ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις όταν αρχίζεις να βγαίνεις με κάποιον

Η περίοδος που αρχίζεις να πρωτοβγαίνεις με κάποιον είναι μια από τις πιο μαγικές και ταυτόχρονα πιο αγχωτικές μιας ενδεχόμενης μελλοντικής σχέσης. Και για τα δύο συναισθήματα την ευθύνη έχουν οι πεταλούδες στο στομάχι.

Βλέπεις, αυτή η γλυκιά αγωνία (από το αν του αρέσεις μέχρι αν θα σε πάρει τηλέφωνο) είναι σαν σαράκι που σε κατατρώει ακόμα και όταν προσπαθείς να συγκεντρωθείς και να δουλέψεις. 

Και το πρώτο ραντεβού διαδέχεται το δεύτερο και μετά το τρίτο και τελικά περνούν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα. The end.

 

*ήχος από κασέτα που κάνει rewind* Πίσω στην λίγο πιο σύγχρονη πραγματικότητα που τα dating apps έχουν πάρει τη θέση της προξενήτρας και οι άνθρωποι γνωρίζονται (τις περισσότερες φορές) μέσω τυχαίων αλγορίθμων και swipes, φαίνεται ότι όλοι κάνουν skip το στάδιο του ρομαντισμού (μεσα στον οποίο συμπεριλαμβάνεται και το συναίσθημα της αγωνίας που περιγράφαμε παραπάνω) και της επικοινωνίας και πηγαίνουν κατευθείαν σε αυτό του σεξ.

Αυτό ακριβώς είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι και καταστρέφουν τις σχέσεις, σύμφωνα με την Joanne Barnett, dating coach και σύμβουλο σχέσεων.

«Το να επισπεύεται το σεξ πριν δύο άνθρωποι γνωριστούν και σχηματίσουν έναν ισχυρό πνευματικό και συναισθηματικό δεσμό είναι μεγάλο λάθος», λέει.

«Όταν τα ζευγάρια βιάζονται να βρεθούν γυμνοί στο κρεβάτι, προσπερνούν το ρομαντισμό, τη μαγεία των ραντεβού, ένα στάδιο που είναι πολύ κρίσιμο ώστε ένας άντρας να εκτιμήσει τη γυναίκα που έχει απέναντί του και να προσπαθήσει πραγματικά για εκείνη», λέει δικαιολογώντας την άποψή της.

Κι αν σε κάποιους αυτή η άποψη φαίνεται παρωχημένη, ελαφρώς οπισθοδρομική, η Barnett εξηγεί:

«Αν όμως του επιτρέψεις», συνεχίζει η ειιδικός «να ικανοποιήσει όλες του τις ανάγκες με την πρώτη, σπάνια σε εκτιμά». Με άλλα λόγια μιλάμε για τη διαδεδομένη συμβουλή «Μην κάνεις σεξ από το πρώτο ραντεβού». Δηλαδή φτάσαμε στο 2018 για να μας πει μια relationship expert μια συμβουλή της δεκαετίας του ’40; 

Με τις γυναίκες τι γίνεται όμως;

«Και οι γυναίκες όμως έχουν ανάγκη το κυνήγι και το μυστήριο. Αν πάρουν με τη μία αυτό που θέλουν χωρίς να χρειαστεί να καταβάλλουν καμία προσπάθεια, δεν υπάρχει περίπτωση να εκτιμήσουν τον άλλον».

«Όσο πιο σύντομα κορυφωθεί μια σχέση, τόσο πιο σύντομα σβήνει η φλόγα», λέει η ειδικός κλείνοντας.

Επίσης έθιξε και το θέμα της επικοινωνίας:

«Πρόκειται για ένα εξίσου μεγάλο πρόβλημα. Οι άνθρωποι δεν μιλούν και δεν λένε τι ελπίζουν να βρουν και τι θέλουν από μια σχέση. Τι είναι αυτό που τους ενοχλεί και θα ήθελαν να διορθωθεί. Παίρνουν ως δεδομένο ότι ο σύντροφός τους θα καταλάβει από μόνος του τι θέλουν».