OPINIONS

Survivor χωρίς Πάνο Αργιανίδη, ομελέτα χωρίς αυγά

Πέρασαν τέσσερις μέρες από τότε που ο ήλιος στον Άγιο Δομίνικο έπαψε να βγαίνει. Από τότε που το Survivor έχασε την αίγλη του και το μόνο που μας απέμεινε η μανούρα της ομάδας των Διάσημων. 7 Απριλίου κάποιοι εγκάθετοι έδιωξαν τον Πάνο Αργιανίδη από το παιχνίδι. Δεν έγραψα αμέσως αφενός για να χωνέψω την απώλεια και αφετέρου για να δώσω χρόνο. Μήπως ήμουν υπερβολική; Αμ δε. Το Survivor ήταν ο Πάνος ο ίδιος. Τι να μας πει ο Χανταμπάκης δηλαδή; Πόσο να χαζέψεις και κοιλιακούς Κωνσταντίνου Βασάλου; Και το μάτι κουράζεται κάποια στιγμή και αποζητάς την (τραβηγμένη από τα μαλλιά) ανάλυση γιατί ο κάβουρας πάει με το πλάι και γιατί το τραγούδι να 'ναι λυπητερό.

 

Είδες τα επεισόδια μετά την αποχώρησή του. Εκεί κατά τις 11 γλυκόγειρες στον καναπέ κι ένιωσες το βλέφαρο να πέφτει δυο επίπεδα. Πού είναι οι εποχές που περίμενες μέχρι και το τρέιλερ της επόμενης μέρας για να δεις τι θα συμβεί στον Πάνο μετά το αγώνισμα. Το μεγάλο ενδιαφέρον πάει πέταξε σαν το πουλάκι. Σα να λέμε Big Brother χωρίς Τσάκα και Fame Story χωρίς Άσπα. Δεν καταλαβαίνω την έκρηξή σου και συνεχίζω.

Όλα όσα άλλαξαν ανεπιστρεπτί

Αστέρια μόνο στον ουρανό

Έτοιμοι να αλλάξουν τη σημαία τους εκεί στη Δομινικανή Δημοκρατία. Θα αφαιρεθεί το εθνόσημο από το κέντρο και θα τοποθετηθούν τα αστέρια της μπλούζας του Πάνου. Τι σατανική επιλογή. Πήγαν όλοι με τα χακί τσίτια που ξέβαψαν κιόλας από το δίπτυχο ήλιος-αλάτι και νόμισαν πως κάτι έκαναν. Τοπ με όλους τους αστερισμούς και ασορτί φούτερ. Θα κοιτάει πια ο Τσάνγκ τον ουρανό και θα θυμάται τον απόλυτο αρχηγό.

 

Ανάλυση παιχνιδιού level 6239846298365

Ποιος θα αναλύει τώρα το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά; Τους έβαζαν να κάνουν σχοινάκι και ο Πάνος ήξερε ανά πόσα νανοσεκόντ έπρεπε να σηκωθεί το δεξί πόδι. Τα αποτελέσματα τα είδες. Έχασαν τα τσουρέκια και κόλλησε το στομάχι τους στην πλάτη. Κοιτούσε τον αγωνιστικό χώρο και ήξερε αμέσως τι πρέπει να κάνουν. Οι άλλοι φυσικά. Έχεις δει τον Φώτη Κατσικάρη (με εντυπωσίασα στα καλά καθούμενα και χωρίς google) να μπουκάρει στο τερέν για να σουτάρει τρίποντο; Μόνο οδηγίες και πολύ τους ήταν.

Εμψύχωση, η σωστή

Από τα πιο δυνατά του σημεία. ”Προσπαθώ τα παιδιά να είναι ευχαριστημένα και να δίνουν το 100% του εαυτού τους σε κάθε μάχη.” Μονόλογος από τους λίγους. Γιατί ο σωστός ο coach ξέρει να εμψυχώνει την ομάδα. Τώρα από τον πάγκο ακούγεται η Σάρα να φωνάζει στην Ελισάβετ ”έλα κορίτσι μου” και ο Γιάννης Σπαλιάρας να την αποκαλεί ελάφι. Λέει και τον Κωνσταντίνο superman. Με κατεβασμένα τα φτερά τρέχουν να αποφύγουν εμπόδια. ”Σύρσου σα γάτα” ακούσαμε κάποια στιγμή από την ομάδα των Μαχητών. Θα έλεγε ο Πάνος τέτοια μπαρούφα; Γάτι είναι, δεν είναι κομάντο. Να κάνατε τα κουμάντα σας, τώρα πάει.

Τράβηγμα και αυταπάρνηση

Απόλαυση. Ξέρεις άλλο παίκτη να τραυματίζεται το πρώτο δευτερόλεπτο της πρώτης ημέρας; Πλάνο με τον Πάνο να περπατά καμαρωτός δεν έχει το ΣΚΑΙ. Πάντα να σέρνει το πόδι και να μην αποδίδει εξαιτίας του τραβήγματος. Με κουτσό και αυταπάρνηση αγωνιζόταν. Σπανίως έφερνε νίκη αλλά ποιος κολλάει σε αυτές τις ρημάδες τις λεπτομέρειες δεν μπορώ να καταλάβω.

 

Λέγε με Καλατράβα

Αν δεν τον έδιωχναν τώρα θα ήταν στα μπετά για πολυκατοικία από μπαμπού και καρύδες. Τώρα θα χτίζουν παλάτια με νερό και άμμο θα φυσήξει ο βοριάς και θα τα ρίξει όλα χάμω. Ενώ ο δαιμόνιος χτίστης είχε τη λύση. Στα επιτεύγματά του συμπεριλαμβάνονται: καλύβα, ημιυπαίθριος μπάρμπεκιου, αιώρα, απλώστρα και ξαπλώστρα. Ευτυχώς είχαμε εφεύρει τον τροχό και δε χρειάστηκε να σπάσει το κεφάλι του (και) για αυτό.

Τι να μας πει ο πρώην μισθοφόρος

Το πιο ευφάνταστο επάγγελμα στα χρονικά της ελληνικής τηλεόρασης. Τον κόντραρε στα ίσια ο πρώην μισθοφόρος αλλά και μιλάμε για μάνατζερ ράγκμπι. Σοβαρά τώρα; Πόσο μπροστά μπορεί να ήταν ο άνθρωπος. Τώρα που το παιδί θα κόψει το μπάσκετ και θα ζητήσει να το γράψεις ράγκμπι θα τον θυμηθείς τον Πάνο τον Αργιανίδη, αλλά θα είναι αργά. Πρωτοπόρος.

”Για μένα όλο αυτό ήταν ένα παραμύθι. Στιγμές που ποτέ δεν θα ξαναζήσω στη ζωή μου. Για μένα όλοι αυτοί θα είναι οι δικοί μου survivors, δεν πρόκειται να μου το κλέψει κανείς αυτό το πράγμα. Αυτό που έχουμε ζήσει εδώ πέρα δεν μπορεί να το καταλάβει κανείς έξω. Για μένα είναι μια τρομερή εμπειρία, γνώρισα δύο καταπληκτικά παιδιά, τον Κωνσταντίνο και τον Τσανγκ που εύχομαι να πάνε όσο πιο μπροστά μπορούν, πραγματικά είναι φίλοι καρδιάς.” Πάνος Αργιανίδης 2017 μ. Χ.

 

Κεντρική Φωτογραφία: Survivor Greece