OPINIONS

Η Jodie Whittaker είναι η νέα Doctor και οι άντρες στο internet δεν μπορούν να το χωνέψουν

Ένα από τα αγαπημένα μου σημεία στο special επεισόδιο ''Afraid of the dark'' του stand up κωμικού και παρουσιαστή, Trevor Noah αφορά στη φήμη που ήθελε τον Idris Elba να είναι ο επόμενος James Bond.

Αν ασχολείσαι γενικότερα με την ποπ κουλτούρα ενδέχεται να έχεις διαβάσει για το χαμό που είχε γίνει τότε. Στην απορία ”Πώς είναι δυνατόν να παίξει τον James Bond ένας μαύρος ηθοποιός” που κυκλοφορούσε στα social media, ο Trevor έδωσε την καλύτερη απάντηση: ”Well, actually, James Bond is a fictional character, so he can be played by anyone, because it is fiction!”

Αυτή την πρόταση θυμήθηκα το βράδυ της Κυριακής, όταν αποκαλύφθηκε ποιος ηθοποιός θα είναι ο 13ος Doctor Who– συγνώμη, λάθος Η ΔΕΚΑΤΗ ΤΡΙΤΗ Doctor, γιατί ναι, μετά τον υπέροχο Peter Capaldi θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το πρώτο regeneration του αγαπημένου μας Doctor σε γυναίκα.

*Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις τη σειρά, να σου πω ότι ο Doctor Who είναι μια σειρά επιστημονικής φαντασίας του BBC, στην οποία πρωταγωνιστεί ένας time traveller εξωγήινος με ανθρώπινη μορφή. Κάνει ταξίδια στο χωροχρόνο, παρέα με κάποιον γήινο φίλο του και συνηθίζει να μπλέκεται σε τρομακτικές περιπέτειες*

Τι συνέβη στο internet λίγα λεπτά μετά την πρεμιέρα του βίντεο που μας παρουσίασε την Jodie Whittaker με το κλειδί του Tardis; Πάνω κάτω διατυπώθηκε η εξής έξαλλη δήλωση ”ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟΝ DOCTOR WHO, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΑΣ;”

Βέβαια την καλύτερη απάντηση σε αυτούς τους άντρες, που αρνούνται να δεχτούν ότι ο αγαπημένος τους ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ Doctor, που έχει ΔΥΟ καρδιές, ταξιδεύει ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ και ΟΠΟΤΕ θέλει με τη χρονομηχανή του, που είναι ένα μπλε κουτί ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΕΣΑ και δεν πεθαίνει αλλά μεταμορφώνεται ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ, θα είναι πια γυναίκα την έχει δώσει *ήδη* ο 12oς Doctor.

Ο Doctor δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με το φύλο του, δεν τον νοιάζει αν θα είναι 30 χρονών ή 60 (κάπου εδώ να σου πω ότι υπήρξαν αντιδράσεις και με τον απερχόμενο Capaldi, τον οποίο οι ειδήμονες του internet είχαν βρει πολύ μεγάλο για να παίξει τον Doctor), αν θα φοράει παπιγιόν ή all stars- θα του άρεσε μόνο κάποια στιγμή να είναι ginger.

Οπότε γιατί να μην μπορεί να είναι και γυναίκα; Αρκετοί δήλωσαν ξεκάθαρα ότι θα σταματήσουν να βλέπουν τη σειρά, πολλοί την καταδίκασαν πριν καν δουν ένα επεισόδιο με την καινούργια Doctor και αρνούνται να δεχτούν ότι οι σεναριογράφοι της σειράς μπορούν να κάνουν Ο,ΤΙ θέλουν με τον φανταστικό χαρακτήρα τους, που κατάγεται από ένα φανταστικό πλανήτη.

Το αγαπημένο μου σχόλιο είναι αυτό που λέει ότι ”Το ταξίδι στο χρόνο είναι μόνο για άντρες” γιατί φαντάζομαι ο Andy, που το έγραψε, έχει μελετήσει ιδιαίτερα το time travel, έχει φίλους στη Gallifrey (τον πλανήτη από όπου κατάγεται ο Doctor Who) και μιλάει εκ πείρας για αυτό.

Μπορεί να ζούμε στο 2017, αλλά δυστυχώς η Jodie και η κάθε Jodie χρειάζεται να αποδείξει στους θαυμαστές μιας σειράς ποια είναι και πόσο πολύ της αξίζει αυτή η θέση. Είμαι σίγουρη πως το λεπτό που θα τελειώσει το Christmas special επεισόδιο της σειράς, στο οποίο θα την δούμε πρώτη φορά ως Doctor, το internet θα γεμίσει με αρνητικά σχόλια και πολλοί θλιβεροί άνθρωποι θα την χαρακτηρίσουν ανεπαρκή και ανάξια του ρόλου της.

Εύχομαι μόνο όταν η Jodie τους κλείσει τα στόματα με την ερμηνεία της, να μάθουν να σκέφτονται πριν ανοίξουν το στόμα τους και να αποδεχτούν πως σε αυτό τον κόσμο ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ και προφανώς μπορούν να πρωταγωνιστήσουν σε σειρές, να είναι υπέρ ηρωίδες και να σώζουν τον πλανήτη από εξωγήινους. Όχι τίποτα άλλο, θα ήθελα να περάσω τα Χριστούγεννά μου απολαμβάνοντας την πρώτη γυναίκα Doctor και όχι να κάνω eyeroll με τα σχόλια που θα κυκλοφορούν στο internet.

Jodie καλώς ήρθες!