ΖΕΥΓΑΡΙΑ

4 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις όταν χωρίζεις

Ξεκινώντας να γράψω αυτό το αρκετά συνηθισμένο, αλλά τόσο αληθινό και relatable θέμα, η εκνευριστική φωνή του Κωνσταντίνου Χριστοφόρου άρχισε να ακούγεται στο κεφάλι μου· Μόλις χώρισα, θα βγω για να τα σπάσω, μόλις χώωωωωρισα, παίζει σε λούπα τα τελευταία λεπτά και ούτε η λίστα της Lorde δεν μπορεί να τον κάνει να σκάσει.

Αλλά εδώ που τα λέμε, υπάρχει καλύτερη εισαγωγή από ένα κλασικό, αδιάφορο, ελληνικό λαϊκοπόπ τραγούδι που έχει ακουστεί από δεκάδες μεθυσμένους φρεσκοχωρισμένους, που προσπαθούν να διαχειριστούν το singleness τους; Όχι.

Ώρα να μπούμε στο ψητό. Ωραία, χωρίσατε. Δηλαδή, όχι ωραία- εκτός αν είπες εσύ το bye- bye, οπότε αυτό το θέμα δεν σε αγγίζει- αλλά τουλάχιστον έληξε μια σχέση, η οποία προφανώς δεν πήγαινε. Και τώρα τι; Το κινηματογραφικό κλισέ θέλει τη γυναίκα να κλαίει πάνω από μια οικογενειακή συσκευασία παγωτού ενώ οι κολλητές της βρίζουν τον πρώην, οι οποίες μάλιστα φροντίζουν να την πάνε σε μπαρ για να πιει και να ξεχάσει (και να τραγουδήσει έξαλλα Κωνσταντίνο Χριστοφόρου, λίγο πριν λυγίσει και βάλει τα κλάματα μέσα στο μπαρ #truestory).

Η αλήθεια είναι ότι τα κλισέ υπάρχουν για κάποιο λόγο και σε καμία περίπτωση δεν θα κρίνουμε τον τρόπο με τον οποίο ξεπερνάει ο κάθε άνθρωπος ένα χωρισμό, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που σου κάνουν κακό. Κυριολεκτικά κακό, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Σήμερα, λοιπόν, θα ασχοληθούμε με αυτά τα πράγματα, αλλά πριν ξεκινήσουμε θα αφιερώσουμε λίγο χρόνο στο βασικότερο, που είχε πει η Carrie Bradshaw.

Γιατί ναι, η υγεία του πορτοφολιού σου κινδυνεύει όταν δεν είσαι καλά ψυχολογικά, οπότε μείνε μακριά από καταστήματα και online shops.

Ας δούμε τώρα τι άλλο καλό είναι να μην ξανακάνεις.

#1 Να πίνεις. ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας που λέει ότι πρέπει να πιεις όλο το Βόσπορο για να ξεπεράσεις το χωρισμό σου με τον Κωστάκη. Μπορείς προφανώς να βγεις ένα, άντε 2, ΑΝΤΕ 3 βράδια και να πιείτε να χορέψετε αλλά το να μεθάς και να είσαι μονίμως σε μια μουδιασμένη κατάσταση δεν πρόκειται να βοηθήσει μακροπρόθεσμα. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να χαλάσεις το στομάχι σου, να πρηστείς, να έχεις έντονους πονοκεφάλους και γενικά να μην νιώθεις ο εαυτός σου.

#2 Να διατηρείς επαφή

Και όταν λέω να διατηρείς επαφή εννοώ να του στέλνεις ακόμα μηνύματα, να τον ψάχνεις στο τηλέφωνο και ΑΚΟΜΑ χειρότερα να τον stalkάρεις στα social media. Το ξέρω ότι είναι δύσκολο και ότι δεν μπορείς να αντισταθείς, αλλά δεν θα κερδίσεις απολύτως τίποτα. Σύμφωνα με έρευνες 21 μέρες αρκούν για να κόψεις μια συνήθεια, οπότε δοκίμασε να μην επικοινωνήσεις καθόλου μαζί του για αυτό το διάστημα- στείλε μήνυμα στην κολλητή σου ή βάλε 5 ευρώ στην άκρη κάθε φορά που νιώθεις την ανάγκη να του μιλήσεις. Έτσι θα βγεις και κερδισμένη στο τέλος του πειράματος!

#3 Να κατηγορείς τον εαυτό σου

Σαφώς και κάθε χωρισμός είναι διαφορετικός ωστόσο έχουν ένα κοινό στοιχείο- δεν φταίει ποτέ ΜΟΝΟ ο ένας από τους δύο. Οι χωρισμοί είναι πιο περίπλοκοι, γιατί οι άνθρωποι είναι περίπλοκοι και δεν έχει νόημα να κατηγορείς τον εαυτό σου και να παίρνεις όλη την ευθύνη πάνω σου. Ναι, προφανώς και πρέπει να εκτιμήσεις την κατάσταση και τη συμπεριφορά σου, ωστόσο it takes two to tango, οπότε πάρε μια βαθιά ανάσα και δες- όσο μπορείς- ρεαλιστικά την κατάσταση, όπως θα την σχολίαζες αν αφορούσε την κολλητή σου.

#4 Να κόβεις μαχαίρι παλιές σου συνήθειες

Έστω ότι αγαπάτε το ίδιο μπαρ και τώρα δεν θέλεις να ξαναπάς εκεί για κοκτέιλ γιατί όλα σου τον θυμίζουν, παλιά και αγαπημένα. Ε, όχι. Μπορείς να το αποφύγεις για λίγο καιρό αλλά δεν υπάρχει λόγος να κόψεις μαχαίρι αγαπημένες σου συνήθειες ή μαγαζιά απλά γιατί συνηθίζατε να πηγαίνετε μαζί. Εξακολουθείς να είσαι εσύ, ο χωρισμός σας δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να συνεχίσεις να κάνεις ό,τι και πριν.

Και συνοπτικά: