ΓΟΝΕΙΣ

5 σημάδια που δείχνουν ότι είστε έτοιμοι να γίνετε γονείς

Μεγάλη συζήτηση το πότε νιώθει ένας άνθρωπος πραγματικά έτοιμος να γίνει γονιός. Η μία πλευρά απαντάει συνήθως "ποτέ" κι η άλλη "όταν βρεθεί εκείνος/η που θα σου βγάλει κάτι τέτοιο". Ανάμεσά τους και μερικές ακόμα απόψεις, στις οποίες δεν είναι ώρα να εστιάσουμε. Εν προκειμένω παίρνουμε ως δεδομένο ότι είσαι μαζί με τον καλό σου μέσα στον χρόνο και τις συνθήκες που ευνοούν τη γέννηση ενός παιδιού, αλλά δεν το 'χετε συζητήσει ακόμα και περιμένετε από μένα (αστείο) να σας υποδείξω σημάδια που κάνουν "κρα" ότι θέλετε μπεμπέ.

Περνάτε καλά με τα παιδάκια των άλλων

Όχι, δεν θεωρείται καθόλου δεδομένο ότι θα πρέπει να νιώθετε φανταστικά όταν περιβάλλεστε από μωρά και παιδάκια που τρέχουν έξαλλα γύρω από το τραπέζι που πίνετε τον καφέ σας. Κι όμως εσείς οι δύο δεν προσπαθείτε να κάνετε ότι δεν υπάρχουν, το αντίθετο μάλιστα: παίζετε μαζί τους, ασχολείστε, τα παίρνετε αγκαλίτσα, παίζει να ‘χετε κάνει και babysitting στο μωρό του κουμπάρου.

 

Είστε ήρεμοι στη σχέση σας

Δεν είναι ΤΟ σημάδι, αλλά  παίζει σπουδαίο ρόλο. Γιατί σημαίνει πως το παιδάκι που θα έρθει δεν θα έχει ρόλο “πυροσβέστη” ή μεσολαβητή του ΟΗΕ. Είστε καλά μεταξύ σας, τα έχετε βρει και το μωρό είναι επιλογή όχι “λύση ανάγκης” (τι εννοείς “πού συμβαίνουν αυτά;).

Παντρεύεστε

Ένα στα δύο σύγχρονα ζευγάρια- για να μην πω όλα- παντρεύονται πλέον όχι για να μην τους συζητά η γειτονιά που ζούνε αστεφάνωτοι, αλλά κυρίως επειδή θέλουν να κάνουν ένα παιδί. Κι επειδή καλώς ή κακώς ζούμε ακόμα σε μία κοινωνία που συνεχίζει να συνδέει το γάμο με την αναπαραγωγή, ως σκοπό και προϋπόθεση, καταλαβαίνεις το γιατί η επιλογή σας να ανεβείτε τα σκαλιά της εκκλησίας είναι προάγγελος γέννας.

Κάνετε μία ζωή χωρίς κραιπάλες

Ε πώς; Δεν είναι σημάδι αυτό; Είστε κατασταλαγμένοι, είτε γιατί τα απανωτά ξενύχτια με ό,τι αυτά συνεπάγονται τα ‘χετε φάει με το κουτάλι και δεν σας λένε κάτι σε συχνή βάση, είτε γιατί απλά δεν σας έλεγαν ποτέ. Κοινώς, το ότι θα κάνετε ένα παιδί δεν το βλέπετε σαν “σκλάβωμα”- παρόλο που θα έχει αρκετό περιορισμό έτσι κι αλλιώς, έστω και ψυχολογικά. Δεν ακούτε “μωρό” και γουρλώνετε μάτι. Καλό αυτό.

Έχετε βάλει σε μία τάξη τα οικονομικά σας

Όσο γίνεται, δεν είπα και να πλουτίσετε, αλλά δεν είστε και μεροδούλι- μεροφάι ή τέλος πάντων προσπαθείτε από κοινού να βάλετε δυο δεκάρες στην άκρη- για τις οποίες σε ανύποπτη φάση έχει ακουστεί η ατάκα “για ένα παιδάκι στο μέλλον”. Ε, ήρθε το μέλλον. Καλούς απογόνους εύχομαι.