Αυτόν τον μήνα γεννιούνται πιο έξυπνα τα παιδιά

Main Image

Αν σκέφτεσαι να κάνεις παιδί, δες πότε βολεύει για να βγει πιο έξυπνο.

Το να έχεις γεννηθεί Σεπτέμβρη - και άρα να είσαι από τα μεγάλα παιδιά ενός σχολικού έτους - σου δίνει πλεονέκτημα στους βαθμούς του σχολείου, σύμφωνα με μια νέα αμερικάνικη έρευνα.

Οι επιστήμονες εξέτασαν τη γνωστική ανάπτυξη περισσότερων από 1,2 εκατομμυρίων μαθητών δημοσίων σχολείων στη Φλόριντα, ηλικίας μεταξύ 6 και 15 ετών, οι οποίοι γεννήθηκαν σε διαφορετικούς μήνες.

ADVERTISING

Διαπίστωσαν ότι οι μαθητές που γεννήθηκαν τον Σεπτέμβριο, κατείχαν υψηλότερο ετήσιο μέσο όρο βαθμολογίας στα μαθήματά τους από εκείνους που γεννήθηκαν τον Αύγουστο.

Η μελέτη, με τίτλο "Ηλικιακή Εκπαίδευση και Γνωστική Ανάπτυξη", εξέτασε επίσης άλλους κοινωνικοοικονομικούς παράγοντες που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην πρόοδο του παιδιού στο σχολείο, όπως η μητρική εκπαίδευση, η εθνικότητα και η άνετη οικονομική κατάσταση. Για παράδειγμα ορισμένοι γονείς είναι σε θέση να παρέχουν στα παιδιά τους πρόσβαση σε περισσότερα και πιο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχέση με άλλους.

Οι συγγραφείς της μελέτης ανέλυσαν επίσης δεδομένα από κέντρα κράτησης νέων σε μια μεγάλη σχολική συνοικία της Φλόριντα. Διαπίστωσαν ότι το να είσαι ένα από τα μεγαλύτερα παιδιά σε μια χρονιά, δεν αυξάνει μόνο το μέσο όρο σου, αλλά μειώνει και την πιθανότητα φυλάκισής σου για εγκλήματα ανηλίκων.

ADVERTISING

Και πιο έξυπνη και καλύτερη μαθήτρια. Βέβαια είσαι Παρθένος στο ζώδιο - δεν ξέρω τι είναι καλύτερο.

ADVERTISING
oscars header logo
Sponsored by sponsor nova logo

ΟΔΗΓΟΣ ΟΣΚΑΡ 2018: ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΤΕΛΕΤΗ

Πού, πώς, πότε και κυρίως ποιοι διεκδικούν τα Χρυσά Αγαλματίδια του 2018; Όσα πρέπει να έχεις κατά νου πριν τη μεγάλη τελετή.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΑΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΟΣΚΑΡ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Ποιες ήταν οι ελληνικές ταινίες που διεκδίκησαν αυτή την τεράστια διάκριση;

ΟΣΚΑΡ: ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑ ΒΡΑΒΕΙΟ (ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ)

Ο Leonardo Di Caprio πρέπει να νιώθει πολύ όμορφα που επιτέλους δεν ανήκει σε αυτή τη λίστα.


SITE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 24MEDIA
© 2018 LADYLIKE. ALL RIGHTS RESERVED.