ΖΕΥΓΑΡΙΑ

8 σημάδια ότι δεν έχεις ξεπεράσει τον πρώην σου

Πώς έλεγαν οι Coldplay; ''Nobody said it was easy, It's such a shame for us to part, nobody said it was easy, no one ever said it would be this hard''. Αυτοί οι στίχοι μπορούν να περιγράψουν άνετα ένα χ,ψ χωρισμό ή μάλλον ό,τι αισθάνεται αυτός που τον χώρισαν, γιατί συνήθως αυτός που φεύγει από μια σχέση τραγουδάει ''Μόλις χώρισα, θα βγω για να τα σπάσω, μόλις χώρισα, τα πίνω να γιορτάσω'' (ναι, ναι έκανα quote Κωνσταντίνο Χριστοφόρου).

Ωραία, χώρισες- δηλαδή σε χώρισαν ή έστω συμφώνησες να χωρίσετε γιατί έβλεπες ότι δεν τράβαγε άλλο η κατάσταση μεταξύ σας. Και τώρα τι; Το κλισέ του Hollywood θέλει την εκάστοτε χωρισμένη να βλέπει romcoms αγκαλιά με ένα κουβά παγωτό και να βάφει τις κουρτίνες στο χρώμα που μισούσε. Η αλήθεια είναι ότι ο κάθε άνθρωπος αντιδράει διαφορετικά και καμία ταινία ή λίστα δεν πρόκειται να χωρέσει όσα αισθανόμαστε.

Εμείς ωστόσο θα κάνουμε μια προσπάθεια να καταγράψουμε τα 8 πιο συνηθισμένα σημάδια, που αποδεικνύουν ότι δεν έχεις ξεπεράσει τον πρώην σου. Παρέα σε αυτή την προσπάθεια θα είναι η αγαπημένη μας Rachel Green, γιατί είναι ΠΟΛΥΦΙΛΗΜΑΣ και γιατί βρήκα αυτό το gif που είναι στο top10 των καλύτερων στιγμών της.

Σημάδι #1

Πιστεύεις ότι μπορείτε να μείνετε φίλοι ή έστω φίλοι με προνόμια

Μισό λεπτό να γελάσω σαρκαστικά ενώ χαϊδεύω το mouse γιατί δεν έχω πρόχειρη μια γάτα. Ναι, οκ, όχι. Οι πρώην ΔΕΝ είναι φίλοι μας, για κάποιο λόγο έγιναν πρώην και πρέπει να παραμείνουν στο παρελθόν, όπου ανήκουν. Ναι, είναι υγιές και ώριμο να πιστεύεις ότι μπορείς να παραμείνεις φίλη με τον πρώην σου, αλλά στην πραγματικότητα αυτό συμβαίνει σπάνια και απαιτεί απίστευτη ωριμότητα και από τις δύο πλευρές. (Αν ο άλλος είναι μ****, ό,τι και να κάνεις, Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ, δεν θα σταματήσει να είναι μ****).

Σημάδι #2

Δεν έχεις κλάψει ακόμα

Όταν χωρίζουμε δεν μας δίνει κάποιος μια how to λίστα ώστε να ξέρουμε ακριβώς πώς πρέπει να αντιδράσουμε σε αυτό που μας συνέβη. Κανείς δηλαδή δεν βιώνει τα 5 στάδια της θλίψης (άρνηση, θυμός, διαπραγμάτευση, κατάθλιψη, αποδοχή) πάντα με την ίδια σειρά, αυτά που σκεφτόμαστε μπλέκονται μέσα μας και συνήθως γίνεται ένας μικρός χαμός στο κεφάλι μας. Το γεγονός ότι δεν έχεις κλάψει δεν είναι δηλαδή απαραίτητα κακό, μπορεί να μην κλαις γενικότερα, αλλά καλώς ή κακώς πρέπει να θρηνήσεις με το δικό σου τρόπο τη σχέση που τελείωσε ώστε να πας παρακάτω.

Σημάδι #3

Πιστεύεις ότι είναι ζήτημα χρόνου να τα βρείτε ξανά

Αν το πιστεύεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τότε προφανώς είσαι σε άρνηση και περιμένεις τη στιγμή που θα σε πάρει τηλέφωνο ή θα εμφανιστεί με κάποιο κινηματογραφικό τρόπο μπροστά σου να σου ζητήσει συγνώμη και να ζήσετε για πάντα μαζί. Δεν λέω ότι δεν γίνεται να συμβεί, αλλά πόσο καιρό μπορείς να σπαταλήσεις περιμένοντας να συμβεί κάτι τέτοιο;

Σημάδι #4

Συγκρίνεις όποιον γνωρίζεις μαζί του

Ίσως ένα από τα πιο κλασσικά και ύπουλα σημάδια που δείχνει ότι δεν έχεις ξεπεράσει τον Κωστάκη. Ό,τι κάνει ο χ,ψ καινούργιος τύπος στη ζωή σου περνάει από κόσκινο και προσπαθείς να βρεις αν είναι το ίδιο καλός με τον πρώην σου. Αυτή η διαδικασία είναι ψυχοφθόρα και δεν σε αφήνει να απολαύσεις το τώρα, για αυτό κάνε μια προσπάθεια να το κόψεις. Ζήτα από την κολλητή σου να σε τσιμπάει όταν το κάνεις ώστε να το συνδέσεις με τον πόνο, κάτι τέλος πάντων που θα σου επιτρέψει να συνεχίσεις τη ζωή σου χωρίς να σκέφτεσαι τον Κωστάκη.

Σημάδι #5

Τον ονειρεύεσαι συχνά

Τα όνειρά μας συνήθως είναι όλες οι καταπιεσμένες σκέψεις και συναισθήματα, μπλεγμένα σε μια παράνοια που ίσως δεν βγάζει νόημα. Όταν είσαι φρεσκοχωρισμένη είναι λογικό να ονειρευτείς τον πρώην σου γιατί είσαι πιο ευάλωτη συναισθηματικά και προφανώς δεν τον έχεις ξεπεράσει.

Σημάδι #6

Μιλάς για αυτόν ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Τον αναφέρεις σε κουβέντες με τις κολλητές σου, σε άσχετες συζητήσεις στη δουλειά όταν σχολιάζετε μια ταινία ή ένα δίσκο. Γενικότερα, μιλάς για αυτόν σαν να είναι ακόμα κομμάτι της ζωής σου ενώ δεν είναι, κάτι που δείχνει πως δεν τον έχεις ξεπεράσει ακόμα. Σε περίπτωση που είχα μια μακροχρόνια σχέση είναι κάτι φυσιολογικό, αν ήσασταν όμως μαζί 3 μήνες ίσως ήρθε η ώρα να πας παρακάτω. Λέω εγώ τώρα.

Σημάδι #7

Επικοινωνείς μαζί του συχνά

Βρίσκεις δικαιολογίες για να του στείλεις μήνυμα, να τον πάρεις τηλέφωνο και γενικότερα νιώθεις την ανάγκη να του μιλήσεις, να του πεις τι έφαγες το μεσημέρι και την άποψή σου για την Wonder Woman. Δεν είναι εύκολο να βγάλεις κάποιον από τη ζωή σου, ειδικά όταν αυτός ο άνθρωπος ήταν ΠΑΝΤΑ εκεί, είχατε κοινά ενδιαφέροντα και συζητούσατε για τα πάντα, αλλά για να καταφέρεις να τον ξεπεράσεις θα πρέπει να αφήσεις το τηλέφωνο κάτω.

Σημάδι #8

Τον παρακολουθείς (κρυφάς) στα social media

Όταν τα φτιάχνουμε με κάποιον συνδεόμαστε μαζί του σε ΟΛΑ τα social media- facebook, twitter, instagram, snapchat, LinkedIn, swarm, tumblr- μη τυχόν και δεν ξέρουμε πού βρίσκεται/τι κάνει/ τι πίνει/ με ποιους είναι έξω όταν χωρίσουμε. Δεν θα σου πρότεινα να τον διαγράψεις από τη λίστα των φίλων σου (εκτός αν είναι μ**** και του αξίζει το block/ report) γιατί μετά θα σε φάει η περιέργεια και είναι πιθανό να στρατολογήσεις κοινούς φίλους για να δεις τι γράφει/ φωτογραφίες ανεβάζει. Το hide all posts λειτουργεί αρκετά καλά στην προκειμένη περίπτωση, γιατί δεν εμφανίζεται μπροστά σου τόσο συχνά οπότε είναι (κάπως) πιο εύκολο να σταματήσεις να ασχολείσαι #beentheredonethat.