Anal Sex: Πόσοι το δοκιμάζουν, πόσοι το παραδέχονται;

Main Image

Μία νέα έρευνα αποκαλύπτει την εξοικείωση των σύγχρονων ανθρώπων με σεξουαλικές πρακτικές- ταμπού.

H μελέτη δημοσιεύτηκε στo Journal of Adolescent Health και διαφωτίζει γύρω από τις προτιμήσεις και τους πειραματισμούς των εφήβων και των νεαρών ενηλίκων, σε αντιπαραβολή με ό,τι συνέβαινε στα κρεβάτια μας 20 χρόνια πριν και τολμούσαμε να παραδεχτούμε. Η έρευνα περιελάμβανε αποκλειστικά δείγμα ετεροφυλόφυλων αντρών και γυναικών.

Το 2017 τα σεξουαλικά ενεργά άτομα ηλικίας 16-24, σύμφωνα με την έρευνα έκαναν πολύ περισσότερο σεξ- κολπικό, στοματικό και πρωκτικό- σε σύγκριση με το παρελθόν. Για την ακρίβεια το διπλάσιο απ' όσο παραδέχονταν σε αντίστοιχες έρευνες που είχαν πραγματοποιηθεί στο διάστημα μεταξύ 1990-2012. Οι ερευνητές ανέλυσαν τις συνεντεύξεις 45.000 ατόμων 16-24 ετών τα οποία έλαβαν μέρος σε 3 βρετανικές έρευνες και έχουν γεννηθεί από το 1930 μέχρι και το 1990. Η πιο κοινή σεξουαλική πρακτική είναι το κολπικό σεξ, το οποίο προφανώς δεν αποτελεί έκπληξη για κανέναν.

ADVERTISING

Όσον αφορά στο στοματικό και το πρωκτικό σεξ, στην αντίστοιχη έρευνα του 1990 μόλις 1 στους 10 ανθρώπους είχε παραδεχτεί πως αποτελούν κομμάτια της σεξουαλικής τους ρουτίνας. Στην αντίστοιχη έρευνα του 2012, 1 στις 5 γυναίκες και 1 στους 4 άντρες συμπλήρωσαν καταφατικά το ερωτηματολόγιο στη σχετική ερώτηση, με την άνοδο του ποσοστού να σημειώνεται κυρίως στις ηλικίες 16-19 ετών. «Παρατηρούμε πως το oral και το anal sex δεν αντικαθιστούν, αλλά συμπληρώνουν κυρίως το κολπικό σεξ» ήταν το σχόλιο των ερευνητών. Όσον αφορά στη σεξουαλική δραστηριότητα με άτομα του ίδιου φύλου, το ποσοστό που παραδέχτηκε ομοφυλοφυλικές ερωτικές εμπειρίες ήταν αρκετά μικρό ώστε να βγουν έγκυρα συμπεράσματα.

Οι άνθρωποι δεν θεωρούν το πρωκτικό σεξ αμαρτία ή ταμπού όπως στο παρελθόν, αλλά μία σεξουαλική πρακτική που συμπληρώνει την κλασική επαφή

Αυτό που επίσης επισημαίνει η συγκεκριμένη μελέτη πάντως είναι ότι τα ζευγάρια που κάνουν πρωκτικό σεξ εμφανίζουν μειωμένες πιθανότητες χρήσης προφυλακτικού, το οποίο οδηγεί για ακόμα μια φορά στο συμπέρασμα ότι οι έφηβοι και τα νεαρά ζευγάρια χρειάζονται ακόμα μεγαλύτερη ενημέρωση και αφύπνιση για ζητήματα προφύλαξης, αφού «οι περισσότεροι θεωρούν την εγκυμοσύνη ως τον μεγαλύτερο "κίνδυνο" και όχι ένα σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα».

ADVERTISING

Η ίδια έρευνα αποκαλύπτει επίσης πως η πρώτη ερωτικού τύπου επαφή (φιλιά, χάδια) πλέον δεν συμβαίνει κατά μέσο όρο στα 16 χρόνια, όπως στο παρελθόν, αλλά στα 14. Σεξ άντρες και γυναίκες κάνουν γύρω στα 16. Πίσω στα 1990, η αντίστοιχη ηλικία ήταν τα 20 χρόνια για τους άντρες και τα 19 για τις γυναίκες.

ADVERTISING
oscars header logo
Sponsored by sponsor nova logo

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΑΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΟΣΚΑΡ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Ποιες ήταν οι ελληνικές ταινίες που διεκδίκησαν αυτή την τεράστια διάκριση;

ΟΔΗΓΟΣ ΟΣΚΑΡ 2018: ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΤΕΛΕΤΗ

Πού, πώς, πότε και κυρίως ποιοι διεκδικούν τα Χρυσά Αγαλματίδια του 2018; Όσα πρέπει να έχεις κατά νου πριν τη μεγάλη τελετή.

ΟΣΚΑΡ: ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑ ΒΡΑΒΕΙΟ (ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ)

Ο Leonardo Di Caprio πρέπει να νιώθει πολύ όμορφα που επιτέλους δεν ανήκει σε αυτή τη λίστα.


SITE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 24MEDIA
© 2018 LADYLIKE. ALL RIGHTS RESERVED.