ΓΑΜΟΣ

4 λόγοι που τα παντρεμένα ζευγάρια σταματούν τα γλωσσόφιλα

Το γλωσσόφιλο, ή το φιλί των Γάλλων, είναι ό,τι έχουμε πιο κοντά σε προκαταρκτικά με ρούχα και χωρίς χέρια. Είναι αισθησιακό, σε φέρνει κοντά με τον άλλον και σίγουρα δεν το κάνεις όταν είσαι σε μια σχέση που έχεις ρουτινιάσει. Τι συμβαίνει όμως με τον γάμο;

Αν το σκεφτείς ή το παρατηρήσεις, τα παντρεμένα ζευγάρια δεν τα βλέπεις και πολύ συχνά να ανταλλάζουν μεταξύ τους καυτά φιλιά με γλώσσα. Τι μπορεί να φταίει και συμβαίνει αυτό; Μήπως δεν θέλουν πια ο ένας τον άλλον;

1. Θέλει χρόνο

Όταν ένα ζευγάρι παντρεύεται έχει πολύ χρόνο στη διάθεσή του για να έρθει πιο κοντά και να δεθεί. Όταν όμως μπαίνουν στην εξίσωση και τα παιδιά, τότε ο χρόνος εξατμίζεται, οι προσωπικές στιγμές μειώνονται τρομερά και ακόμα και ένα Σαββατοκύριακο χωρίς τα παιδιά, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα οδηγήσει σε αχαλίνωτο σεξ, αλλά μπορεί να είναι και μια βραδιά για ταινία και άραγμα.

2. Δεν είναι απαραίτητο

Το γαλλικό φιλί είναι πολύ σημαντικό στην αρχή μιας σχέσης, όταν πρέπει ο ένας να δείξει στον άλλον ότι τον θέλει και να εκφράσουν τη σεξουαλική τους διάθεση με κάποιον τρόπο. Όταν έχεις παντρευτεί κι έχεις ανταλλάξει όρκους αιώνιας αγάπης με τον άλλον, δεν είναι απαραίτητο να του επιβεβαιώσεις με γλώσσα ότι ισχύουν αυτά που είπατε στην εκκλησία.

3. Θέλει όρεξη και ενέργεια

Η καθημερινότητα – ειδικά όταν περιλαμβάνει παιδιά – έχει τρελούς ρυθμούς και πολλή κούραση. Για να δώσεις ένα σωστό γλωσσόφιλο, πρέπει να έχεις όρεξη, μεράκι και να το κάνεις σωστά, όχι τσαπατσούλικα και καταναγκαστικά. Τότε είναι καλύτερα να μην το κάνεις καθόλου.

4. Η τρυφερότητα αλλάζει μορφή

Όταν είσαι πολλά χρόνια παντρεμένος, η τρυφερότητα δεν εκφράζεται πια με φιλιά, αλλά με πράξεις. Οι ευγενικές κινήσεις εκλαμβάνονται πια ως ρομαντισμός και κανένας από τους δύο συντρόφους δεν περιμένει ένα φιλί για να νιώσει τρυφερά με τον άνθρωπό του.