WELLNESS

Το “απαγορευμένο” φλερτ στο γραφείο

Το Savoirville μας συμβουλεύει πως να πετύχουμε το φλερτ στο γραφείο. Σίγουρα όλοι το έχουμε κάνει ή τουλάχιστον το έχουμε σκεφτεί. Λένε ότι σε κάθε χώρο εργασίας υπάρχει ένας ερωτικός πόλος για όλους μας.

Δεν σημαίνει φυσικά ότι πάντα συνάπτεται σχέση, αλλά είναι το άτομο εκείνο που απορροφά την διάθεσή μας για ερωτική εκδήλωση. Προσοχή, ερωτική εκδήλωση μπορεί να είναι και ένα γελάκι και ένα βλέμμα, μέσα στο φόρτο δουλειάς του οκταώρου (στις καλές περιπτώσεις).

Μπορεί να είναι ο συνάδελφος του διπλανού γραφείου, το παιδί που διεκπεραιώνει την αλληλογραφία, κάποιος που οπωσδήποτε κάποια στιγμή της ημέρας θα βρεθεί στο οπτικό σου πεδίο, άλλοτε τυχαία και άλλοτε εσκεμμένα.

Συνήθως ξεκινάει με καθημερινές, απλές ερωτήσεις, με το να επιδιώκει να σε ρωτήσει κάτι για τη δουλειά, με το να σε ακολουθεί στο διάλειμμα σου. Αναζητούνται αφορμές για να μείνετε μόνοι σας για να μπορείτε να επικοινωνήσετε ανενόχλητοι, αποφεύγοντας τα αδιάκριτα βλέμματα. Και εδώ είναι το μεγάλο στοίχημα, το πώς να μη σαν αντιληφθούν οι υπόλοιποι συνάδελφοί σας.

Μέσα σε έναν χώρο εργασίας εννοείται ότι είναι το νέο της ημέρας όταν εντοπίζονται δύο συνάδελφοι που φλερτάρουν και είναι το πρώτο θέμα προς συζήτηση στα πηγαδάκια του τσιγάρου. Θέλει προσοχή, είτε πρόκειται για ένα αθώο φλερτ που μένει σε βλέμματα με νόημα όταν περνάς από το γραφείο του, είτε για φλερτ με προοπτική για το κάτι παραπάνω. Γιατί εντάξει, μπορεί όλα να πάνε καλά, αλλά αν κάτι στραβώσει στη πορεία, το τελευταίο που χρειάζεσαι είναι οι ψίθυροι πίσω από την πλάτη σου.

Προσέχοντας, λοιπόν, να μη γίνετε το καυτό νέο της ημέρας (αν όχι του χρόνου), είναι όμορφο να μπορείς μέσα στην ημέρα να χαλαρώνεις για λίγο με ένα έξυπνο σχόλιο, με ένα παιχνιδιάρικο εμαίλ, με ένα εσωτερικό τηλέφωνο πειράζοντας ο ένας τον άλλον, μιλώντας συνωμοτικά. Περνάει πολύ πιο ευχάριστα η ώρα και φυσικά σε αποφορτίζει από deadlines και υποχρεώσεις, έστω και για λίγα λεπτά.

Πρέπει όμως και τα δύο άτομα να έχουν την ίδια διάθεση και την ίδια πρόθεση. Να επιδιώκουν ακριβώς το ίδιο πράγμα, γιατί παρεξηγήσεις είναι πολύ εύκολο να δημιουργηθούν και εδώ δεν έχεις τη πολυτέλεια να μην ξαναδείς τον άλλον και να εξαφανιστείς αν κάτι δεν πάει καλά. Στη περίπτωση μας έρχεσαι σε καθημερινή επαφή με τον άλλον και αυτό που κάποτε σου έφτιαχνε την ημέρα, μπορεί να γίνει ο χειρότερός σου εφιάλτης!

Γνωρίζω πολύ ευτυχισμένα ζευγάρια που γνωρίστηκαν στον χώρο εργασίας και που το φλερτ έγινε σχέση αλλά και γάμος. Θέλει τρόπο, διακριτικότητα και σεβασμό στο ότι είστε συνάδελφοι, οπότε καλό είναι να αποφεύγονται δράματα και εντάσεις.  Μπορείτε να περάσετε όμορφα και διασκεδαστικά έχοντας και τη κοινή συνιστώσα ότι σας συνδέει το ίδιο επάγγελμα, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει και κατανόηση σε ωράρια και υποχρεώσεις, αλλά και η ίδια αγάπη για το ίδιο αντικείμενο. Καλή επιτυχία!

Διάβασε επίσης στο Savoirville

Ο Σερβιτόρος είναι ένας σούπερ ήρωας

Πως είναι να είσαι αθεράπευτα ρομαντικός;