SEX

Είσαι σίγουρη ότι ο σύντροφός σου ξέρει πού είναι ο κόλπος σου;

Δεν ξέρουμε πόσο σκαμπάζει ο καλός σου από γεωγραφία και αν ξέρει κατά πού πέφτει η Αντίγκουα και Μπαρμπούντα ΑΛΛΑ το πού ακριβώς είναι ο κόλπος της καλής του (όχι δεν είναι περιοχή, σημείο του σώματός σου είναι) όφειλε να το γνωρίζει. Τα δείγματα που μας έρχονται από μία νέα σχετική έρευνα, δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικά.

Η Eve Appeal, ένα βρετανικό γυναικολογικό κέντρο έρευνας για τον καρκίνο ρώτησε 2.000 ντόπια αρσενικά να δείξουν πού είναι ο κόλπος σε ένα διάγραμμα. Σύμφωνα με την έρευνα, το 50% έδειξε λάθος. Ένα 17% δεν είχε ιδέα για τα γυναικολογικά ζητήματα υγείας και όπως δήλωσαν, δεν πιστεύουν ότι πρέπει να γνωρίζουν, αφού πρόκειται για ένα γυναικείο ζήτημα. Οι μισοί εξ’ αυτών παραδέχτηκαν πως δεν αισθάνονται άνετα στην ιδέα ότι συζητούν κάτι τέτοιο μ’ ένα θηλυκό.

Το ακόμα πιο ανησυχητικό βέβαια είναι πως σε αντίστοιχη μελέτη έναν χρόνο πριν το 44% των γυναικών επίσης δεν εντόπισε σωστά πού είναι ο κόλπος του. Σίγουρα ξέρουμε όλες και όλοι πού να κοιτάξουμε, αλλά στο περίπου.

Τα παραπάνω αποτελέσματα οδηγούν ακόμα πιο επιτακτικά στη διαπίστωση πως απαιτείται ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για σημαντικά ζητήματα υγείας, όπως είναι οι διάφορες μορφές καρκίνου που αφορούν στο αναπαραγωγικό σύστημα.