SEX

Τελικά η σεξουαλική έλξη είναι θέμα μπλούζας;

Οι περισσότερες από εμάς, έχουμε στο μυαλό μας εκείνα τα δύο ή τρία ρούχα που μας κάνουν να νιώθουμε πιο σέξι, άρα και ποθητές, άρα μπορούν να μας βρουν και ένα κάποιο one night stand αν και εφόσον το θελήσουμε.

Μεγάλο λάθος – σύμφωνα με μια νέα έρευνα του πανεπιστημίου του Kent. Σύμφωνα με εκείνους, λοιπόν, τα ρούχα σου δεν παίζουν κανέναν ρόλο και δεν κάνουν καμία διαφορά στο αν κάποιος έλκεται σεξουαλικά από σένα.

Όπως είναι γνωστό, οι κόρες των ματιών ενός ανθρώπου, διαστέλλονται κάθε φορά που κοιτάζουν κάποιον ο οποίος τους έλκει σεξουαλικά. Δεδομένου αυτού, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν κάποια εξελιγμένη τεχνολογία ώστε να δουν πώς αντιδρούν οι κόρες των ματιών σε διαφορετικές εικόνες ανδρών και γυναικών.

Αυτό που παρατήρησαν ήταν πως οι κόρες των ματιών των ανθρώπων διαστέλλονταν εξίσου όταν κοίταζαν κάποιον που τους έλκυε σεξουαλικά, ανεξάρτητα με το πόσο σέξι ήταν τα ρούχα στη φωτογραφία.

Μια άλλη έρευνα βέβαια, εντόπισε διαφορά στην αντίδραση των γεννητικών οργάνων όταν κανείς βλέπει φωτογραφίες με ντυμένους ανθρώπους, σε σχέση με τις φορές που βλέπει γυμνούς.

Τι συμβαίνει, λοιπόν, με τα ρούχα που θα σε φέρουν πιο κοντά στο να κάνεις σεξ; Εγώ λέω να αφήσεις τους ερευνητές να μελετούν κόρες και γεννητικά όργανα κι εσύ να βάλεις αυτό που σε κάνει να νιώθεις πιο άνετα. Γιατί τα χουμε ξαναπεί, η αυτοπεποίθηση και το χαμόγελο είναι ό,τι πιο σέξι μπορείς να “φορέσεις”.