Το 39% αυτών των ζευγαριών θα πάρει (σχεδόν) σίγουρα διαζύγιο

Το λάθος βρίσκεται στην αρχή της σχέσης. Ποιος όμως μπορεί να κάνει πίσω;

Δεν είναι πλέον κρυφό πως στις μέρες μας μεγάλο ποσοστό των ζευγαριών που παντρεύονται δεν αργούν να φτάσουν στο διαζύγιο.

Οι επιστημονικές έρευνες που προσπαθούν να εντοπίσουν τις αιτίες του χωρισμού των ζευγαριών έχουν υπάρξει πολλές όλα αυτά τα χρόνια, με πιο ενδιαφέρουσα αυτή που κάνει λόγο για τη διαφορά ηλικίας.

ADVERTISING

Μπορεί τα παλαιότερα χρόνια να ήταν σύνηθες ο άνδρας να περνά πολλά χρόνια τη σύζυγό του, φαίνεται, όμως, πως σήμερα τα πράγματα δεν είναι το ίδιο ευνοϊκά με τις εποχές εκείνες. Τότε, βλέπετε, οι γάμοι για κάποιον λόγο σπανίως έφταναν στο τέλος. Οι κοινωνικές συνθήκες, άλλωστε, ήταν πολύ διαφορετικές.

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Economic Inquiry, υποστήριξε πως πλέον όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά ηλικίας ενός ζευγαριού (ανεξαρτήτως αν ο μεγαλύτερος στη σχέση είναι ο άνδρας ή η γυναίκα) τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες ο γάμος τους να καταλήξει στο διαζύγιο. Ακόμα και ένας χρόνος διαφορά μπορεί να κάνει τη ζημιά.

Συγκεκριμένα, η έρευνα υποστήριξε πως ακόμα και τα ζευγάρια με έναν χρόνο διαφορά, έχουν 3% πιθανότητες να χωρίσουν. Το ποσοστό αυξάνεται και φτάνει στο 18% αν τα χρόνια που χωρίζουν τους δυο τους ανέρχονται σε 5.

Το ανησυχητικό είναι πως τα ζευγάρια με πάνω από 10 χρόνια ηλικιακή διαφορά μοιάζουν… καταδικασμένα να χωρίσουν, καθώς οι πιθανότητες διαζυγίου αγγίζουν το 39%.

ADVERTISING

Σα να μη μας άρεσε αυτή η έρευνα…

10 ΔΙΑΣΗΜΕΣ ΑΤΑΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ

Αποφθέγματα για τον έρωτα που μπορεί να αγγίζουν μία ευαίσθητη χορδή σου.

''ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ Ο,ΤΙ ΛΕΩ ΕΓΩ'': ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙΣ

Το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών «Διοτίμα» δημιούργησε ένα συγκλονιστικό βίντεο για την έμφυλη βία, το οποίο ΠΡΕΠΕΙ να δεις.

BATWOMAN: Η ΠΡΩΤΗ ΛΕΣΒΙΑ ΥΠΕΡΗΡΩΙΔΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

Η LGBTQ κοινότητα ετοιμάζεται να υποδεχθεί την πρώτη της κόμικ εκπρόσωπο.

ΚΟΚΚΙΝΟ CAT EYE LOOK; ΠΡΙΝ ΠΕΙΣ ΟΧΙ, ΔΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Αν δεν είσαι φαν του κόκκινου κραγιόν, τότε πες το «ναι» στο κόκκινο eyeliner.


SITE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 24MEDIA
© 2018 LADYLIKE. ALL RIGHTS RESERVED.