OPINIONS

Και πάλι βρήκα τον πίθηκο μπονόμπο να αγαπήσω

Καθόμασταν αναπαυτικά στον καναπέ και μιλούσαμε για τα γκομενικά της. Η φίλη μου είχε βρει νέο αμόρε και είχε περάσει το κρίσιμο διάστημα των δύο μηνών με αποτέλεσμα να μπορούμε να μιλάμε ανοιχτά για σχέση. Καθημερινά τηλεφωνήματα, καλημέρες, καληνύχτες, κι εγώ, εγώ πιο πολύ και πολλά φιλάκια.

Δεν έχουν σχέση; Δύο ημέρες την εβδομάδα κοιμάται σπίτι του και πριν λίγο της ζήτησε να τον συνοδεύσει στο γάμο της ξαδέρφης του. Υπάρχει πάθος αλλά κάτι δεν μου πήγαινε καλά.

Δεν μπορούσα να της χαλάσω το όνειρο. Εκείνη να κάνει σχέδια για κοινές καλοκαιρινές διακοπές από Φλεβάρη κι εγώ να λέω πως παίζει το μάτι του; Ντροπή μου και πολύ καχύποπτη έχω γίνει τώρα τελευταία και πρέπει να το κόψω.

Ανταλλάσσουν το 68ο μήνυμα της ημέρας κι εγώ για να μην ακούω το τσικι τσικι από τα πλήκτρα δυναμώνω την ένταση της τηλεόρασης που παίζει ντοκιμαντέρ γιατί είμαι και της ποιότητας κορίτσι.

”Η πιο ανθρωπομορφική συμπεριφορά των μπονόμπο σχετίζεται με το σεξ. Οι μπονόμπο είναι το μόνο ζώο, πέρα από τον άνθρωπο, που κάνει σεξ πρόσωπο με πρόσωπο. Τη μία στις τρεις φορές, αφού τους αρέσει να πειραματίζονται και με διαφορετικές στάσεις. Οι μπονόμπο μένουν κοντά στις μητέρες τους για αρκετό χρόνο, έχουν ως μόνη ασχολία το φλερτάρισμα και την σεξουαλική επαφή και λύνουν τις διαφορές τους με το σεξ.”

 

Ωπ τι γίνεται; Έμαθαν στο Discovery για τον Κώστα; Άφησε τώρα το τηλέφωνο. Δείχνουν το αγόρι σου στην τηλεόραση. Βιογραφία.

Η περιγραφή ακριβέστατη και επιβεβαιώθηκε και το παίξιμο ματιού. Τρεις φορές βγήκαμε όλοι μαζί και πέρασε από σκάνερ όσες πήγαν κι όσες βγήκαν από την τουαλέτα. Ακτίνες Χ. Η φιλενάδα μου σε πελάγη ευτυχίας. Το κοίταγμα επιτρέπεται (φυσικά) αλλά όχι καταχρηστικά. Να δεις μία, να δεις δύο, να δεις και λίγο το κορίτσι σου όμως.

Κι αν δε ζήσουν τον έρωτα και το πάθος τώρα στα ντουζένια, πότε; Όλα τα καταλαβαίνω κι όλα τα επικροτώ αλλά το ερωτικό τουμπάρισμα είναι το φόρτε του. Πάσης φύσεως κουτσουκέλα λύνεται άνευ συζήτησης και πάντα στο κρεβάτι.

Άσε που μένει ακόμα με τη μάνα του. Εκεί πάει και μένει δύο φορές την εβδομάδα το καμάρι μου. Αγκαζέ με τη μέλλουσα πεθερά. Τη Μαριέτα Χριστοπούλου που έχει βγει στους δρόμους με πλακάτ δεν την ακούτε; Όχι άλλοι 30ρηδες που μένουν με τους γονείς τους. Τι εννοείς δεν μπορείς να μείνεις μόνος σου, αγαπημένε ενήλικε, εργαζόμενε Έλληνα; Πρέπει να έχει μπλοκάρει η Σταδίου από τη διαμαρτυρία αυτή τη στιγμή. Κλειστός ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα.

Ο πίθηκος μπονόμπο και ο Κώστας το ένα και το αυτό. Φλερτάρισμα κι άγιος ο Θεός. Θηλυκιά γάτα βολτάρει στο πεζοδρόμιο και της ”επιτίθεται”.

Τον έχω ακούσει με τα αφτιά μου να λέει στην σερβιτόρα ”Α, ώστε εσύ προκαλείς το φαινόμενο αύξησης της θερμοκρασίας”. Θέλεις κάτι άλλο; Η φίλη μου τον βρίσκει απλά χαριτωμένο και επικοινωνιακό. Δε θέλω να σκεφτώ τι λέει όταν βγαίνει μόνος.

O άνθρωπος είναι ο κόμπος, πάνω στον οποίο δένει μια σχέση έλεγε ο Antoine de Saint-Exupéry. Αν κόμπος γίνετε μόνο ο ένας είναι βάσανο, δεν είναι δεσμός.

Να βλέπετε ντοκιμαντέρ, κάπου μπορεί να χρειαστεί.