SEX

Η βραδινή συνήθεια που θα βελτιώσει τη σεξουαλική σου ζωή

Το νέο μας έρχεται από μία έρευνα που δημοσιεύεται στην Επιθεώρηση της Σεξουαλικής Ιατρικής και η οποία βασίζεται στην παρατήρηση της σεξουαλικής ρουτίνας 94.000 γυναικών μετά τα 50 σε συνάρτηση με τις συνήθειές τους στον ύπνο. Ναι, η διάθεσή μας για σεξ επηρεάζεται από το πόσο κοιμόμαστε.

Συγκεκριμένα, η έρευνα κατέδειξε πως οι γυναίκες που κοιμούνται λιγότερο από 7 ώρες κάθε νύχτα έκαναν λιγότερο σεξ από εκείνες που δεν συνηθίζουν να σηκώνονται από το κρεβάτι πριν τις 8 ώρες. Λογικό, όταν δεν ξεκουράζεσαι, τι όρεξη να έχεις μετά για κάτι που όσο απολαυστικό κι αν είναι, προϋποθέτει ενέργεια και συνεπώς διάθεση. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η μελέτη, οι γυναίκες που κοιμόντουσαν περισσότερο τη μία μέρα, την επόμενη είχαν αυξημένη ερωτική επιθυμία. Το επίσης ενδιαφέρον είναι πως επίδραση του ύπνου στην ερωτική μας ζωή είναι αμφίδρομη, καθώς το σεξ ευνοεί στο να κοιμάσαι πιο εύκολα. Κι εδώ είναι θέμα ορμονών.

Η παραγωγή οξυτοκίνης που κορυφώνεται κατά τη διάρκεια του σεξ, όπως έχουμε επισημάνει αρκετές φορές, σου ρίχνει το άγχος και σε χαλαρώνει φέρνοντας μια ευχάριστη υπνηλία.  Στο ίδιο μοτίβο λειτουργεί και η προλακτίνη, η οποία μάλιστα συμβάλλει στο να πέσεις σε ύπνο βαθύ.

Από απόψε λοιπόν, νάνι νωρίς. Για να γελάς αύριο, την ίδια ώρα.