ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Πώς να αντιμετωπίσεις εδώ και τώρα τα βάσανα του back to school

Μπορείς να πιστέψεις ότι έφτασε η στιγμή που κάποιος θα κάνει τη ζωή σου ως μαμά τελείως εύκολη; Ω, ναι! Χειροκρότημα φίλη μάνα στα Public. Όλα τα πρόβλεψαν για εμάς τις υπερμαμάδες που συνήθως τρέχουμε και δεν φτάνουμε.

Βλέπεις φίλη μου, είναι αυτά τα βάσανα του back to school πολλά, μην πούμε ατελείωτα. Ξέρεις εσύ, είναι όλα αυτά που κάνουν μαμάδες (κυρίως) να παραληρούν. Κάθε αρχές Σεπτέμβρη τα ίδια. Μη ψάχνεσαι. Σου συγκέντρωσα τα πιο βασικά από τα μαμαδοβάσανα και μαζί τρόπους διαχείρισης/αντιμετώπισης και γενικά ελιγμού. Να’ ναι καλά τα Public.

Στο μεταξύ, δες τα βάσανα και εδώ είμαι να το ξανασυζητήσουμε.

1. Πού θα βρω την τσάντα που θέλει και με βολεύει;

Κάνεις search στο google. Βάζεις οικονομικές τσάντες σχολείου. Έλα που δεν βρίσκεις αυτή που θέλεις και θέλεις. Σου λέει το 7χρονο “Θέλω να ‘χει τον spiderman και να μην είναι μωρουδίστικη”. Κι εσύ θες να είναι και οικονομικά προσιτή. Α! Εκείνο θέλει να μην έχει και ροδάκια “γιατί δεν είμαι μωρό”, σου λέει με ύφος στα μούτρα. Εσύ δεν θες να χει μόνο μια θήκη για να μη χάνεται. Εννοείται ότι το μικρό δεν θα το ικανοποιήσεις με τίποτα έτσι απλά, αλλά ούτε εσύ θα βγεις σώας τα νεύρα μέσα απ’ όλη αυτή τη χαοτική κι αγχωτική διαδικασία. Οπότε χρειάζεσαι στόχευση (για να τα λέμε κι όλα μεταξύ μας).

2. Ποια είναι τα καλύτερα μολύβια, στυλό της αγοράς;

Και που θες να τα ξέρεις όλα; Γιατί; Δούλεψες ποτέ σου σε βιβλιοπωλείο, ή σε πολυκατάστημα με σχολικά; Άντε να μπεις και στον κόπο, άντε να βρεις και λίγο έξτρα χρόνο, να ρωτήσεις 2 με 3 φίλες μαμάδες (μεγαλύτερων παιδιών), καθώς ξέρεις ότι “ρωτώντας πας στην πόλη”. Και; Δεν θα καταλήξεις. Σε διαβεβαιώνω. Το’χω κάνει πολλάκις. Ακόμη κι αν σου κάτσει η σωστή πληροφορία, μπορεί να φας “πόρτα” από το παιδί (αγόρι και κυρίως κορίτσι) που χει τη δική του άποψη για το μολύβι που εσύ έμαθες και θεωρείς ότι είναι “το καλύτερο”. “Δεν μ’ αρέσει, έχει γόμα. Δεν μ’ αρέσει “έχει ο Χ και σπαει η μύτη συνέχεια”. Μήπως είναι καλύτερα να πάτε μαζί να διαλέξετε; Ξανασκέψου το!

3. Πώς ”ντύνουν” πάλι τα άπειρα βιβλία;

Όχι μόνη σου είναι η σωστή και η μόνη σωστή απάντηση! Ακόμη κι αν είσαι καλλιτέχνιδα του είδους το μικρό σου θα βρει κάτι που δεν θα σου χει πετύχει. Γιατί να ξεκινήσεις τη χρονιά έτσι δυναμικά; Έχεις όλους τους μήνες μπροστά σου να δείξεις δύναμη, κουράγιο και τέχνη. Γιατί νομίζεις υπάρχουν τα στέκια κι οι άνθρωποι που το κάνουν στο πι και φι και μάλιστα οικονομικά;

4. Να ντύσω ή όχι τα τετράδια;

“Είναι δυνατόν να καταστρέφονται τα τετράδια του δικού μου παιδιού, που το χω μάθει να ναι τακτικό και προσεχτικό”; Φίλη μαμά, μη βιάζεσαι και κυρίως. μην ορκίζεσαι ότι δεν θα συμβεί στο δικό σου παιδί. Έχουμε προηγηθεί προ πολλού και δεν πιάνει το κόλπο, ούτε είχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν μπορείς να τα ντύσεις, κάν’ το! Εννοείται ακόμη και τα τετράδια. Ειδικά αν έχεις αγόρι ή αγόρια!

5. Πού θα βρω τα τέλεια βοηθήματα για τα μαθηματικά, που δεν κοστίζουν και μια περιουσία;

Εκεί που θα βρεις τσάντα, τετράδια, μολύβια, στυλό κλπ ζήτησε βοήθεια για όσα θες να χεις ως βοηθήματα για τις δύσκολες μέρες (μη σου πω νύχτες). Θα σε εξυπηρετήσουν τέλεια και θα σου κάνουν και καλύτερες τιμές, αφού σε παρόμοιες περιπτώσεις δίνουν σούπερ προσφορές.

6. Ποιο είναι το μυστικό της σωστής κασετίνας που χωράει μπογιές, ξύστρες, γόμες και τα ραβασάκια του 10χρονου;

Το μυστικό είναι να τη διαλέξει μόνο του το παιδί. Γιατί έτσι του δίνεις τη δυνατότητα να επιλέξει κάτι που θα τον βοηθάει να συγκεντρώνει τα μικρά εργαλεία του. Του δίνεις ένα πατ πατ στην πλάτη για όσα μυστικά θέλει να κρατήσει για τον εαυτό του. Εδώ θέλει κι ένα συνωμοτικό χαμόγελο. Για να βγεις ισοπαλία στον αγώνα που χεις μπροστά.

Όπως καταλαβαίνεις η παθούσα είναι αλλιώς. Κι ως παθούσα δίνω ένα χειροκρότημα στα Public γιατί κάνει τα μαμαδοβάσανα πια να δείχνουν παιχνιδάκι. Στα Public έτσι απλά βρίσκεις τα καλύτερα και πιο οικονομικά σχολικά. Η ποικιλία από γραφική ύλη και τετράδια είναι απλά εντυπωσιακή. Οι τιμές στις τσάντες και στις κασετίνες είναι σούπερ προνομιακές. Η εξυπηρέτηση για τα βοηθήματα που σε πονοκεφαλιάζουν είναι υπέροχη. Στα αλήθεια, το δοκίμασα ήδη και έχω ενθουσιαστεί με τις μοναδικές υπηρεσίες που προσφέρουν.

Φέτος η χρονιά θα είναι φανταστική. Γιατί ξεκινάει αλλιώτικα. Κι ως γνωστό η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Και τα Public κάνουν την αρχή αυτή μαγική. Βάζοντας στην άκρη τα μαμαδοβάσανα του back to school. Ειδικά αυτό το θέμα που χα για χρόνια με το προστατευτικό κάλυμμα που είδα ότι το βάζουν σε χρόνο dt και με ελάχιστο κόστος μ’ έχει ενθουσιάσει! Δε θέλω και πολύ να ντύσω και δικά μου βιβλία ομορφιάς που από τη συχνή χρήση καταστρέφονται τα εξώφυλλα.

Επιπλέον, για σένα φίλη μου που είσαι φοιτήτρια, δασκάλα και γενικά πιο δραστήρια στα σόσιαλ κι αγαπάς τις online κοινότητες, εννοείται ότι τα αγαπημένα καταστήματα Public σου δίνουν την δυνατότητα για online παραγγελίες και παραλαβή με οποιονδήποτε τρόπο επιθυμείς. Aρκεί να φτιάξεις ένα smoothie και να τα επιλέξεις όλα με το παιδί σου (αχ αφορά κι εκείνο).

καλή (μας) σχολική χρονιά