ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Neil The Little Explorer: Το έξυπνο παιδικό παιχνίδι που θα λατρέψετε οικογενειακώς

Το 1989 τα Ηνωµένα Έθνη αναγνώρισαν το παιχνίδι ως δικαίωµα όλων των παιδιών, υπογραμμίζοντας τον θεµελιώδη του ρόλο στην παιδική ηλικία καθώς συμβάλει:

στην υγιή ανάπτυξη

στη σωµατική υγεία

στην ψυχική υγεία και την ευτυχία

στη µάθηση και την εκπαίδευση

στη συναισθηµατική ανθεκτικότητα και την αυτοπεποίθηση.

Ένα μοναχοπαίδι, όπως εγώ, μπορεί πολύ καλύτερα να περιγράψει τι σημαίνει να μην έχεις αδέρφια στο σπίτι, ειδικά τις ώρες του παιχνιδιού. Από την άλλη πλευρά οι γονείς γνωρίζουν πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι στη διαμόρφωση της σκέψης και του χαρακτήρα των παιδιών τους.

Ο Neil θα ενθουσιάσει τους γονείς και θα κάνει τα παιδιά να μάθουν διασκεδάζοντας. Πρόκειται για το start-up project γύρω από έναν μικρό εξερευνητή – αστροναύτη, που δημιουργήθηκε με σκοπό να συνδυάσει και να εντάξει δυναμικά με τη χρήση της τεχνολογίας, τη γνώση στο καθημερινό παιδικό παιχνίδι.

 

Μια καλοσχεδιασμένη ”έξυπνη” κούκλα που συνδέεται στο Internet και στη συνέχεια μπορεί να επικοινωνεί στα παιδιά, κομμάτια γνώσης γύρω από το περιβάλλον, τα χρώματα, τα ζώα, την ιστορία, την γεωγραφία.

Μπορεί επίσης να μοιράζεται με το παιδί πληροφορίες βάσει τοποθεσίας. Συνοδεύεται από βάση επαναφόρτισης, μέσω της οποίας γίνεται και η online ανανέωση του περιεχομένου. Ο Neil μπορεί να παίζει μουσική και να προτρέπει το παιδί σε διάφορες φυσικές δραστηριότητες που έχουν ορίσει σε συγκεκριμένες ώρες οι γονείς.

Το λες και μαγικό. Τώρα καταλαβαίνεις γιατί ο τίτλος περιλαμβάνει τη λέξη -οικογενειακώς-. Τα παιδιά θα το αγαπήσουν και οι γονείς θα αποκτήσουν ένα σύμμαχο.

Ο Neil ο μικρός εξερευνητής είναι δημιούργημα του Βαγγέλη Καραπέτσα και της ομάδας της Another Circus, ενός Digital Design Agency που εξειδικεύεται σε Branding, UI, Internet of Things, Wearables, Επικοινωνία και άλλες εφαρμογές που συνδυάζουν τη δημιουργικότητα και την καινοτομία.

Ο Neil χρειάζεται τη στήριξή μας για να συνεχίσει το φοβερό του ταξίδι και να βρεθεί σε όλα τα παιδικά δωμάτια. Για να τον στηρίξεις μπες στο www.neilthelittleexplorer.com/journeygr.html για να απαντήσεις σε 2 ερωτήσεις.