ΓΟΝΕΙΣ

Τι να (μην) κάνεις όταν συναντήσεις για πρώτη φορά τους γονείς του συντρόφου σου

Χτυπάτε το κουδούνι. Νιώθεις τις παλάμες σου να ιδρώνουν, σε ενοχλεί η τιράντα από το σουτιέν- γκρινιάζεις από μέσα σου γιατί πάλι αγόρασες λάθος νούμερο- και η καρδιά σου χτυπάει σαν τρελή. Έχεις μετανιώσει (λίγο) που συμφώνησες να συναντήσεις τους γονείς του συντρόφου σου, ωστόσο τώρα δεν μπορείς να το αποφύγεις.

Αν αυτό το σκηνικό σε τρομάζει και ταυτόχρονα σου φαντάζει πολύ οικείο, γιατί μες στις γιορτές πρόκειται να γνωρίσεις την οικογένεια του φίλου σου, τότε συνέχισε να διαβάζεις. Παρακάτω θα βρεις μερικές συμβουλές που μπορεί να σου φανούν χρήσιμες.

1. Δώσε βάση στις συμβουλές που θα σου δώσει ο φίλος σου

Κανείς δεν ξέρει καλύτερα τους γονείς του φίλου σου από εκείνον, για αυτό και αν σου έχει πει να μην σχολιάσεις π.χ τις πολιτικές εξελίξεις, καλό είναι να τον ακούσεις. Γενικότερα, ό,τι συμβουλή σου δώσει σχετικά με τα όρια ανοχής που έχουν οι δικοί του ή το πώς συμπεριφέρονται γενικά σε ανάλογες συναντήσεις, άκουσέ την!

2. Προσπαθήστε να μην είστε πολύ διαχυτικοί

Δεν είπαμε να συμπεριφέρεστε λες και δεν γνωρίζεστε, αλλά μην είστε ΠΟΛΥ διαχυτικοί μπροστά στην γιαγιά Ευτέρπη ή στα ανήλικα ανιψάκια του. Ζήστε το ”φιλιούνται- αγκαλιάζονται” όταν το νιώσετε, απλά φροντίστε να μην δείχνετε σαν ερεθισμένοι 15χρονοι που βρήκαν άδειο σπίτι, όχι ότι έχει κάτι κακό αυτό, αλλά δεν είναι το καλύτερο θέαμα στο οικογενειακό τραπέζι.

3. Χαλάρωσε (όσο είναι δυνατόν)

Εντάξει, θα το παραδεχτώ. Αυτή είναι η πιο χαζή συμβουλή που μπορείς να δώσεις σε κάποιον άνθρωπο που αγχώνεται για τον χ,ψ λόγο, ωστόσο όταν φτάσει η ώρα να γνωρίσεις τους γονείς του συντρόφου σου, πάρε μια βαθιά ανάσα και σκέψου ότι σε λίγες ώρες θα έχουν τελειώσει όλα.

4. Μην παίρνεις προσωπικά ό,τι λένε

Σε περίπτωση που αντιμετωπίσεις ένα σχετικά άβολο/ψαρωτικό κλίμα, προσπάθησε να μην παίρνεις προσωπικά ό,τι ειπωθεί- προφανώς και αν γίνει κάτι ακραίο και σε προσβάλλουν, θα αντιδράσεις (ψύχραιμα πάντα!) ωστόσο γενικότερα να έχεις στο μυαλό σου ότι δεν αξίζει να χαλάσεις τη διάθεση σου. Αυτό βέβαια πάντα σε συνάρτηση της συμπεριφοράς του συντρόφου σου, ο οποίος οφείλει να σε προστατεύσει καθώς γνωρίζει καλύτερα πώς να διαχειριστεί τους συγγενείς του. Στην τελική, όλοι είναι αγχωμένοι σε ένα τέτοιο επίσημο τραπέζι, οπότε είναι πιθανό να υπάρξουν και κάποιες άβολες κουβέντες ή επισημάνσεις, που υπό άλλες συνθήκες δεν θα λέγονταν.

5. Απόφυγε το πολύ αλκοόλ

Νομίζω δεν χρειάζεται να εξηγήσω περισσότερο γιατί δεν πρέπει να πιεις πολύ αλκοόλ, ειδικά αν είσαι αγχωμένη για αυτή τη συνάντηση, εκτός αν θέλεις να καταλήξεις ζαλισμένη ενώ προσπαθείς να εντυπωσιάσεις την οικογένεια του Κωστάκη. Είπαμε είσαι multitasker, αλλά μην πιέζεις τον εαυτό σου.

6. Αγνόησε άσχημα σχόλια για πρώην

Όχι ότι έχουμε δει πολλές σειρές, αλλά είναι πολύ πιθανό να ακουστούν κάποια σχόλια για την τάδε πρώην του αγαπημένου τους γιου, τα οποία έχουν σκοπό να σε τραβήξουν στη λαγουδότρυπα που λέγεται ”έλα να κουτσομπολέψουμε”. Μπορεί αυτή η κίνηση να είναι αθώα και να γίνεται με σκοπό να ελαφρύνουν την κατάσταση, εσύ όμως δεν το ξέρεις αυτό, γι’ αυτό καλό είναι να αποφύγεις ευγενικά να σχολιάσεις κάτι.