ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Τι είναι το stashing σε μια σχέση και γιατί μπορεί να σε κάνει σμπαράλια

Shutterstock

Γνωριστήκατε και ξεκίνησε η πολιορκία. Και να τα μηνύματα, και να τα emοjis, και να οι στιχομυθίες με τη μια ατάκα να συναγωνίζεται σε χιούμορ και σπιρτάδα την επόμενη. «Εδώ είμαστε», είπες. Και εκεί που άρχισες κυκλοφορείς σαν ανθισμένη μπουκαμβίλια, εκείνος έπαψε τόσο να στέλνει, όσο και να απαντά σε οποιοδήποτε μήνυμα.

«Τιν, τιν, τιν τιν, τιν»: Ghosting alert. Τα έχουμε πει κι εδώ για το ghosting, αλλά αν θέλεις την άποψη μου σκληρό ή όχι, ο άλλος εξαφανίζεται ξαφνικά και και μέχρι να στεναχωρηθείς και να τσεκάρεις ποια είναι η τελευταία φορά που συνδέθηκε στο messenger, το έχεις πάρει απόφαση. 

Το ghosting κάποιες άντεξαν, τo stashing κανείς.

 

Το stashing φίλη μου είναι ο ορισμός του μαρτυρίου της σταγόνας. Είναι σαν να σου τραβάνε το τσιρότο αργά και βασανιστικά. Είναι το νέο dating trend που καταδικάζει μια σχέση από την αρχή της.

Μιλάμε για την κατάσταση που ναι, μιλάς, κάνεις σεξ, βγαίνεις, περνάς βράδια στο σπίτι με σειρά και πίτσα με κάποιον, αλλά με έναν τρόπο που φωνάζει «προσωρινό». Θα μου πεις «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού», αλλά κι αυτό που ενώ τραβιέστε κάποιες εβδομάδες ή και μήνες δεν έχει γνωρίσεις ούτε έναν φίλο, ούτε κατά τύχη, είναι ωραίο;

Σύμφωνα με έρευνα που μόλις έβγαλα από το κεφάλι μου, η πιο συχνή φράση που ακούει μια κοπέλα που υφίσταται stashing «Καλά βγαίνετε τόσο καιρό και δεν έχεις γνωρίσει ούτε έναν φίλο του;» *sad emoji*

Περνάτε χρόνο, κάνετε πράγματα, ανταλλάσσετε απόψεις και φιλιά, αλλά συνήθως εντός των τειχών (σπίτι δηλαδή) και κυρίως μόνο οι δύο σας. Φίλοι, οικογένεια και λοιποί γνωστοί είναι αόρατοι για εσένα.

Σε κρατάει ακόμα και μακριά από τα social media του (δεν είναι τυχαίο που δεν σου έχει κάνει ούτε ένα like ποτέ και πουθενά ενώ είναι ενεργός χρήστης).

Shutterstock

Kατά τ’ άλλα είναι γλυκούλης, ε;

Γιατί σε κρύβει απ’ όλα και απ’ όλους; Σίγουρα όχι επειδή δε θέλει να του κλέψουν το θησαυρό. Η τακτική του stashing έχει διαφορετικό, καθόλου ρομαντικό, σκοπό. Το πιθανότερο είναι η επιθυμία να μην αιωρηθεί καν η υποψία ότι είστε μαζί, ότι έχετε σχέση. Για να μπορεί να σου μιλάει, έχοντας όμως το δικαίωμα οποιαδήποτε μέρα και στιγμή, να πάρει τη φλις του ζακέτα και να εξαφανιστεί χωρίς να έχει αφήσει κανένα στοιχείο που θα μπορούσε να τον ενοχοποιεί για τυχόν «προδοσία». Σωστό έγκλημα δηλαδή.

Φυσικά -άνθρωπος είσαι- με τέτοια συμπεριφορά, τέτοια κρυψίνοια από μέρους του, οι ανασφάλειες σου χτυπήσουν κόκκινο. Αν είσαι από τους ανθρώπους που λένε τη φράση «Θέλω να μιλήσουμε» ήρθε η ώρα να πάρεις τα ηνία. Αν, πάλι, δεν είσαι έτοιμη για μια ειλικρινή κουβέντα, οι εναλλακτικές σου είναι δύο: Ή να το αντέξεις σιωπηλά παίρνοντας ο,τι έχει να σου δώσει ή να απαντήσεις με ένα «τίμιο ghosting». Να που μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο τελικά.