ΖΕΥΓΑΡΙΑ

3 λόγοι που δεν θέλεις να κάνεις σεξ με τον σύντροφό σου

Για την ερωτική διάθεση 2 βασικά πράγματα ισχύουν σχεδόν καθολικά- καλησπέρα στις εξαιρέσεις-. Πως: α) Έχει την τάση να φθίνει στο πέρασμα του χρόνου που κυλάει μέσα σε μια μακροχρόνια σχέση και β) Είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ψυχολογική σου κατάσταση. Αν είσαι πολύ λυπημένη ή πολύ χαρούμενη, αυτό θα έχει κάποια επίδραση στο αν θες ή δεν θες να κάνεις σεξ. Αν είσαι σε μία σχέση για πολλά χρόνια, το σεξ ίσως και να μην είναι το πρώτο πράγμα που δεν κρατιέσαι να κάνεις με τον σύντροφό σου. Αλλά καμία από τις 2 παραπάνω συνθήκες δεν δικαιολογούν το να μην θέλεις καθόλου να σ' αγγίζει και να παραμένεις μαζί του κάνοντας τη στρουθοκάμηλο. Τις πταίει και δεν μας κάνει καθόλου "κούκου" φίλη μου, ενώ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα υγείας;

Σου πέρασε ο ενθουσιασμός

Ω ναι. Τόσο πεζά, τόσο άδοξα. Οι επιστήμονες το υπολογίζουν χρονικά στους 18 μήνες κι έπειτα. Μεταξύ μας, όλα τα έβλεπες, ότι δεν είχατε χημεία στο σεξ, ότι δεν είναι αυτό που θα σε τρέλαινε, ότι δεν τον θες τόσο/όσο. Και να σου πω βγήκαν όλα στην επιφάνεια με τη μορφή μιας ξεγυρισμένης άρνησης για οποιοδήποτε ερωτικό μαζί του.

Δεν επικοινωνείτε πια ουσιαστικά

Αν δε νιώθεις να σε εκτιμούν, να σε αγαπούν και να σε σέβονται μέσα στη σχέση σου, αυτό επηρεάζει και τη σεξουαλική σας ζωή βεβαίως βεβαίως. Η πραγματική απόλαυση στο σεξ, έρχεται όταν διεγερθεί εκείνη η περιοχή ανάμεσα στα δυο αυτιά σου, δηλαδή ο εγκέφαλος. Αν λοιπόν ο σύντροφός σου σε θυμώνει, σε στεναχωρεί ή δεν τον θες ερωτικά για κάποιο λόγο, δύσκολα θα συμβεί το σεξ. Συζητήστε πώς θα βελτιώσετε τη σχέση σας, μην τα κρατάς άλλο μέσα σου γιατί θα σκάσεις και πάνω απ’ όλα δεν πρόκειται ν’ αλλάξει κάτι από μόνο του.

Δεν είσαι καλά με σένα

Αν κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και δεν νιώθεις αρκετή αυτοπεποίθηση αυτό επηρεάζει και την όρεξή σου για σεξ: πώς να λειτουργήσεις ούσα εντελώς γυμνή, αν δε σου αρέσει αυτό που βλέπεις; Δύο είναι οι λύσεις: Πρώτον, άλλαξε αυτό που σε ενοχλεί και δεύτερον, άσε τον σύντροφό σου να σου δείξει πόσο sexy σε βρίσκει. Και πίστευέ τον όταν σου το λέει. Υπάρχει επίσης και η περίπτωση να μην είσαι καλά ψυχολογικά, να είσαι πολύ κουρασμένη και να μην έχεις όρεξη για τίποτα. Κοίτα να χαλαρώσεις, ν’ αλλάξεις τους ρυθμούς σου, να βάλεις καλά στο μυαλό σου ότι ζούμε μονάχα μία φορά. Αν όλα αυτά δεν αρκούν από μόνα τους για να αισθανθείς και πάλι καλά με σένα, τότε ίσως έχει έρθει η ώρα να ζητήσεις τη βοήθεια ενός ειδικού.