ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Εσένα πώς σε παρατάνε; Με ghosting ή zombieing;

Unsplash

Πάρα πολύ καλά περνάω με τους όρους που περιγράφουν την ερωτική μας ζωή. Δεν ξέρω ποιος τους σκέφτεται αλλά αλήθεια, μισό λεπτό να σηκωθώ να τον χειροκροτήσω.

Tώρα ας εξηγήσω τον ενθουσιασμό μου.

Σε αυτό το κεφάλαιο “Σχέσεις και Λεξιπλασίες”, θα μιλήσουμε για την εξαφάνιση, η οποία είναι ένα ευρέως διαδεδομένο χόμπι στους ανθρώπους, και αποκτά διαφορετικό ονόμα, ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο επιλέγει κανείς να επιδοθεί σε αυτό.

Το “Ghosting”, είναι ήδη γνωστό και λατρεμένο. Πρόκειται για την λέξη που περιγράφει τον τύπο ο οποίος γίνεται κυριολεκτικά φάντασμα και εξαφανίζεται από τη ζωή σου χωρίς καμία προειδοποίηση. Δεν επιστρέφει ποτέ, δεν απαντάει σε τίποτα (κλήσεις, μηνύματα, τσατ, κουδούνια), είναι σαν νεκρός – μόνο που συνεχίζει να κάνει posts στα social media. Μη ζητήσεις από έναν τέτοιο τύπο να εξηγήσει γιατί εξαφανίστηκε, ΑΥΤΟ ακριβώς είναι που θέλουν να αποφύγουν.

Το “Βreadcrumbing”, είναι η κατάσταση στην οποία ο περί ου ο λόγος, σου δίνει ψίχουλα προσοχής. Είναι αυτός ο τύπος ο οποίος ναι μεν σε γουστάρει, οπότε και φροντίζει να στο δείχνει πού και πού με κάποιο χλιαρό τρόπο, αλλά δεν έχει καμία πρόθεση να δεσμευτεί. Μαζί σου.

Κλείνουμε το σημερινό μάθημα με το φανταστικό και ολοκαίνουριο – αλλά ΤΟΣΟ γνώριμο – “Zombieing”. To Ζόμπι, είναι εκείνος ο τύπος, ο οποίος ναι μεν εξαφανίζεται, αλλά κάποια στιγμή – το πότε δεν έχει σημασία εδώ – εμφανίζεται και πάλι: μα θα δει ένα story σου στο instagram, θα κάνει ένα like σε status σου στο facebook, ή θα στείλει ένα “επ, τι γίνεσαι;”.

(Μόλις ταυτίστηκες, έτσι;)

Ήταν ακόμα ένα θέμα για το “Πόσο δύσκολες είναι πια οι σχέσεις, ώστε πρέπει να κάνουμε masterclass γύρω από αυτές”. Ακολουθεί ευχάριστο μουσικό διάλειμμα.