ΓΑΜΟΣ

5 επαγγελματίες φωτογράφοι αποκαλύπτουν τα σημάδια ενός γάμου που δεν θα κρατήσει

shutterstock

Όταν πηγαίνεις καλεσμένη σε ένα γάμο και βλέπεις ένα ζευγάρι με κάτι χαμόγελα να μέχρι το διάστημα, το τελευταίο που σου περνάει από το μυαλό είναι ότι κάποτε μπορεί να χωρίσουν. Πόσο μάλλον όταν είσαι εσύ αυτή που παντρεύεται.

Ωστόσο, οι επαγγελματίες φωτογράφοι που αναλαμβάνουν να καλύψουν το γεγονός- θέλεις επειδή μέσα από το φακό τα πράγματα φαίνονται πιο ξεκάθαρα; θέλεις επειδή έχουν πάει σε καμιά εκατοσταριά γάμους και τα έχουν δει όλα;- φαίνεται ότι μπορούν να ξεχωρίσουν καταστάσεις και συναισθήματα που εμείς δεν είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε εκείνη τη στιγμή.

Εκτός αυτού, από την πρώτη συνάντηση μέχρι το γάμο και τη φωτογράφιση μετά από την τελετή, περνούν αρκετό χρόνο με το ζευγάρι που τους προσλαμβάνει. Και αν αυτό το πολλαπλασιάσεις επί όσους γάμους έχουν παρευρεθεί, τότε διαπιστώνεις πως πράγματι, έχουν αποκτήσει μια πιο διορατική ματιά.

shutterstock

 

Πέντε φωτογράφοι γάμου οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε διάφορες πολιτείες της Αμερικής αποκαλύπτουν ποιες συμπεριφορές ανάμεσα σε ένα ζευγάρι είναι σημάδια ότι ο γάμος δε θα κρατήσει. Δε λέμε ότι είναι αυθεντίες ή ότι αν αναγνωρίσεις τον εαυτό σου σε κάποια από τις παρακάτω ιστορίες σώνει και ντε θα χωρίσεις, αλλά μετά από τόσους γάμους κάτι θα έχουν να πουν. 

1. Ένας από τους δύο είναι εντελώς αδιάφορος για τις φωτογραφίες

«Μου έχει τύχει να συναντήσω άντρες, αλλά και γυναίκες, που το τελευταίο πράγμα που τους ενδιαφέρει εκείνη τη μέρα είναι να φωτογραφηθούν και το κάνουν μόνο και μόνο για τον/την σύντροφό τους. Στην αρχή της πορείας μου ως φωτογράφος, ένας γαμπρός με είχε κλείσει μέσω τηλεφώνου. Τη μέρα του γάμου, όταν έφτασα στο χώρο και συστήθηκα στη νύφη, εκείνη μου είπε χαρακτηριστικά “Μην στρέψεις αυτό το πράγμα προς το μέρος μου”. Αυτό δυσκόλεψε αρκετά τη δουλειά μου. Τρεις μήνες αργότερα έμαθα ότι χώρισαν. Πιστεύω ότι το να συμμερίζεσαι τις ανάγκες και τα θέλω του συντρόφου σου είναι το κλειδί για μια μακροχρόνια σχέση. Και αυτό συμπεριλαμβάνει και το να στηθείς για μια φωτογραφία ακόμα κι αν δεν απεχθάνεσαι να σε φωτογραφίζουν»

Rob Greer, φωτογράφος γάμου στο Λος Άντζελες.

2. Το ποσοστό των καλεσμένων που δεν πηγαίνουν στο γάμο ξεπερνά το 20%

«Είναι λογικό να μην έρθουν όλοι όσοι κάλεσες στο γάμο σου. Πάντα περιμένεις ότι ένα 10% με 20% από αυτούς που έχεις καλέσει θα λείπει. Όταν όμως αυτό το ποσοστό ξεπερνά το 20% ίσως χρειάζεται να σε προβληματίσει. Για μένα αυτό είναι ένα σημάδι ότι οι φίλοι και οι συγγενείς, στην πραγματικότητα, δεν πιστεύουν ότι αυτός ο γάμος θα ευοδώσει. Και θα μου πεις ας πιστεύουν ό,τι θέλουν, αλλά δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά. Για του λόγου το αληθές, κάποτε, είχα αναλάβει ένα γάμο που είχε 250 καλεσμένους. Το ζευγάρι είχε υπολογίσει μια απώλεια της τάξεως των 50 καλεσμένων. Τελικά, τους απάντησαν θετικά μόλις 60 καλεσμένοι. Μάλιστα επειδή είχαν προπληρώσει για φαγητό που αντιστοιχούσε τόσα πολλά άτομα μου είπαν αν θέλω να καλέσω την οικογένειά και κάποιους φίλους μου για να μην πάει χαμένο τόσο φαγητό. Πρόσφατα έμαθα ότι πλέον δεν είναι μαζί».

Brian Delia, ιδιοκτήτης του Brian Delia Photography στο Νιου Τζέρσει.

3. Δεν έχουν κοινή γραμμή για τα έξοδα του γάμου

«Θυμάμαι ακόμα το περιστατικό. Ήταν η μέρα που θα συναντιόμουν με το ζευγάρι ώστε να συζητήσουμε τι ακριβώς θέλουν και να τους προτείνω κι εγώ ιδέες για τη γαμήλια φωτογράφιση όταν συνέβη το εξής σκηνικό: Όταν η κοπέλα έφυγε λίγο για να πάει στο μπάνιο ο σύντροφός της ήρθε προς το μέρος μου και, χαμηλώνοντας τον τόνο της φωνής του, μου είπε: “Αυτός ο γάμος με έχει γονατίσει οικονομικά. Τα έξοδα που έχουν προκύψει είναι σχεδόν τα διπλάσια από αυτά που είχαμε συμφωνήσει στην αρχή”. Πιστεύω ότι όταν δύο άνθρωποι που ετοιμάζονται να ενώσουν τις ζωές τους είναι σημαντικό να έχουν κοινή λογική σχετικά με τη διαχείριση των οικονομικών. Είναι καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία ενός γάμου. Και αυτό φάνηκε σε αυτή την περίπτωση. Έξι μήνες μετά τον γάμο-υπερπαραγωγή που έκαναν, χώρισαν».

Carlos Osorio, ιδιοκτήτης του Miami Photo στη Φλόριντα.

4. Η σχέση φαίνεται να βασίζεται αποκλειστικά στην ερωτική έλξη που νιώθουν ο ένας για τον άλλον

«Έχω παρευρεθεί ως φωτογράφος σε περισσότερους από 500 γάμους κατά τη διάρκεια της καριέρας μου και έχω δει ζευγάρια που είναι φοβερά εκδηλωτικοί ο ένας με τον άλλον και τώρα είναι χωρισμένοι. Θυμάμαι συγκεκριμένα μια περίπτωση. Ήταν και οι δύο πολύ νέοι, πολύ όμορφοι, πολύ γυμνασμένοι. Είχε πραγματικό ενδιαφέρον να τους παρατηρείς, η γλώσσα του σώματός τους μαρτυρούσε ότι πραγματικά “καίγονταν” ο ένας για τον άλλον. Μάλιστα συνέβη και το εξής ακραίο. Την ημέρα του γάμου, κάποια στιγμή με κάλεσαν σε ένα δωμάτιο για να τους φωτογραφίσω μαζί σε λίγο πιο ιδιαίτερες στιγμές. Από τον τρόπο που μου μιλούσαν δεν ήμουν σίγουρος αν ήθελαν μόνο να τους φωτογραφίσω ή και να συμμετέχω σε όλο αυτό. Αρνήθηκα ευγενικά και πήγα σπίτι. Ένα χρόνο μετά, η κοπέλα  επικοινώνησε μαζί μου για ένα βίντεο και μου είπε παράλληλα ότι πλέον είχαν χωρίσει».

Sol Tamargo, συνιδιοκτήτης του Del Sol Photography στο Μεξικό.

5. Περνούν ελάχιστο χρόνο μαζί κατά τη διάρκεια του πάρτι

«Το πάρτι μετά την τελετή είναι μια ευκαιρία για ένα ζευγάρι να χαλαρώσει από το άγχος της διοργάνωσης και, επιτέλους, να περάσει καλά. Οι περισσότεροι, έχω παρατηρήσει ότι, περνούν χρόνο μαζί χαιρετώντας και μιλώντας από κοινού τους καλεσμένους, αλλά και χορεύοντας. Όταν όμως αφήνουν ο ένας τον άλλον για να μιλήσουν ο καθένας στους φίλους και τους συγγενείς του ή βρίσκεται μόνο ένας από τους δύο στην πίστα για δεν είναι καλό σημάδι. Μου έχει συμβεί να φωτογραφίζω ένα γάμο και να έχω μόνο 6-7 φωτογραφίες του ζευγαριού κατά τη διάρκεια του πάρτι αφού όλο το βράδυ ήταν χωριστά».

Gretchen Wakeman, φωτογράφος γάμου στο Phoenix