Το να είσαι μητέρα είναι σαν να κάνεις τουλάχιστον 2 δουλειές- Νέα έρευνα αποκαλύπτει

Main Image

Λένε ότι η μητρότητα είναι κανονική δουλειά. Λάθος. Στην πραγματικότητα, είναι δύο κανονικές δουλειές.

Προφανώς, το να είσαι μητέρα είναι ένας ρόλος με ανυπολόγιστες υποχρεώσεις, ευθύνες και κατανόηση. Τι κι αν μερικές μητέρες κάθονται σπίτι για να φροντίσουν τα παιδιά; Είναι μια κανονική δουλειά και μάλιστα με διάρκεια που ξεπερνά κατά πολύ το τυπικό 8ωρο. Την επόμενη φορά που θα βρεθεί κάποιος να το αμφισβητήσει μπορείς να επικαλεστείς μια πρόσφατη και πολύ καίρια έρευνα.

Χωρίς καν ωράριο, ούσα «υποχρεωμένη να δουλέψει» υπό αντίξοες συνθήκες και έχοντας κι ένα σωρό ακόμα να φροντίσει (τη δική σου δουλειά, το σπίτι κ. ά.), μια σύγχρονη μαμά μπορεί άνετα να παρομοιαστεί με σύγχρονη ηρωίδα. Αυτή η πραγματικότητα, πλέον, επιβεβαιώνεται και ερευνητικά.

ADVERTISING

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα για λογαριασμό μιας αμερικανικής εταιρείας χυμών, αποκάλυψε ότι για μια μητέρα μια συνηθισμένη ημέρα ξεκινά στις 6:23 το πρωί. Η ώρα που ολοκληρώνει τις δουλειές της, είτε αυτές σχετίζονται με την καριέρα της, είτε με το παιδί (ή παιδιά) της είναι γύρω στις 8:30 το βράδυ (το νωρίτερο).

Δεν είναι πολλές οι δουλειές που απαιτούν να είσαι stand by 14 ώρες το 24ωρο και μάλιστα, οι περισσότερες γυναίκες, χρειάζεται να το κάνουν αυτό και τις 7 ημέρες της εβδομάδας. Με μια απλή πρόσθεση αυτό σημαίνει 98 ώρες δουλειάς την εβδομάδα.

Επιπλέον, από την έρευνα προκύπτει ότι στη μέση μητέρα απομένουν μόλις 1 ώρα και 7 λεπτά την ημέρα για τον εαυτό της (επίτρεψε μου όμως να αμφισβητήσω το συγκεκριμένο δεδομένο και να πω ότι, πολλές φορές, είναι πολύ λιγότερα).

Όπως λέει και η Casey Lewis, υπεύθυνη υγείας και διατροφής στην εταιρεία, «τα αποτελέσματα της έρευνας επισημαίνουν τον απαιτητικό ρόλο μιας μητέρας και τις αλλεπάλληλες υποχρεώσεις από τις οποίες αποτελείται».

ADVERTISING

Ποια είναι τα όπλα τους για να καταφέρουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων; Σύμφωνα με αυτά που δήλωσαν οι μητέρες που συμμετείχαν στη μελέτη, ο καφές, κάποια περιορισμένα λεπτά ύπνου μέσα στην ημέρα, το iPad (για να βλέπει κάτι το παιδί και να απασχολείται), και, κάποιες φορές, και οι φωνές, οι οποίες, όπως λένε, δυστυχώς, είναι αναγκαίες.

10 ΔΙΑΣΗΜΕΣ ΑΤΑΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ

Αποφθέγματα για τον έρωτα που μπορεί να αγγίζουν μία ευαίσθητη χορδή σου.

''ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ Ο,ΤΙ ΛΕΩ ΕΓΩ'': ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙΣ

Το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών «Διοτίμα» δημιούργησε ένα συγκλονιστικό βίντεο για την έμφυλη βία, το οποίο ΠΡΕΠΕΙ να δεις.

BATWOMAN: Η ΠΡΩΤΗ ΛΕΣΒΙΑ ΥΠΕΡΗΡΩΙΔΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

Η LGBTQ κοινότητα ετοιμάζεται να υποδεχθεί την πρώτη της κόμικ εκπρόσωπο.

ΚΟΚΚΙΝΟ CAT EYE LOOK; ΠΡΙΝ ΠΕΙΣ ΟΧΙ, ΔΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Αν δεν είσαι φαν του κόκκινου κραγιόν, τότε πες το «ναι» στο κόκκινο eyeliner.

ADVERTISING

SITE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 24MEDIA
© 2018 LADYLIKE. ALL RIGHTS RESERVED.