ΖΕΥΓΑΡΙΑ

6 σημάδια ότι έχεις βρει το άλλο σου μισό

Θα ξεκινήσω αυτό το post με ένα από τα πιο αγαπημένα μου τραγούδια· ''Yellow diamonds in the light and we're standing side by side, as your shadow crosses mine what it takes to come alive. It's the way I'm feeling I just can't deny, but I've gotta let it go. We found love in a hopeless place'' τραγουδάει η Riri και κάθε, μα κάθε φορά που την ακούω νιώθω ένα τσικ καλύτερα.

Ναι, είναι φοβερό κλισέ ”το άλλο μισό” και μεταξύ μας δεν υποστηρίζω την ιδέα ότι υπάρχει ΜΟΝΟ ένας άνθρωπος εκεί έξω που μας ταιριάζει, για αυτό και λατρεύω αυτό το κομμάτι, γιατί δεν επικεντρώνεται στον ”έναν” αλλά στην αγάπη γενικά.

Σε αυτό το post ωστόσο, θα ασχοληθούμε με τον χ, ψ ”έναν” που εμφανίζεται κάποια στιγμή στη ζωή μας και μας κλέβει ξεδιάντροπα την καρδιά. Γιατί μπορεί αλλά κυρίως γιατί θέλουμε να το κάνει. Ποια είναι τα σημάδια, λοιπόν, που δείχνουν ότι έχεις βρει το άλλο σου μισό;

Χαμογελάς συνέχεια

Περνάς καλά και αυτό βγαίνει προς τα έξω που λένε. Το χαμόγελο-κρεμάστρα είναι το νούμερο ένα σημάδι ότι είσαι με κάποιον που σε κάνει να περνάς όμορφα, και πραγματικά τίποτα δεν συγκρίνεται με αυτό το χαμόγελο.

Θέλεις να γίνεις καλύτερη

Δεν υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ σας. Υποστηρίζετε ο ένας τον άλλον και χαίρεστε με τις επιτυχίες σας ενώ παράλληλα είστε εκεί στις δύσκολες στιγμές, κάτι που σε κάνει να θέλεις να γίνεις καλύτερη. Για εσένα, για εκείνον, για να απολαύσετε ακόμα περισσότερο τη σχέση σας. Και αυτό ακριβώς είναι το βασικό συστατικό μιας υγιούς σχέσης.

Μιλάτε με τα μάτια

Το έλεγε και το τραγούδι, ”Με τα μάτια μιλάμε εμείς και τι λέμε δεν ξέρει κανείς”. Ένα βλέμμα αρκεί για να καταλάβεις τι θέλει, και τούμπαλιν. Αυτό δείχνει ότι είστε συγχρονισμένοι και ότι αντιμετωπίζετε τις καταστάσεις μαζί και όχι κοιτώντας ο καθένας την πάρτη του.

Ξέρεις τα κουμπιά του

Και εκείνος τα δικά σου. Ξέρετε ακριβώς τι να κάνετε/πείτε για να ηρεμήσετε ο ένας τον άλλον αλλά και τι να κάνετε/πείτε για να μην εκνευρίσετε ο ένας τον άλλον. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ξέρετε τα όρια σας και δεν τα ξεπερνάτε ενώ είστε σε θέση να καταλάβετε πότε πρέπει να κάνετε πίσω, όταν οι καταστάσεις δυσκολεύουν.

Νιώθεις άνετα γύρω του

Είσαι 100% ο εαυτός σου μπροστά του και δεν νιώθεις την ανάγκη να παριστάνεις ότι είσαι κάποια άλλη για να τον ικανοποιήσεις- μια από τις μεγαλύτερες παγίδες που πέφτουμε όταν έχουμε χαμηλή αυτοεκτίμηση. Γενικότερα, σε κάνει να νιώθεις καλά, σε αγαπάει για αυτό που ΕΙΣΑΙ και δεν προσπαθεί να σε αλλάξει, όπως και εσύ εκείνον. Τι καλύτερο από αυτό;

Τον εμπιστεύεσαι

Όταν δεν μπορείς να εμπιστευτείς τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά. Από τη στιγμή όμως που δεν αναρωτιέσαι για τα συναισθήματά σου ή για τα δικά του και νιώθεις ότι μπορείς να του ανοιχτείς και να του εξομολογηθείς τις πιο βαθιές σου σκέψεις τότε, προφανώς, αυτός ο άνθρωπος έχει σημαντική θέση στη ζωή σου.