CELEBRITIES

“Είμαι όμορφη;” Boo Is A State Of Mind:10

Από τη στιγμή που στις γαλλικές εκλογές είχαμε την νίκη του Macron επί της Le Pen, -ναι παραδέχομαι πως ήταν κάπως “φιού” στιγμή το συγκεκριμένο αποτέλεσμα μετά το Brexit και τον Trump- μπορώ πιο άνετα να σας μιλήσω γι αυτό που τριβελίζει το μυαλό μου.

Πάνω στο συναίσθημα του ''Φιού'' άλλωστε στηρίζεται όλο το  δέκατο State Of Mind. (Α! Ναι! Να εξηγήσω λίγο τι είναι αυτό το Φιου ε; Ουσιαστικά πρόκειται για ηχοποιητική λέξη που προκύπτει από το συναίσθημα της ανακούφισης, τη στιγμή που αναστενάζεις βαθιά με χαρά που όλα τελικά πήγαν καλά.)

Φιού λοιπόν! Για αυτό το post της Cara Delevingne στο Instagram.

 

Η Cara εδώ και λίγο καιρό έχει ξυρίσει τα μαλλιά της για τις ανάγκες της καινούριας της ταινίας όπου θα υποδυθεί μια καρκινοπαθή. Αν διαβάσατε το κείμενό μου την προηγούμενη εβδομάδα θα είδατε ότι ήταν η δεύτερη αγαπημένη μου στο MET Gala μετά την Rihanna και αν γνωριζόμασταν και λίγο καλύτερα θα ξέρατε ότι γενικά το συμπαθώ πολύ αυτό το κορίτσι βρε αδερφέ.

Λίίίίγο περισσότερο την έβαλα στην καρδιά μου γι’ αυτό το παραπάνω post. 

Η Cara, λοιπόν, που ξεκίνησε ως μοντέλο και μάλιστα από τα πολύ πολύ επιτυχημένα έχει προσπαθήσει το τελευταίο διάστημα να κάνει το πέρασμά της στην υποκριτική. Θαυμάζω πολύ την αφοσίωση με την οποία το κάνει και το ξυρισμένο της κεφάλι είναι μια ακόμη απόδειξη αυτής. Γιατί θα μπορούσε εύκολα και να μην το κάνει. Εκεί στο Hollywood μπορούν τα πάντα. Σιγά μη δεν μπορούσαν να φτιάξουν ένα ξυρισμένο κεφάλι για την Cara. Αλλά εκείνη σκασίλα της. Το έκανε. Κι ας έχασε άλλες δουλειές κι ας άκουσε και τα διάφορα. Γιατί τα άκουσε. Και γι’ αυτό και άλλωστε κάπου αγανάκτησε και προέκυψε το παραπάνω κείμενο.

Διάλεξε μια παπαράτσι φωτογραφία της και έγραψε: «Είναι εξουθενωτικό να σου επιβάλλουν το πώς πρέπει να είναι η ομορφιά. Με έχει κουράσει η κοινωνία που ορίζει την «Ομορφιά» για όλους εμάς. Βγάλτε τα ρούχα σας. Αφαιρέστε το μακιγιάζ σας. Κόψτε τα μαλλιά σας. Πετάξτε όλα τα υλικά αγαθά. Ποιοι είμαστε; Πώς ορίζουμε την ομορφιά; Τι βλέπουμε ως όμορφο;»

Και παραπάνω από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι της άφησαν μια καρδούλα ως ένδειξη συμφωνίας ή έστω ως ένδειξη «ωραία τα λες, θα το σκεφτώ».

Λίγες μέρες αργότερα έπεσα πάνω και σε αυτό το post:

 

που λέει: ”Μια μικρή υπενθύμιση τώρα που έχει σχεδόν φτάσει το καλοκαίρι. Οι άνθρωποι όλων των σωματότυπων και κιλών έχουν μια θέση στην παραλία. Όλοι ανήκουν εκεί, για να απολαύσουν τον ήλιο και να παίξουν με τα κύματα και σε όλους αξίζει να νιώθουν άνετα και ασφαλείς. Γι’ αυτό σας παρακαλώ, μην κοιτάζετε επίμονα ή κάνετε σχόλια για εκείνους που η εμφάνισή τους είναι λίγο διαφορετική από αυτήν που εσείς έχετε συνηθίσει.”

H Megan, στο “Bodyposipanda” account της, ανεβάζει πολύ συχνά τέτοιου είδους posts. Τα λεγομένα και ινσπιρεσιοναλ και μπόντι πόζιτιβ! Η ίδια έχει περάσει από το Γολγοθά της νευρικής ανορεξίας και ξέρει ότι προτιμά χίλιες φορές τον άνθρωπο που είναι τώρα, με το σώμα της τώρα και την ψυχική κατάστασή της τώρα, παρά τότε.

It is possible to find beauty in the softness. It is possible to fall in love with a body that you never believed was worthy of love. It is possible to find peace after spending a lifetime waging war against your body. It is possible to recover. And if I can go from being the girl on the left, terrified, lost, completely consumed by anorexia, to the body positive, belly roll embracing woman I am today, then you can find peace too.P.s. I haven't posted a recovery picture in a while, because I NEVER want you to think that you have to look like the picture on the left to have an eating disorder. You don't. EATING DISORDERS COME IN ALL SHAPES AND SIZES. And every single one is worthy of recognition and treatment. Eating disorders are mental illnesses, not sizes. But today I realised that it's nearly 10 years since I was first diagnosed with anorexia. 10 years on, and I'm about to finish writing a book teaching other people how to make peace with their bodies. I didn't even think that I was going to make it out alive, let alone make it to where I am now. So this is to show that girl on the left how powerful she really is. This is to show her everything that she was capable of. This is to show her that she survived, and not only that, she thrived. I wish I could go back and show her that she had the power to do anything in the whole world all along. So this will have to do. And to everyone who's still fighting, this is to tell you that I believe in you.#bodypositivepower

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Megan Jayne Crabbe(@bodyposipanda) στις

 

Και τα σώματα δε χωρίζονται μόνο σε κιλά, σε ύψη, σε μαλλιά. Είναι πάρα πολλά τα πράγματα που μας κάνουν διαφορετικούς εξωτερικά και που καμία σημασία δεν έχουν στο πόσο ίδιοι είμαστε σαν πλάσματα και πόσο αντίστοιχα και ισότιμα σημαντικοί.

Πώς ξαφνικά ορίζουμε ένα (ΈΝΑ!) πρότυπο, για τόσα δισεκατομμύρια ανθρώπων και το θεοποιούμε και το κάνουμε ιδανικό και τρέχουμε ξωπίσω του να το φτάσουμε και να του μοιάσουμε, δεν καταλαβαίνω. Η παγίδα είναι τόσο ξεκάθαρη που δεν επιτρέπεται να πέφτουμε μέσα.

Σήμερα, λοιπόν, ας σκεφτούμε λίγο παραπάνω τι στο καλό σημαίνει «ομορφιά». Ποιoς την ορίζει και γιατί μας νοιάζει στο κάτω κάτω της γραφής να ταιριάξουμε σε αυτό;

Και ας σκεφτούμε και από την άλλη πλευρά. Αυτή που μας συμφέρει λιγότερο. Αυτή από την οποία κρίνουμε εμείς το διαφορετικό σαν άσχημο. Την κυτταρίτιδα σαν αποτυχία ή το ξυρισμένο κεφάλι της Cara σαν «ΤιΣκεφτότανΗΚαημένηΌτανΤοΈκανε».

Κι εγώ θα τα σκεφτώ. Μη νομίζετε ότι εγώ τα έχω λύσει. Και προσπαθώ να μην ξεχνιέμαι και να μην παρασύρομαι. Οπότε πάλι θα τα σκεφτώ. Και ξανά και ξανά.

Και βλέπουμε..

Όλοι μαζί είμαστε 🙂

boo!