ΕΡΕΥΝΑ

9 πράγματα για τα οποία μπορεί να σου πει ψέματα στο πρώτο ραντεβού

Όταν βγαίνεις ένα πρώτο ραντεβού, άσχετα με το αν τελικά σου αρέσει ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου, θες όπως και να 'χει να κάνεις μια καλή εντύπωση. Δες το και εγωιστικά τέλος πάντων! Για τον λόγο αυτό, μπορεί και πεις μερικά αθώα ψεματάκια, όπως το με πόσους άντρες έχεις κάνει σεξ, ή το πόσα χρήματα βγάζεις.

Απ’ τη στιγμή, λοιπόν, που δεν αλλάζεις ολόκληρη την προσωπικότητά σου, δε λες άλλο όνομα και δε δηλώνεις αστροναύτης, δεν κάνει και τόσο κακό να πεις κανένα χαζοψεματάκι. Από την άλλη, βέβαια, το να παρουσιάζεις τον εαυτό σου λίγο καλύτερο απ’ αυτό που πιστεύεις πως είναι, δεν έχει και κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Όσοι λένε αυτά τα αθώα ψεματάκια, δεν είναι πιθανό να βγουν δεύτερο ραντεβού με τον ίδιο άνθρωπο, ενώ είναι επίσης λίγες οι πιθανότητες να έχουν βγει ραντεβού γενικά τον περασμένο χρόνο. Επίσης, δεν έχουν και περισσότερες πιθανότητες να κάνουν σεξ, σε σχέση με τους ανθρώπους που δεν λένε ψέματα στο πρώτο ραντεβού.

Γι’ αυτό λοιπόν, το 57 τοις εκατό των ανθρώπων δεν ψεύδονται στα πρώτα ραντεβού. Για το 43 τοις εκατό όμως, που το κάνει, το σεξουαλικό ιστορικό είναι αυτό για το οποίο κάποιος δεν είναι και απόλυτα ειλικρινής. Το 24 τοις εκατό των ανδρών και των γυναικών είναι πιθανό να έχουν πει ψέματα για τον αριθμό των ανθρώπων με τους οποίους έχουν κάνει σεξ. Ενώ όμως οι γυναίκες συνήθως μειώνουν τον αριθμό των εραστών τους, οι άντρες φαίνεται πως και μειώνουν και αυξάνουν τους δικούς τους αριθμούς – ανάλογα με το τι βολεύει στην κάθε περίπτωση.

Τα πιο συνηθισμένα θέματα για τα οποία λέει κανείς ψέματα στο πρώτο ραντεβού:

1. Σεξουαλικό ιστορικό (19.2%)

2. Ιστορικό σχέσεων (17.6%)

3. Οικονομική κατάσταση (11.8%)

4. Τόπος διαμονής (9.9%)

5. Ηλικία (8.3%)

6. Ενδιαφέροντα/ χόμπι (8.1%)

7. Επάγγελμα (6.2%)

8. Αν έχει παιδιά (2.6%)

9. Αν έχει πάρει διαζύγιο (2.1%)