SEX

Ο κυριότερος λόγος που απατούν οι περισσότεροι άνθρωποι θα κάνει την καρδούλα σου κομμάτια

Στην πραγματικότητα τα κίνητρα δεν παίζουν κανένα σημαντικό ρόλο. Άπαξ και πραγματώνεται το πρότζεκτ «απιστία», τα «πώς» και τα «γιατί» είναι λεπτομέρειες και κουβέντες για σάλιο. Σημασία είναι να μην γίνει γιατί αν το καλοσκεφτείς στο τέλος της ημέρας κανείς δεν περνάει ωραία (αν έχει αυτό που λέμε «συνείδηση». Μεγάλη κουβέντα πάω ν' ανοίξω οπότε κλείνω παρένθεση και περνάω στην είδηση: μια νέα έρευνα επιχειρεί να φωτίσει τους σκοτεινούς λόγους για τους οποίους απατάει ο μέσος άνθρωπος.

Δημοσιεύτηκε στο Journal of Sex Research και αφορά στις απαντήσεις 495 ενήλικων γυναικών και αντρών, οι οποίοι, αφού παραδέχτηκαν πως είχαν απατήσει το ταίρι τους κλήθηκαν να μιλήσουν τους λόγους που έκαναν τη περίφημη λαδιά, γνωστή κι ως κουτσουκέλα.

Το 77% των συμμετεχόντων επέλεξε να δώσει την απάντηση «λόγω έλλειψης αγάπης». Μαχαιριά στην καρδιά. Το 74% παραδέχτηκε επίσης πως ήθελε «λίγη ποικιλία ερωτικών συντρόφων ακόμα», και πως ήταν και λίγο μεθυσμένοι και δεν ήξεραν τι έκαναν (70%)- ωραία δικαιολογία, βραβείο ανοιχτής παλάμης για όλους.

Ένα αρκετά μεγάλο μέρος των ερωτηθέντων επικαλέστηκε επίσης οργή και τη δικαιολογία ότι είχε ανάγκη να αναπτερώσει την αυτοπεποίθησή του κλοτσώντας προφανώς στα Τάρταρα εκείνη των επίσημων αγαπημένων τους.  ‘Αλλοι πάλι, ίσως κάπως πιο τίμιοι, δήλωσαν ξερά πως «απλά ήθελαν να κάνουν σεξ με κάποιον άλλο γιατί δεν ένιωθαν καμία φοβερή υποχρέωση απέναντι στο σύντροφό τους». Αυτά τα λέμε βέβαια, νωρίτερα.

Τα συνολικά συμπεράσματα που αναφέρει η μελέτη με βάση το φύλο είναι πως οι άντρες απατούν περισσότερο γιατί νιώθουν επιθυμία για ερωτική ποικιλία, ενώ οι γυναίκες μπαίνουν σε διαδικασία να απιστήσουν όταν αισθανθούν την αδιαφορία του συντρόφου τους. «Ο θυμός, η αίσθηση της έλλειψης αγάπης, η αδιαφορία, το χαμηλό αίσθημα δέσμευσης και εκτίμησης και ο απεριόριστος κοινωνικοσεξουαλικός προσανατολισμός (σ.σ. οι λεγόμενοι «πειρασμοί») είναι οι πιο βασικοί λόγοι που ωθούν τους ανθρώπους να κάνουν αυτό που δεν θέλουν να τους κάνουν. Αυτό το «λόγω έλλειψης αγάπης» δεν αποτελεί καλή δικαιολογία, ούτε νομιμοποιεί κάτι που δεν πρέπει να συμβαίνει, αλλά εξηγεί αρκετά για τη φύση, την εξέλιξη και την καταστροφή των ερωτικών σχέσεων.