CELEBRITIES

“Tell Us Your Story”: Boo Is A State Of Mind 17

Ήταν πολύ ζεστή, όπως όλων μας, αλλά δεν είχε μπάνια, παραλίες, ηλιοθεραπείες όπως των περισσοτέρων, υποθέτω, τέλη Ιουνίου. Την προηγούμενη Κυριακή μου την πέρασα στο Γκάζι και 50 μέτρα ψηλότερα από το έδαφος. Στον αέρα της πόλης, καθισμένη σε μια καρέκλα γύρω από ενα τραπέζι με πολλούς ακόμη ανθρώπους, όλοι κρεμασμένοι από έναν γερανό!

Σταματάω με τους γρίφους και εξηγούμαι.

 

Την προηγούμενη Κυριακή, λοιπόν, αποδέχθηκα με πάρα πολύ μεγάλη χαρά την πρόσκληση της Εύας και του Κώστα, δύο νέων ανθρώπων πρώην εξαρτημένων που τα τελευταία χρόνια, έχοντας απεξαρτηθεί πλήρως και έχοντας μάλιστα δημιουργήσει τη δική τους οικογένεια, έχουν ιδρύσει έναν υπέροχο χώρο στη Θεσσαλονίκη, την “Αυτογνωσία” που αποτελεί κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης εξαρτημένων ατόμων. Παράλληλα προσπαθούν όσο μπορούν περισσότερο να επικοινωνήσουν την καμπάνια τους “Πες μας την ιστορία σου” σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους με κεντρικό (και πραγματικά ουσιαστικό) μήνυμα το “Θα αρχίσεις να ζεις ή απλά θα υπάρχεις;”

 

Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, της συγκεκριμένης καμπάνιας βρεθήκαμε όλοι μαζι, για να γυρίσουμε ένα τηλεοπτικό σποτ στο οποίο ο καθένας από εμάς είχε τη δυνατότητα να εκφράσει την δική του σκέψη κατά των ναρκωτικών.

Σκέφτηκα αρκετά το τι θα πω. Ήθελα να είναι όσο πιο σύντομο και περιεκτικό γινόταν. Και μόνο η λέξη ”ελευθερία” ερχόταν στο μυαλό μου. Η πραγματική έλλειψή της, για την ακρίβεια, όταν κάποιος είναι εξαρτημένος. Όχι μόνο στα ναρκωτικά. Σε οτιδήποτε. Στο αλκοόλ, στον τζόγο, στο Ίντερνετ! 

 

Γιατί πάντα υπάρχει κάτι εκεί να σε ορίζει. Που από το πρωί που θα ξυπνήσεις μέχρι τη στιγμή που θα κοιμηθείς σε κυριεύει. Εμμονικά και απόλυτα.

Γιατί, όταν είσαι εξαρτημένος δεν είσαι ελεύθερος. Αν δεν αξίζει να παλέψεις για την ελευθερία σου τότε γιατί αξίζει;

Πι.Ες. Μάθετε τα πάντα για το έργο των παιδιών στο https://www.aytognosia.com/

Πι.Ες.2. Μην ξεχνάτε ότι οι εξαρτημένοι είναι ασθενείς. Μην τους στιγματίζουμε. Χρειάζονται βοήθεια.

boo!