SEX

Γιατί πρέπει να κάνεις σεξ κάθε μέρα;

Η αποχή από το σεξ σίγουρα δεν σκότωσε ποτέ κανέναν. Αλλά η προτίμηση και η αφοσίωση σ' αυτό όχι μόνο δεν έβλαψε, αλλά ωφέλησε και ωφελεί. Η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα κάνει καλό μόνο στην ψυχολογία  και στη συνολική σου υγεία κυρίως μέσω των ορμονών που παράγει το σώμα κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης. Τι καλό κάνει το συχνό σεξ;

Μειώνει τους χρόνιους πόνους

Την επόμενη φορά που θα έχεις πονοκέφαλο, μην πεις “όχι”, πες “ναι”. Ο ερεθισμός της κλειτορίδας και των κολπικών τοιχωμάτων πυροδοτούν την απελευθέρωση ενδορφινών, κορτικοστεροειδών και άλλων φυσικών παυσιπόνων. Συνεπώς, οι μύες χαλαρώνουν και τα νεύρα καλμάρουν. Μέχρι δυο μέρες μετά τον οργασμό κρατάει η επήρεια αυτού του ντοπαρίσματος στον οργανισμό, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού

Η οξυτοκίνη και η (κρατήσου) δεϋδροεπιανδροστερόνη ή απλά DHEA είναι 2 ορμόνες που σε υψηλές δόσεις θωρακίζουν το στήθος σου από τον καρκίνο. Ακόμα και σεξ μία φορά μήνα, μειώνει τις πιθανότητες.

Κρατάει την καρδιά σου ακμαία

Οι καρδιολόγοι υποστηρίζουν πως ένας μέσος γύρος σεξ ισοδυναμεί σαν δραστηριότητα για την καρδιά με έναν καλό περίπατο μεσαίας έντασης. Τι προτιμάς; χαλαρό τζόκινγκ ή μούμπλε μούμπλε με τον καλό σου; Άσε, ξέρουμε.

Συγκρατεί το στρες

Εξαιρετικό αγχολυτικό και μακράν πιο απολαυστικό από ένα κουτί βαλεριάνες το σεξάκι.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Το σεξ είναι σαν τα θαλάσσια μπάνια. Όσο περισσότερο κάνεις, τόσο λιγότερο αρρωσταίνεις. Δεν είναι μόνο το ένα μήλο την ημέρα που κάνει τον γιατρό πέρα. 30% λιγότερες ιώσεις με σεξ 2 φορές την εβδομάδα αναφέρουν οι μελέτες.

Η ευαίσθητη περιοχή σου δεν είναι τόσο ευαίσθητη

Επιστήμονες από το Νιου Τζέρσεϊ έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες που μετά την εμμηνόπαυση κάνουν σεξ περισσότερες από 10 φορές τον χρόνο είχαν πιο δυνατό κόλπο και λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης ατροφίας στην περιοχή. Η κολπική ατροφία είναι μία σημαντική πάθηση με συμπτώματα όπως ξηρότητα, αιμορραγία, συχνουρία, πόνο κατά την επαφή και αίσθημα καύσου. Η σεξουαλική διέγερση αιματώνει την περιοχή, μεταφέροντας οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά, ενισχύοντας την ελαστικότητά της.

Γι’ αυτό σεξ φίλη μου. ΣΕΞ.