OPINIONS

Γιατί η Εύη Βατίδου είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος να κλείσεις την τηλεόραση

Aύγουστος: η ζέστη και οι μύγες είναι παχιές, τα τζιτζίκια κάνουν ένα αρκετά θορυβώδες πάρτι και όσο κι αν η άδεια - από αυτοκίνητα - Αθήνα είναι ένα πολύ δελεαστικό επιχείρημα για να βγεις από το σπίτι, το airconditioner σε κρατάει μέσα, σε καθίζει στον καναπέ και σου βάζει το τηλεκοντρόλ στο χέρι.

Κάπου ανάμεσα στις τόσες διαφημίσεις, επαναλήψεις, τηλεμάρκετινγκ και διαφορετικές διευθύνσεις γνωστής αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων, η ζωή, το σύμπαν και οι σεληνιακές εκλείψεις σε σπρώχνουν να παρακολουθήσεις το πρόγραμμα στο κανάλι Epsilon. Εκεί, όπου όσο μεγάλο κι αν είναι το καλάθι που κρατάς, τα κεράσια που θα ακούσεις, μπορούν σίγουρα να το ξεχειλίσουν.

Τα Σαββατοκύριακα, λοιπόν, γύρω στις τέσσερις το μεσημέρι, μπορείς να δεις στο Epsilon την εκπομπή “Summer Style”, την οποία παρουσιάζει η Εύη Βατίδου. Εγώ πάλι θα σε συμβούλευα να μην το κάνεις.

Γιατί τέτοιο μένος με την κυρία Βατίδου; Θα εξηγηθώ αμέσως.

Παρακολουθώντας την εν λόγω εκπομπή, βρισκόμαστε στην ενότητα στην οποία το πάνελ συζητάει διάφορα θέματα της showbiz. Σειρά έχει μια αναφορά στη Winnie Harlow, διάσημο μοντέλο του εξωτερικού, η οποία έχει ξεχωρίσει και είναι περιζήτητη σε fashion shows σε όλο τον κόσμο, λόγω της ιδιαίτερης ομορφιάς που της χαρίζει η λέυκη, πάθηση η οποία αποχρωματίζει το δέρμα της σε μικρές ή μεγάλες εκτάσεις.

Η Εύη Βατίδου, λοιπόν, περπατούσε – όπως λέει – στην Μύκονο με την κόρη της, και είδε μπροστά της τη Winnie, χωρίς να ξέρει ποια είναι. Την έδειξε στο παιδί της λέγοντάς της, “βλέπεις αυτή την κοπέλα, είναι σαν αγελάδα”, φράση με την οποία οι συμμαθητές της κακοποιούσαν λεκτικά το μοντέλο, στο σχολείο. Στη συνέχεια, η Εύη ξεστομίζει ατάκες όπως “είναι πολύ περίεργη η όψη της”, “είναι ασπρόμαυρη”, “το προμοτάρει εκείνη ως λεύκη, δεν ξέρω αν είναι όντως έτσι”, “αν τη δεις μπροστά σου είναι πάρα πολύ σοκαριστική η εμφάνισή της”.

Δες το βίντεο.

Το πρόβλημα είναι δυστυχώς πολύπλευρο και δεν ξέρω τι είναι χειρότερο: το να βγαίνει κανείς στην τηλεόραση και να μιλάει χωρίς να γνωρίζει τι λέει (συμβαίνει χρόνια τώρα), το να έχει και δική του εκπομπή, ή το να ανατρέφει τα παιδιά του με αυτό τον τρόπο και μάλιστα χωρίς να το συνειδητοποιεί;

Είμαστε εμείς τηλεθεατές ανωτέρου επιπέδου, ή δίνει η ελληνική τηλεόραση βήμα σε όποιον έχει ξεμείνει στην Αθήνα τον Αύγουστο, χωρίς ίχνος διαλογής;

Πάνω που μπορεί κανείς να νιώσει μια κάποια ικανοποίηση, με το ότι προβάλλεται σε ελληνικό κανάλι η περίπτωση της Winnie Harlow, η Εύη Βατίδου μας παίρνει τη χαρά, δείχνοντας φανερά αμήχανη με την “σοκαριστική εμφάνιση” του μοντέλου και το πώς έκανε το “πρόβλημά” της, πλεονέκτημα “ώστε να βγάλει πολλά χρήματα”. Είναι όλα τόσο λάθος σε αυτά τα λεπτά, που πραγματικά όσο κι αν πρόσπάθησαν να το σώσουν οι συνάδελφοί της στο πάνελ, η Εύη προτίμησε να μας μιλήσει για το πώς σοκάρεται όταν βλέπει ανθρώπους με λεύκη, αλλά και το ότι τους δείχνει στο παιδί της με το δάχτυλο. Όχι, αυτή δεν ήταν μια ιστορία με την οποία πέρασα όμορφα, Εύη μου.

Ακολουθεί μια λίστα με πράγματα με τα οποία μπορεί να ασχοληθεί η Εύη Βατίδου, αντί να κάνει τηλεόραση:

1. να ενημερωθεί για το τι είναι η λεύκη

2. να πλουτίσει το λεξιλόγιό της (“πώς είναι στα ελληνικά το charity;” – αλήθεια τώρα;)

3. να επισκεφθεί μια φάρμα με αγελάδες

4. να δίνει το σωστό παράδειγμα στο παιδί της

5. να μάθει πώς παίρνουν το 100.