεσαι κι εσύ σε μια τέτοια) που απαιτεί να κάθεσαι σε ένα γραφείο ή σε ένα χώρο για (πολύ) παραπάνω από 8 ώρες, είτε μόνιμα, είτε κατά περιόδους. Σε πολλές περιπτώσεις αυτό είναι όντως μια πραγματικότητα, σε άλλες είναι απλώς μια δικαιολογία.  

10. Δεν έχει κάνει μεγάλη σχέση στη ζωή του

Ακόμα κι αν το ιστορικό των σχέσεων είναι πλούσιο, αν αποτελείται από ιστορίες με διάρκεια ζωής το πολύ 3-4 μήνες, αυτός ο τύπος κάτι κάνει λάθος.