ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

10 πράγματα που θα καταλάβεις αν είσαι η μικρή της οικογένειας

Βενιαμίν, στερνοπούλι, η μικρή της παρέας. Όπως και να σε φώναζαν (και εξακολουθούν να σε φωνάζουν) οι γονείς σου ένα πράγμα είναι σίγουρο- όσο χρόνια και να περάσουν θα είσαι για πάντα η αγαπημένη τους μικρή κόρη, αυτή που ήρθε στη ζωή τους, όταν οι μεγάλες είχαν ήδη αρχίσει να ξεπορτίζουν και που δεν θα ακούνε ποτέ γιατί ''είσαι μικρή εσύ δεν ξέρεις''.

Αν είσαι η μικρή της οικογένειας, λοιπόν, η παρακάτω λίστα θα μιλήσει στην καρδιά σου, θα σε κάνει να φωνάξεις ΝΑΙ και σίγουρα θα θελήσεις να την μοιραστείς στο wall των αδερφών σου.

#1 Δεν σε φωνάζουν σχεδόν ποτέ με το όνομά σου

Θα σε φωνάξουν με το όνομα της μεγάλης σου της αδερφής, με το όνομα της μεσαίας, ενδεχομένως θα ακουστεί και το όνομα της ανιψιάς σου και μετά θα πουν το δικό σου. Μην με ρωτάς γιατί συμβαίνει αυτό· προσωπικά εξακολουθούν να με μπερδεύουν με την μικρή μου ανιψιά, γιατί στο μυαλό τους είμαι ακόμα ‘η μικρή’.

#2 Αλλά θυμούνται ΟΛΟΙ το αστείο ψευδώνυμο που σου είχαν βγάλει όταν ήσουν μικρή

Τι και αν είσαι 30 χρονών γαϊδούρα, όταν θέλουν να τους κάνεις μια χάρη θα σε φωνάξουν ”ποντικάκι”, ”κολοκυθάκι”, ”κουτσουνάκι” και ό,τι άλλο ψευδώνυμο σου είχαν βγάλει όταν ήσουν 5 χρονών.

#3 Έχεις φορέσει όλα τα ρούχα των αδερφών σου

Μπουφάν, φορμάκια, τζιν, μπλούζες και ζακέτες πέρασαν από τις ντουλάπες των μεγάλων σου αδερφών στη δική σου και εδώ που τα λέμε αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, γιατί φόρεσες εξαιρετικά vintage τζιν.

#4 Δεν τσακώθηκες ποτέ για ρούχα με τις αδερφές σου

Το γεγονός, λοιπόν, ότι δεν ήσουν στην ίδια ηλικία με τις αδερφές σου σε γλίτωσε από επικούς καβγάδες και ατάκες τύπου ”ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΤΟΠΑΚΙ ΜΟΥ ΘΑ ΣΕ ΔΑΓΚΩΣΩ ΦΕΡ’ΤΟ ΠΙΣΩ, ΔΕΝ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕΣ” ενώ παράλληλα σου έδωσε τη δυνατότητα να χαρείς το ίδιο τοπ λίγα χρόνια μετά, που δεν το ήθελε καμία από τις δύο. Μουαχαχαχα.

#5 Έχεις ακούσει την ατάκα ”Είμαι μεγαλύτερη, εμένα θα ακούς” 8765467 φορές

Και θα το ακούς μέχρι να φτάσεις 60 χρονών, γιατί προφανώς, στα μάτια των αδερφών σου θα είσαι για πάντα η μικρή.

#6 Έχεις ακούσει την ατάκα ”Είσαι ολόκληρη γαϊδούρα” 34354687 φορές

Η απόλυτη παράνοια. Όταν τους συμφέρει είσαι ”η μικρή εσύ δεν ξέρεις” αλλά όταν έπρεπε να σιδερώσει κάποια τα ρούχα σου έλεγαν ότι, προφανώς, και μπορείς να κάνεις και εσύ δουλειές στο σπίτι γιατί ”είσαι ολόκληρη γαϊδούρα”.

#7 Σου έκαναν όλα τα χατίρια

Walkman ήθελες για την Πρωτοχρονιά; Το είχες. Τριήμερη εκδρομή στα Γιάννενα με το φροντιστήριο ήθελες; Πήγαινες. Εντάξει, δεν σου έκαναν και ΟΛΑ τα χατίρια, αλλά σίγουρα βρήκες στρωμένο το δρόμο όσον αφορά στις εξόδους και τις σχολικές εκδρομές από τις αδερφές σου, καθώς οι γονείς σου δεν ανησυχούσαν το ίδιο πια.

#8 Μάθαινες τα πάντα για μουσική και ταινίες

Το γεγονός ότι οι αδερφές σου ήταν πολύ μεγαλύτερες από σένα σε βοήθησε να μάθεις από πρώτο χέρι ό,τι είχε να κάνει με μπάντες που ήταν trendy και με ταινίες/ βιβλία που διάβαζαν τα ‘μεγάλα παιδιά’, ενώ η πρόσβαση στις κασέτες και τους δίσκους τους σε μύησε στη μαγεία της ποπ κουλτούρας.

#9 Δεν είχες ποτέ baby sitter

Τι να την κάνεις εξάλλου, όταν στο σπίτι έχεις δύο μεγάλες (και υπεύθυνες) αδερφές να σε προσέχουν; Τώρα, βέβαια, αν εκείνες σε έγραφαν κανονικά και μιλούσαν στο τηλέφωνο ή έβλεπαν τηλεόραση δεν έχει σημασία, τουλάχιστον σε άφηναν να βλέπεις μαζί τους ταινίες που δεν ήταν κατάλληλες για ανηλίκους!

#10 Σου έχουν πει πολλές φορές ότι ήσουν ‘ατύχημα’

Αν η διαφορά ηλικίας με τις αδερφές σου είναι πάνω από 3 χρόνια, τότε σίγουρα έχεις ακούσει έστω και μια φορά ότι ήσουν ‘ατύχημα’ και ότι δεν σε ήθελαν οι γονείς σου. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει κάτι, ίσως μόνο ότι οι αδερφές σου είναι λίγο βλαμμένες και ήθελαν να σου σπάσουν τα νεύρα – άσε που είσαι ξεκάθαρα η αγαπημένη τους αδερφή.